IVF 2022/2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.3.23 08:14
@daudinka píše: @anonymni vubec nic :( asi jsem se sekla a nejspis pomuze jen ta vyvolavacka. Ja to uz vzdala, nic necitim, nespinim a ted mam strach, ze ta vyvolavacka ovlivni tu stimulaci. Navic mam ted zrovna hromadu stresu i doma, ani to volno z prace by mi nepomohlo.Bud prijde sama vcas nebo dam tu vyvolavacku a stimulaci necham na dalsi cyklus. Tohle nema smysl, vis co. Jsem z toho akorat nestastna. Davala jsem ty horky vany, sex i cerveny vino. Nic se nedeje. Neboli me ani prsa ani podbrisek. Tak to necham byt, asi mi to neni souzeno ted.

Ahoj Tak jak jsi na tom?
Hele klid já čekám už od ledna, prostě se to táhne. V lednu jsem měla stimulací a mělo být i vloženy, pak teda v únoru v nativním cyklu, to taky nešlo, tak teď v březnu. Já jsem si trochu oddychla konečně přišla. Asi včera ta horka vana pomohla.

• Citovat
  • Upravit
1625
18.3.23 10:56

@Anonymní jee, to ti zavidim :dance: ja porad nic. Ani nic necitim. Na stimulaci cekam od ledna. No tak to budou 4 mesice cekani misto tri zrejme :D ja uz se na to vis co muzu. Pak asi dalsi 2 mesice cekani na transfer.. no uvidime. Hlavne, aby to nakonec klaplo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
18.3.23 11:38

@sarkahuncarova A tesujes dál jestli se čárka drží? Nebo už nastupují nějaké lepší příznaky ( :poblion: )
Já zatím nic otok po trhání moudraku a 2 protilezicich zubů opadl a už jsem dobrala ATB a začínám už jist.Diky otoku a bolesti jsem toho do sebe moc nedostala.Ale místo pusy me teď zlobí nos.Po trhání moudraku se většinou stane, že ty bakterie a víry prostoupí do dutiny a zánět je na světě. Takze teď mám v nose pocit hniloby a pořád ji citim, takže se snažím kapkami na zánět to léčit. Pokud nezaberou tak budu muset na ORL pro ATB :zed: a pak pro jistotu na krev jestli je ještě nějaký zánět v těle než začne kolotoč v caru. Takze děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.23 07:28
@daudinka píše: @Anonymní jee, to ti zavidim :dance: ja porad nic. Ani nic necitim. Na stimulaci cekam od ledna. No tak to budou 4 mesice cekani misto tri zrejme :D ja uz se na to vis co muzu. Pak asi dalsi 2 mesice cekani na transfer.. no uvidime. Hlavne, aby to nakonec klaplo :srdce:

Ne, to bude dobrý a jako, že čekáš už od ledna? Mě přijde, že jakmile to člověk chce tak tuplem se to kazí :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
1625
20.3.23 09:19

@Anonymní 2 tydny trvalo schvaleni od pojistovny, takze jsem prvni mozny cyklus zmeskala o den. A tento cyklus jsem mela zacit a menstruace nikde, tahne se to hrozne. S trochou stestu bude dalsi menstruace ke konci dubna a to uz snad zacnu :( je to vsechno na houby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
20.3.23 10:34

@anonymni ja nakonec na tu injekci asi pujdu. Jeste mam cas do nedele, snad to zabere a stihnu to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
20.3.23 18:17
@Bella277 píše:
@Thaly1
Ani nevíš, jak moc ti rozumím.
Strašně mě to mrzí, vlastně u nás všech, co se to takhle táhne.
Je to všechno na prd.
Já mám sice jednoho mrazáčka, ale už v to ani nedoufám, že by se umoudřil a zkusil to s námi
O kamarádkách a ostatních lidí v rodině mi ani nemluv, je mu z toho všeho zle.
Rádoby řeči- moje máma „holka pokom tohle máš, o mě se otřely trenýrky a byla jsem v tom😡“ Ségra, která má tři děti a je o 6 let starší „kdyby si chtěla, tak já bych ti šla darovat vajíčka 😡“ A kámoška která má taky tři děti a to třetí vlastně ani nechtěla, že by mi to prý odnosila.
Z jednoho pohledu to vypadá jako, že my ti chceme pomoct, ale to necítí v těch slovech to ublížení, že se musím cítit úplně neschopně a jako úplná troska, co nemůže otěhotnět 😡?
Takže věř, že úplně chápu tvé pocity.
Jinak se mi to pokaždé vše také vrací, když jdu na kliniku, zase jsem u sestry fňukala, hlavně se mi vybaví, jak jsem tam šla schvacená, aby se na mě podíval, když jsem potrácela a to je fakt strašný.Neboj všechno to zvládneme, jsme přeci ženský a ty se nesmí nikdy vzdát, prostě to dopadne dobře pro nás všechny, věřím tomu.
Všechno nám to uteče, čas letí strašně rychle a věř, že nám to miminko brzy někdo pošle :hug: :hug: :hug:.

Je to fakt hrozný to někdy poslouchat. Dřív jsem to nechtěla nikomu moc říkat, pak se mi celkem ulevilo, že se mě přestali ptát aspoň, no ale pak zase poslouchat tohle, to také není výhra :lol: U nás se taky o ostatní jenom otřely trenky a bylo to, na druhou stranu mi máma naopak říká, že i život bez dětí je krásný, tak já fakt nevim :nevim: vlastně jsem zjistila, že všechno, co mi lidé řeknou, je skoro špatně :lol: :mrgreen:
Jak si na tom, kdy si půjdeme pro mrazáčka? :hug: Závidim, závidim.
Ja si furt říkám, že nemám dobrý pocit, že nevím prostě, co bylo špatně, proč se to naše nechytlo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
20.3.23 18:28

@daudinka A ty vůbec nevíš, kdy mohla být ovulace? Já vždycky vím, kdy přijde podle toho :? už jsem se za ten rok a půl naučila i poznat, kdy mi rostou folikuly a pak za 14 dní to přijde, bohužel už se to nedá moc přehlídnout, takže na to nemůžu myslet. Blažená předchozí nevědomost na jednu stranu :mrgreen:

Jak se jinak máte holky? Já byla na kontrole po nezdařeném 1. IVF a výborně se tam poslouchalo, jak tak špatný výsledek vzhledem k věku (31) nečekali :roll: Pecka. Na druhou stranu naděje, že další IVF může být schválené už tak v půlce dubna, JENŽE my samozřejmě uvažujeme, jestli změnit centrum nebo jak změnit stimulaci nebo co dovyšetřit, aby byl výsledek lepší. Navíc embryolog tvrdil, že problém je ve vajíčkách (z 9 bylo použitelných 5, ale oplodnilo se pak jenom 1), doktorka zase že ve spermiích, že proto se oplodnilo jen 1. No takže babo raď. :poblion: Ale naopak mě potěšila, že příště by zkusila ten dlouhý protokol s nějakou kombinací 2 léků (teď jsem měla jen Gonal). Tahle kombinace jsem četla, že mívá lepší výsledky, co se týká kvality vajíček. Aspoň to píšou na webu jiného centra :D Každopádně nakonec jsem si vydupala aspoň vyšetření genetické, tam zase objednací doby hrůza. Ale vešli jsme se někam, jenže pak mě zase namlsali, že výsledky za měsíc, ale pokud chceme víc výsledků (což asi se vyplatí, když už to děláme), tak 2-3 měsíce. No já se asi nedočkám :zed: Takže mám asi teď dost volna :lol: :lol: Z půlky dubna, konce dubna mám tak červen :roll: Kdybychom aspoň měli něco zamrazeného, že bych vyplnila čas :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
20.3.23 18:50

@Thaly1 ja se taky nedockam :nevim: je to nekonecny. Ja bych asi centrum nemenila. Preci jen uz s tebou maji zkusenost a jinde by to trvalo nejspis dyl. Ted uz to urcite nastavi lip :hug:

Ja prave ovulaci nemela. Dnes 2 tydny zpozdeni. Uz jsem napichnuta, tak snad prijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
20.3.23 18:55

@Thaly1 Zmente centrum.. my vahali nad zmenou a zpetne lituji, ze jsme to neudelali ihned, kdyz jsme meli pochybnosti. Aktualne mam konecne dobry pocit v Gennetu na Letne a konecne lekarce 100 % duveruji. Mame prelecene NK bunky (nevim jak dlouho to vydrzi) a dnes jsem se domluvila s doktorkou, ze 4. IVF zahajime za mesic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
20.3.23 19:01

@daudinka no bez ovulace bych se na to vyprdla, takze dobre, že jsi byla na injekci :hug:
@Sim7 furt nad tím uvazujeme, na druhou stranu ten gonal je fakt standard a asi to holt u ke není to pravé a když sami přišli s tou jinou stimulaci, kterou jsem sama chtěla…No ale třeba budu litovat no :? Ono tě doktorce věřím, jenže co si budeme vyprávět, v rámci stimulace byla jednou, pak v sobotu měl směnu jiný doktor, odběr dělala nějaká jiná doktorka a transfer taky jiný doktor :nevim: Jinak chodíme furt k ní… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
20.3.23 19:10

@Thaly1 Podle toho, co pises mi prijde, ze to neni zrovna nejlepsi centrum.. Chapu, ze zmena centra trva nejaky cas navic, ale je to lepsi, nez promarnit dalsi ivf, cas a zbytecne zatezovat telo a cekat dalsich 3-6 mesicu na dalsi ivf.. Chce to lekare, co jen nestrida protokoly, ale nasadi stimulaci na telo… Ja gonal nemela ani jednou..
Nase lekarka kdyz videla, ze mam imunologicky problem, nechala nam udelat testy na ureoplasmu a vysledek byl tez pozitivni (az pred 4. ivf jsme odber absolvovali… predtim to zadne car nenapadlo)… Aktualne mame vse prelecene, zkousime prirozene a doufame v zazrak ci uspech pri dalsim ivfza mesic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
21.3.23 12:51

@Sim7 Jojo, možná toho budu litovat :roll: Nějak mi aspoň vlilo trochu naděje do žil, že chtějí vyzkoušet ten jiný protokol, u kterého píšou jinde v CARU, že je právě dobrý v toto případě, kdy se prd vyprodukuje. Možná tělo potřebuje víc času, aby ty vajíčka byly kvalitní, i normálně mám cyklus delší, takže třeba byl ten odběr na tělo moc brzo. Nj, ale nejhorší je, že tomu člověk tolik nerozumí, amh mám na svůj věk v normě, ovuluju relativně kolem 18.dne, jak kdy, takže ona je otázka, léky jsem měla stejné jako některé holky tady, časově to bylo téměř totožné, folikuly už byly fakt velké a stejně nekvalitní vajíčka… takže fakt na to asi blbě reaguju nebo potřebují čas :zed: Něčím se utěšit musím. Pokud nevyjde ani jiný protokol, tak to buď zabalíme uplně nebo jdeme do Pronatalu. :,(
Nám třeba ureaplasmu dělali hned, x pohlavních chorob a dalších nějakých bakterií, všechno ok, imuno už máme taky za sebou, teď ta genetika, manžel půjde za andrologem, i když to má všechno na hraně jenom, fragmentaci DNA má v normě :think: Já už přirozeně moc nedoufám, když jsem viděla ten výsledek vajíček z IVF. Je to boj, přirozeně by to bylo krásné :kytka: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
21.3.23 12:53

Zdravím všechny :) podstoupila sem svoje první IVF. Sem zrovna po transferu ket a jsem dneska 7.den po transferu. A vyšel mi pozitivní test už včera 6.den a i dnes. Moje otázka zní taky vám někdy vyšel tak brzo? Testovat mám správně za 5 dnů. Přikládám foto testu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
21.3.23 13:06

Ahoj holky, za jak dlouho jste meli odber vajicek u kratkeho protokolu? A jak dlouho jste se pak citily spatne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.