Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@LucieKLuc Konzultovala, ale po uvodni konzultaci jsem se rozhodla pro jine CAR.. 😊
@Facelook tak co tak co? Jak si dopadla na kontrole??
myslim na Tebe! Ja uz trnu, co se zitra dozvim. Ale priznam se, ze uz si hledam pozitiva, proc by to melo byt az v cervenci. ![]()
@Kloshet ahooj, tak jsme ted přijeli domu. Samozřejmě mam smolika, sliznice 4,9mm☹️ ani kontryhel na mě nezabírá. A nejspíš anovulacni cyklus.. Takze dve možnosti, od MS začít s tím Estrofemem, nebo čekat na další nativ a modlit se, at doroste. Což pochybuju, po té stimulaci byla taky nízká… Ale musím před MS cca 16.6 na kontrolu, prý nesmím mit cystu žádnou..? Který mam celkem častý, takže vlastně zas nevím, co bude…
na zítra moc držím palce!!! Hned dej vědět, jak jsi pořídila… Ale s tim dominantnim folikulem to ted moc nechápu, doktorka říkala, ze pro ten transfer stačí sliznice, ze by ji ten anovulacni nevadil.. Kdyby byla dost vysoká. Že bych stejně dostala léky na udržení, který fungujou i jako hormon místo toho žlutýho tělíska…? Ja nevím, jsem z nich fakt zmatená. Kazda tam říká neco jinyho, ta druha řekla, ze kdybych mela nízkou sliznici, dožene to do Ketu náplastma.. A tahle proste razantne rekla ne… @daudinka Jinak ta embrya nam nebyli schopni bez laborky pořádně vysvětlit, proč zamrazili bez PK kolem 20kusu, každopádně těch 8 blastocyst je pry top. Jsou v pěti slamkach, dve samostatně a zbytek po dvou. Ikdyz jsou taky aa, ab.. Tak nevím, nikdo se nas nezeptal, zda je chceme davat po dvou? A zbytek bez PK je po čtyřech prý… A ze Pk se pak doděla??? Ale ze je prý stejne nebudeme potřebovat. Co na to říct… Konečnej počet zjistíme až z faktury 😂 😂 😂 pry cca kolem 25tis za mrazení
@Facelook jako za zamrazeni tech bez pk bych jim neplatila. Domluveny to nebylo, udelali to z vlastniho rozhodnuti a pravdepodobne z nich nic nebude. Jako vubec jim to nezeru, ze nevi proc, to mi zni jako vymluva a jestli nevi, tak ti to maji zjistit. A i to, ze vam je dali po dvou, to pak budete muset transferovat dve zaraz, kdyby to nahodou nevyslo a riskovat dvojcata. To bez svoleni prece taky nesmi udelat. Jako asi je zbytecny se rozcilovat, kdyz uz je to tak, ale je to des.
Kazdopadne ted se soustred na to dobry, ze mas kvalitni blastocysty
to je dulezity.
Jako mne doktorka rekla, ze ovulace byt musi. Ze bez ni transfer nebude. A preferuje nativ. Tak kdyby ted u me ovulace nebyla, v dalsim cyklu bych znovu zkusila nativ, protoze dva anovulaky po sobe bych snad nemela.
Na tu sliznici by ale bylo lepsi, abys neco mela. Na to bych asi nespolehala, ze se vzpamatuje sama. I kdyz by mohla. Ale bylo by to zase dost nejisty.
Ahojky…
Tak dneska jsem měla kontrolu 8 den cyklu..
7 dní píchání Fostimonu a výsledek ultrazvuku zněl, že moje vaječníky nepracují, že neprodukují, takže jsou vlastně asi neaktivní😔 😔 😔 😔
Takže jsem dostala ještě na 4 dny další dávku a v pondělí znova😔 😔 😔
Moje psychika je úplně v háji,.
Vědět, že už mimčo nebude, protože pan doktor se i tak tvářil je těžký ![]()
@Kačena85
Vždy se můžou ještě výsledky změnit, popřípadě můžou změnit léčbu.
Hlavně se snaží nestratit naději, v krajní mezi se dá použít dárce. ![]()
Teď to řeší známá co s semnou byla ve stejný den na OPU a opět nic nevyšlo (po 3, žádné vajíčka ji nevydržely do 5 dne a 3 denní ET neklapalo) takže vyzkouší darované vajíčko a uvidí jestli to tak klapne. A kdyby ne tak mají v plánu adopci.
Další známá má darované spermie (příteli se nevyvíjí) a teď má půl roční holčičku a ještě jedno mají u ledu.
Takže vždy se dá najít nějaké řešení, jen záleží na tobě a partnerovi jakou cestu zvolíte.
@Sim7 píše:
@LucieKLuc Konzultovala, ale po uvodni konzultaci jsem se rozhodla pro jine CAR.. 😊
Tak jsem si te pamatovala spravne. Pro jake ses nakonec rozhodla?
@Littlefool
Ano o dárcovství mi říkal lékař, ale nemám cca 70 tisíc jak říkala dneska sestřička ![]()
To je prostě strašný ranec.
Já žila s dcerou dlouho sama, její otec alimenty neplatí a když tak pošle 200,– takže já jsem neměla z čeho šetřit a dávat si někam stranou.
Spíš mě nikdy ani nenapadlo, že bych tohle někdy řešila,.
Anička byla vlastně pomalu hned po vysazení prášku…
Spíš mě to dneska dost zasáhlo a tak nějak se smiřuji s tou horší verzi…
Partner je v pořádku, já jsem ta u které je problém…
@Kačena85 moc me to mrzi
aspon, ze jednu dcerku mas
urcite je tvoje velke stesti ![]()
Zkusila bych jeste jiny lek, mozna na jiny budes reagovat. A pokud ne, myslis, ze byste to s partnerem casem opravdu nenasetrili? Mozna by i rodina pomohla a prispeli by vam, i kdyz vim, ze se vam to asi nechce sdilet, ze.
@Kačena85 píše:
@Littlefool
Ano o dárcovství mi říkal lékař, ale nemám cca 70 tisíc jak říkala dneska sestřička
To je prostě strašný ranec.
Já žila s dcerou dlouho sama, její otec alimenty neplatí a když tak pošle 200,– takže já jsem neměla z čeho šetřit a dávat si někam stranou.
Spíš mě nikdy ani nenapadlo, že bych tohle někdy řešila,.
Anička byla vlastně pomalu hned po vysazení prášku…
Spíš mě to dneska dost zasáhlo a tak nějak se smiřuji s tou horší verzi…
Partner je v pořádku, já jsem ta u které je problém…
Ahoj, moc me to mrzi. Jake mas AMH, ze vajecniky vubec nereaguji?
@Kačena85
Tak to chápu. Třeba se najde ještě nějaké řešení.
![]()
V CARu kam docházíme si berou 45 000,– do 6 oocytů + zamražení.
@daudinka
Ano ona je moje veliké štěstí i když občas zlobivé ❤️
Ale je moje všechno ☺️
Bude mi 38 a než na to našetříme chvilku by to trvalo,.
Já už mám jen maminku a i když moje sestra má, tak vím na 100% že ta by mi bohužel nepomohla 😔to by dneska v tom telefonu zněla jinak…
@Littlefool
Do 6 oocytů?
Já o tomhle nikdy nečetla ani nestudovala, pro mě je tohle dárcovství novinka..
Takže musím nastudovat i když asi mi to bude k prdu, ale za informace nic nedám..
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.