IVF 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
207
22.7.23 19:24

@Facelook mamka mela jeste dve dalsi deti, o ktere se musela starat, tak to mela komplikovanejsi, a zvladla to, ale myslim, ze to muselo byt strasne psychicky i fyzicky narocne. Za to mi ale od malicka rika, ze jsem za odmenu a jsem jeji slunicko. :hug: Uvidis, ze to bude v poradku :hug: a co se tyce toho zvraceni tak myslim, ze kdyz budes mit leky aspon 3 hodiny v sobe, tak se to stihne nejak dostat do obehu, kdyby nahodou, ale to nevim, to si nejsem jista. jinak ja spim hodne a hodne se cpu :zed: jsem hrozna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
22.7.23 20:35

@Kloshet ty brdo, tak to muselo být náročné.! To je mamka hrdinka :srdce: :potlesk: my jsme s bráchou o 11 let, takže už jsem byla v té době soběstačná naštěstí..
Já děti nemám a už mi pěkně hrabe. Před chvílí jsem si potvrdila, že se mi celý ten den nejspíš navaluje z masa a ze salámu… Tyjo, 3 hodky.. Ja mam ty léky 4× denně :,( no tak uvidíme, snad je kdyztak neco injekční formou :?
A co ty, jak se cítíš? Vse v pořádku? :srdce: hrozná nejsi, jsme na tom všechny stejně, neboj. Akorát ty to alespoň trošku vybehas… Ale mě tady pak budou zvedat jeřábem ze sedačky.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
23.7.23 11:21

Ahoj♀️

Ahoj holky, rada bych se k Vam pridala.

Trvalo mi asi tyden nez jsem precetla celou diskuzi :D a obcas jsem si u toho i poplakala :andel: musim rict, ze Vas vsechny obdivuji, jak jste silne, je neskutecne, cim vsim jste si musely projit a cim prochazite, kdo nezazije, nepochopi. Moc gratuluji vsem, kterym se jiz zadarilo a jsou zase o kousek dal na ceste za vytouzenym miminkem :srdce:

Nase cesta je take celkem trnita, s manzelem se snazime 5 let, mam problemy se srazlivosti krve a zjistili jsme, ze vytvarim latky na spermie, plus teda u manzela zjistena teratozoospermie (100% defekt hlavicek). Zkusili jsme par IUIs, ale bezuspesne, takze ted jsem tady pred nasim prvni IVF. Mam za sebou prvni stimulaci (Pergoveris, Orgalutran, Clexane) a zitra rano me ceka odber vajicek, jsem trosku nervozni.

Drzim palce vsem na teto ceste a preji hodne sil :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
23.7.23 19:57

@Blackcattt ahojky :) drzim pesticky at to rano vsechno krasne probehne a at ti je brzy dobre :) a za par tydnu budou vytouzene // na testu :) ja ted cekam :) jsem po KET 4ty den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
23.7.23 20:04

@Mattia.mattia dekuji moc, snad vse vyjde 😊 to budeme cekat chvilku spolu, ale co jsem cetla vyse, tak to holky vetsinou nevydrzi a testuji drive :D uvidime, drzim nam pesti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
23.7.23 21:11

@Blackcattt moc budu drzet pesticky :hug: dopadne to dobre, uvidis :* ja mam taky srazlivost krve a picham si clexane. Neboj, jde to vse zvlsdnout. Chvili mi i tvrdili ze mam protilatky na spermie, to se pak ale v dalsim testovani nepotvrdilo. Dulezite je, ze se u vas vi, co je za problem, to se u nas dodnes nevi, prpste mame idiopatickou sterilitu a konec :mrgreen: kazdopadne lecba zabrala, a verim, ze to dopadne dobre i u tebe :hug: tak vsechny pesti drzim! :hug: Hlavne pozitivne myslet, to je polovina uspechu :palec: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
23.7.23 21:12

@Blackcattt Budeme cekat spolu :) a za chvili budem snad tam kde holky 🤗//. Taky me napadlo testovat driv :) ale bojim se, abych pak nebyla jeste vic vystresovana :zed: tak se budu snazit vydrezet :D nejhorsi je na celem tomhle procesu cekani :) stale clovek na neco ceka ☺️a jak si psala o te morfologii tak to my mame taky dost spatne a stejne tam neco vyberou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
23.7.23 21:16

@Mattia.mattia @Blackcattt

Holky držím palce ať to klapne :hug: :kytka: :srdce: a brzo tu čteme jen a jen dobré zprávy.
Ano, to neustále čekání je únavné :mrgreen:. Prakticky celé těhotenství pořád na něco čekáš. Napřed na //, pak :srdce:, pak 1UZ, průkazka, screening, výsledky,… Ale na konec to stojí za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
23.7.23 21:53

@Littlefool dekujeme :) a je fakt ze // cekani nekonci :) a jak se dari miminku? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
24.7.23 05:38

Ahoj, vítam nové členy - btw já si dělala test po 8 dnech od zavedeni 5 denniho…😊, tak třeba trhnete rekord a vydrzite dyl.

Holky stává se vam, že vas bolí hlava přesně v obdobich jako dřív kdy by normálně byla ovulace, MS, nevim, asi si to tělo pamatuje…? + jak to děláte s práškama, dáte panadol, když uz se to nedá vydržet?

A pro pobaveni, přitel včera, že už mám bříško trochu, tak řikám nene zlato, to není bříško, to je špek 🤣
Nekde jsem četla, že prvni trimestr by člověk neměl přibrat vlastne nic, max. Do 2kg. Ja jako nepřibrala, spis se mi mwleni. tělo jak moc necvičim, přicházím o svaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
24.7.23 07:57

@Mattia.mattia
Mimču se asi daří dobře. Zítra mám kontrolu u svého Dr. a ve čtvrtek jdu na 1.screening. Z něj mám největší obavy, po předešlých zkušenostech. Tak musím doufát, že je vše tak jak má být. Jen se poslední dobou cítím strašně unavená, na odpočinek moc nároku nemám, dcerka mě moc odpočívat nenechá, ale chlapa jo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
24.7.23 09:05

Ahoj holky, tak já jedu z kontroly, tentokrat uz na mé gynekologii. Vše je v pořádku, bublinka roste, má už 2,2cm. Pristi ctvrtek jdu na kontrolu s tim, ze uz dostanu prukazku :mrgreen: :dance: takze paradicka. A 22.8. Mam 1. Screening :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
24.7.23 10:54

@Kloshet ja ti tak zavidim, ze uz jsi mela dalsi ultrazvuk. Ta ma doktorka me jeste ani neobjednala :zed: uz me to fakt stve. Mela bych jit tento nebo nejpozdeji pristi tyden. Porad se citim uplne netehotne.

Jediny co, tak mam pocit, ze mi vystouplo bricho @Kačenka13T ale myslim si, ze je to jen spek. Taky se ted min hybu. Chodim sice semtam cvicit, ale o dost min nez predtim. A cvicim i asi desetinu toho, co jsem delavala.

@Blackcattt taky te vitam a hodne stesti, do celeho procesu. Pet let uz je hodne dlouha doba. Ja cekala 2,5 roku a prijde mi to nekonecny. A testovala jsem 5.den u sesti denniho embrya :lol: nevydrzela jsem. Ale nemela jsem ovitrelle. Clexane picham taky, je to strasny :( i kdyz se mi zda, ze uz to manzel vychytal a uz se mi nedelaji modraky. Ale uvidime, jak mu to pujde dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
24.7.23 12:12

@Mattia.mattia aspon v tom cekani budeme spolecne, ve dvou se vzdycky ceka lip, tak drzim pesti, at jde vse jak ma a vydrzis co nejdele a at te pak prekvapi krasne // :srdce:

@Kloshet moc dekuji a jsem rada, ze tvoje kontrola dopadla dobre a ze krasne rostete, za chvilku budes mit tu prukazku, to je paradni :dance: jo a ty injekce - clexane, da se zvladnout, ale prijde mi, ze maji dost tluste jehly, nekdy to vubec nemuzu propichnout a dost to boli, ale zvykam si :roll:

@Littlefool dekuji a jeste jednou gratuluji k miminku, preji hlavne at jste oba v poradku :* drzim palce na 1. screenkng, urcite to dobre dopadne ;) dej nam potom vedet :kytka:

@daudinka dekuji a take tobe moc gratuluji k mimi, ze se to povedlo, tvoje cesta byla take pekne trnita, jak jsem to tu cetla, a ani nevim, jak jsme tim snazenim mohli “zajebat” (pardon za ten vyraz) tolik casu, ale jsem rada, ze uz to taky resime tim IVF, tohle uz proste musi vyjit :andel: jinak kas dobre, ze ti to picha manzel ten clexane, muj by se asi slozil :mrgreen:

Jinak teda uz jsem po odberu, vse slo dobre, jeste jsem trochu takova malatna, ale pohoda, dnes dam klidovy rezim a budu dobre :palec: jo a mame peknych 15 foliku odebranych, tak uvidime, kolik z nich se realne podari dotahnout do finalni faze 5.denniho embrya. ET planovan na sobotu :dance: konec hlaseni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
24.7.23 12:24

@Kloshet Hura!!! Paráda. Prcek je už poradnej :srdce: :srdce: :srdce:
To je rychlost :dance:

Ostatní holky moc vítám a všem držím palce :srdce: ať se za čas všichni sejdem na nějaké Baby party! :hug: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.