IVF 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65
27.7.23 14:25

Ahoj holky, omlouvam se, trosku jsem se odmlcela, potrebovala jsem cas na regeneraci, ptz me to bricho po OPU nakonec bolet zaclo, dneska uz musim zaklepat, ze snad dobry :)

@daudinka dekuji, take doufam, ze ET vyjde :andel: jinak meli jsme 15 oocytu, z toho 11 zralych vajicek, oplodnili 8 a vsechny zatim vydrzely do 3.dne. Kolik jsi vlastne ty mela embryii? Ja se bojim a modlim se, at jich do toho 5. dne dojde co nejvice :)

@Mattia.mattia neboj neboj, to urcite dopadne dobre ;) hodne mych kamaradek si myslelo, ze jim kazdou chvili dorazi MS, ze ty bolesti byly skoro stejne a ono nic a byly tehotne :jazyk: jsi dobra, ze jsi jeste netestovala a vydrzela to, za to te fakt obdivuji, ale uz se ti to krati a za chvilku uz uvidis // :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
27.7.23 14:29

@majdulinka12 Ahojky a jak se citis po tom ET? Jaky byl ten transfer? Drzim moc pesti, at to dopadne // :srdce: to budem cekat chvili spolu, ja bych mela jit na ET v sobotu, pokud se nam embryjka vyvinou pekne do toho 5.dne :andel: jo a muzu se zeptat, promin, jestli jsem az moc zvedava, proc nevyslo 1. IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
27.7.23 15:35

Ahojky děvčata.
Hlásím se že screeningu. Tak jak jsem čekala, tak dopadl pozitivně na DS 1:17. Ale jinak mrňous tam měl diskotéku, vůbec nespolupracoval a Dr. měla problém ho pořádně změřit, tak jsem musela jít na 2× :mrgreen:, ale vše mělo mimčo tak jak má mít.
Výsledek na DS vyšel díky tomu, že mám výši HCG a nižší PAPP-A + věk (36l) + výši NT 3mm.
V pondělí jdu na konzultaci je genetikovi a pak na odběr chloridových klků. Už jsem na něm byla 2× tak vím co mě čeká a jaká jsou rizika, výsledek je hned druhý den na DS a do měsíce jsou výsledky na další odchylky.
Dále jsme domluvení na kardio vyšetření při 2 screeningu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
27.7.23 15:56

@Littlefool ahoj, prcek je krasnej :srdce: budu držet palce, vubec nevim co jsou ty všelijaky PAPP a další vyšetření, tak snad dopadne vše nakonec dobře:smiling_face_with3_hearts: vidíš a mě řekli na klinice že věk(35) je pohoda, vee srovnani s klientelou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
27.7.23 16:15

@Littlefool to je moc krasny snimek :srdce: drzim moc palce, at vsechna vysetreni dopadnou na vybornou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
27.7.23 16:38

@Littlefool to uz je tak pekny miminko :srdce: :dance: urcite bude vse v poradku 🙏 Ja mam z toho screeningu strach. Jaky pomer je v poradku pro downa? A myslis, ze vek 32 s tim taky zahybe? Ach jo, to bude teprve zkouska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
27.7.23 16:39

@Mattia.mattia jsem na 2 IVF..
A při prvním jsem brala taky amelgen a dostala jsem to až 3dny po vysazení protože se to nepovedlo krev negativní na HCG.. a jelikož mi to transferovali teď v pondělí a test mám dělat až 7.8 tak pochybuji že mi na dorazí když mám 4 dny zpoždění.. tělo je po všech hormonech atd zablokovaný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
27.7.23 16:44

@Blackcattt to je krasny, ze se vsechny drzi :) 8 je jeste hodne, urcite jich budete mit dost.

Ja mela oplodnenych 23 a vsechny se i vyvijely pekne 3.den. Jenze manzel ma gen, ktery v 70% zpusobuje, ze se embryo spatne vyviji a tak paty den uz jich bylo jen 9. Na genetiku jich vzali 6, pry podle kvality (i kdyz vsech 9 dosahlo pozadovaneho stadia :nevim: ). No z genetiky se vratily 2 zdrave embryjka a jedno mam ted u sebe :srdce: druhe ceka na svou sanci za zhruba 3 roky. Snad to vyjde s obema 🙏 prali bychom si dve deti :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
27.7.23 17:16

@daudinka Tak ty jsi mela taky dobrou urodu 😁 na tu genetiku se to posila automaticky nebo jen diky tomu, ze jste vedeli, co ma manzel za gen? Druhe urcite vyjde, kdyz je takhle proverene ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
27.7.23 17:21

@Blackcattt muzes si o to zazadat asi kdykoliv, ale az od 35 let to hradi pojistovna. Jinak je to celkem drahy. My jsme to meli hrazene pojistovnou (a v podstate povinne) kvuli tomu spatnemu genu u manzela. Ono 70% je uz velky risk..biochemko/a a potrat jsem uz mela, to jsem da se rict mela stesti, ze to moje telo poznalo brzy. V horsim pripade by to mohli zjistit az na screeninzich nebo by se mohlo narodit postizene/mrtve miminko. A to jsme riskovat nechteli. Ono ani po te genetice pry porad neni jiste, ze je opravdu zdrave, proto mam strach z tech screeningu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
27.7.23 17:22

@Kačenka13T
Ten PAPP je bílkovina v placentě, tu mám nižší a vyšší HCG, proto to hází takové výsledky. S věkem stoupá i populační riziko. Ale s tím jsem počítala, takže jsem to brala v klidu i Dr. a sestřička se usmívaly, když jsem věděla co mě čeká. Je fajn narazit na příjemný personál, to se hned člověk cítí klidnější a líp se mu takové zprávy vstřebávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
27.7.23 17:36

@daudinka
Počítá se tam věk, hodnoty z krve a hodnoty ze screeningu. Podle toho vylezou výsledky.
V prvním těhu jsem měla 33 a riziko na DS 1:21, PS a TS 1:24. U druhého těhu - věk 33 riziko na DS 1:13. Teď mám 36 a riziko je prakticky menší než před 3 roky.
Takže si člověk nevybere, pokud vyjde nějaká hodnota jinak než v tabulce, tak se automaticky upraví riziko, samozřejmě že s věkem rizika stoupají.
Ale co jsem se kdysi bavila ze sestřičkou, tak ta říkala, že ty tabulky jsou už zastaralé cca z 70 let, a zatím je nikdo nepřezkoumal a nepřehodnotil, tak ty rizika vychází tak jak vychází. Jsou možnosti neinvazivního vyšetření, odběr krve na PRESCANS, ale ten stojí kolem 10 000,– a těhule si jej musí hradit sama.
Dnes mi sama Dr. řekla, že mají většinu screeningu pozitivních, a to tam byly přede mnou o dost mladší těhule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
27.7.23 17:47

Ahoj holky,
To je úroda tady!!! :srdce: :dance: tolik hezkých zpráv a fotek… Mám radost a těším se na další vaše //… :palec: :srdce:
My se taky hlásíme, dnes poslední kontrola na klinice. :mavam:
Prcek se drží, vedle stále hematom.. Takze přísný klidový režim trvá :,( v lékárně jsem opět nechala 5 tisíc za léky. :zed:.. Mam další navíc, nový injekční progesteron přidán ke stávajícímu amelgenu, další na ředení krve (ačkoli už jsem měla tablety a ted vysazení kvůli tomu hrozicimu potratu)… Takže ted už jsem na nějakých třiceti lécích denně…
Kvůli výsledkům z nemocnice a zánětu mocaku, mě dnes na mé gynde cevkovali!! 8o 8o 8o počítala jsem, ze skočím jen pro zadanku do laborky na kontrolní moc. A chtěli sterilní… Tak to byla taky lahůdka, zažila jsem to poprvé. Tak uvidíme, zda budu muset ty atb nasadit… :,( teď kromě dělohy opět krvacim i z mocaku, jak se ve mně hrabali…
ale je mi furt na zvracení, tak mam fakt panickou hrůzu, ze začnu vsechny ty leky zvracet a prcek nebude mít svoje dávky. Po cestě z kliniky místo radosti totální depka, ze budu celé těhotenství trávit nehybně v posteli a jen žrát, v noci spát vsedě 2h denně jako dosud… Ladovat se lekama a furt se bát, že se ten hematom stejně urve. Až jsem si pak musela vynadat, že se rouhám… Ale je toho už prostě nejak moc.
Tak jsem si zase postěžovala na svoje vysněné těhotenství.. :zed: :( Teď vidim tu fotku a chce se mi brečet, jak jsem sobecka…

Prcek má 1,1 cm.. Lezim a raduju se, že má uz vidět hlavu :mrgreen: :srdce:
V pondělí další kontrola.
Myslím na vás všechny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
27.7.23 18:00

@Blackcattt děkuji snad doufám vyjde.. měla jsem pouze jedno embryo a 3denni a podle názoru se nezahnizdilo.. příčinu neznámé jelikož bylo pouze jedno.. neboj my měli 4 embrya do 3dne ukázkový vývoj všech, 5den mi jedno zavedli a jedno zmrazili a dvě nebyli dobrý na zmrazení.. takže tak nějak.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
27.7.23 18:30

@Facelook ahoj, ty jsi nase bojovnice :hug: jestli nekdo bude mit mimi opravdu zaslouzeny, tak to jsi ty. Drzim vse, co muzu, aby se maly krasne vyvijelo dal. Co ty pro nej obetujes, melo by te pak uctivat jako bohyni. A vubec se nerouhas. Ja si tu stezovala na clexane, pritom to je jen jedna injekce, to spis ja bych se mela stydet, ze si vubec stezuju. Malicky ti krasne roste, tak se dal drz, to zvladnes! Jednou to spatne pomine a budes mit malicke v naruci :srdce: myslime tu vsechny na tebe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.