IVF 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
146
27.7.23 18:35

@Facelook boze ty si to teda vybiras az do dna :( tolika leku denne totalni klid na luzku atd :zed: to te obdivuju jak jsi silna a jak to zvladas :srdce: preju at se to kinecne zacne uklidnovat a at se tobe a prckovi dari :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
27.7.23 19:22

@Facelook ahoooj! :mavam: Ja na tebe zrovna dnes myslela, jak se asi mas. Chapu tvou depku, asi bych ji taky mela, ale vidis, ze vsechno tve usili nese ovoce, malicky se vyviji, krasne roste a ma se cile k svetu! :srdce: Neztracej nadeji, vse dobre dopadne a neboj, urcite tam hematom nebude do konce tehotenstvi, to se vstreba, uvidis!! :hug: Jsi tak statecna, moc te obdivuju :srdce: a brezen uz je za chvilku, to utece jako voda :hug: drž se, mámo :* :* myslim na tebe a posilam hodne sil :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
27.7.23 19:28

@Littlefool drzim vsechny pesti, aby vysetreni dopadlo dobre 🍀 🍀 mela jsem take vysoke hcg a je mi 33. Myslis, ze mohu take ocekavat spatne vysledky? Mohu se zeptat, jak probiha vysetreni odberu tech klků, kdyz uz jsi to podstoupila? A pokud ano, potvrdilo se pak riziko DS? Mam z toho strach od zacatku, co mi rekli vysokou hladinu HCG :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
27.7.23 19:53

@Blackcattt tobe uz se to krati taky :) dva dny do transferu :) no je fakt, ze dneska jsem mela rano chut udelat testik :) ale je to 8den a nemuselo by to byt jeste videt :) doufam ze ty bolesti obcasne jsou od miminka a budu jak tve zname, ze to pripomina MS, ale neprijde :zed: :srdce: testovat budu az 1.8. :) to uz vydrzim :D a co brisko?? Jeste boli porad?? Nebo uz se to lepsi? Ono to trva, jak je clovek nadopovanej tak ty vajecniky dostavaj zahul :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
27.7.23 19:57

@Littlefool urcite to vsechno dobre dopadne ♥️miminko bude v poradku :) ma se cile k svetu 😊 oni porad s necim strasi jakmile se s nevim nevejdes do tabulek :) tak drzim pesticky at jste oba zdravi 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
27.7.23 20:02

@majdulinka12 tak to mas dobry moje telo si vetsinou dela co chce i pres ty hormony 🙈i doktor mi to rikal 😅ale bral to s usmevem :) a ty beres jen ten amelgen? Nebo mas jeste neco k tomu? Me boli i prsa tak si rikam jestli to je po hormonech nebo treba uz se neco deje :) u tebe je neco citit? Jak treba v brisku nebo tak? Citis neco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
27.7.23 21:16

@Mattia.mattia jen ten amelgen.. prsa mám bolavá a docela jako poboliva břicho, ale přisuzují to hormonům atd.. jsem 4den po transferu tak se nemůžu moc zkoumat.. a občas je mi po jídle soufl, ale je to hned pryč.. nevím nepozorují se, abych si nedělala planny naděje.. 🤔 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
27.7.23 21:53

@Kloshet
Těžko říct jestli to je hodnotu HCG, ta se v průběhu mění a i když jsi měla na začátku výši, tak teď může být úplně v pořádku.
U prvního potvrzení těhu jsem měla HCG 5500, u druhého něco přes 800 a teď přes 600.
Ono je asi lepší vždy počítat s horší variantu a pak se radovat z hezkých výsledků.

Jinak odběr klků se provádí pod UZ, lokálně se znecitliví místo vpichu, vybírají takové aby bylo co nejdál od mimča, a hodně pomalu se zasouvá jehla přes břicho k placentě, jde se udělá odběr, občas můžou jehlu lehce povytáhnou aby nabraly ještě vzorek z jiného úhlu a místa. Přiznám se, vždy se mi kroutily prsty na nohou tou nepříjemnou bolestí když zasouvali jehlu. Připomíná mi to punkci bez narkózy nebo když ti vrtají zub hluboko je kořenu :roll: ještě před odběrem berou krev. Po odběru pak cca 1h ležíš, pak klidový režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
27.7.23 21:57

@Facelook
Holka ty máš taky to krásné těhotenské období jak s všude píše :mrgreen: :mrgreen:
Fakt nechápu jak tněkdo mohl říct že těhotenství je nejkrásnější období :think: :think:
Ty si to „vyžíráš“ od začátku, ale na konci to bude zasloužené miminko, se kterým zapomeneš na všechny ty potíže a trápení co jsi měla. :* :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
27.7.23 23:04

Jste nejlepší holky :srdce: děkuju za milá slova.. To by bylo, abychom to všechny nedotáhly do zdárného konce! :dance: :srdce:
Stejně jsme všechny ženské svým způsobem psychopatky… Od mala trpíme víc, starat se o sebe musíme víc..a pak prožívat tyhle srandy.. Ale bude to stát za to! :srdce:

Jinak.. Měly jste prosím také některá zaváděcí progesteron a ještě injekce?
Mám amelgen 400, 3× denně… Ted k tomu ještě Prolutex inj… Na 14 dní a vůbec mi nikdo nevysvětlil proč… Jen v lékárně paní říkala, ze je to dobrý business pro kliniku, že pacient hradí celé 3tis ačkoli oni z toho maj dost a mohou to dát na poj.ale nedělají to.. Tak jsem moc nepochopila, k čemu mi to má teď pomoci… Estrogen beru taky stále 6 Estrofemu a 6 lenzett. Holky ta klinika je fakt děs, doufám, že tam nebudu teď uz nic potřebovat a ani se mi nechce tam volat, proč mi to dali… Ani krev mi nikdo nevzal…

Edit. V příbaláku Prolutex - časté nežádoucí účinky - krvácení, spasmus dělohy a zvracení…

Není to nežádoucí píchat při hrozícím potratu? Amelgen tohle v letáku nemá 8o mám zakázaný pohyb, pohl.styk, orgasmus atd. kvůli spasmu dělohy a ted mi napíše tohle :roll: jsem stoura, ale oni každou navstevu fakt neco pos…ou :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
28.7.23 06:27

@Facelook asi bych se spíš domluvila se svým gynekologem než s klinikou. Ve zprávě by mělo být posprávnu napsáno z jakého důvodu ti daly ty a ty léky. :think: Ta tvoje klinika je nějaké začarované místo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
28.7.23 09:00

@Littlefool
Dekuju :srdce: tak počkám a vyřeším v pondělí na kontrole…
Popravdě? V té mojí,, zprávě", není absolutně nic. Jen potvrzena gravidita, včerejší UZ… Ani nevím velikost hematomu :mrgreen:
A na konci jen názvy léků a kolik denně…
:mrgreen:
A to je v té Praze tato z těch dražších.. :,(. Absolutně nechápeme…ale nebýt této diskuze a neustálého hledání na netu, pos.rou mi fakt na každé návštěvě něco :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
28.7.23 09:50

Ahoj holky, mě dneska ze dne na den přestaly bolet prsa, takže zase panika, a to už jsem byla v klidu 😩 uz mam ve středu, takže nekonečné čekání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
28.7.23 10:14

@Kačenka13T
Neboj kočko! Me taky občas na den bolet přestanou… A jinak je mam nality a bolavý stále :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
28.7.23 10:24

@Facelook jenže já je nemám ani nalitý, ale to jsem jakoby neměla ani předtím moc…jako viděla jsem, že se ty moje nulky malinko zvětšily, ale přítel ten si toho třeba ani nevšimnul… no snažím se si řikat, že to je normální a každý to má jinak, ale pak zase najdeš nějaký příběh se špatným koncem… :-/ a stres je na světe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.