Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lenny1742 Hmm tak já jsem asi fakt nějakej opak
Radši si počkám déle, ale na jistotu. Však se to stejně dozvím. Ale vypadá to u Tebe dobře, tak super! ![]()
@Muchomirka hurá, to je krásná hodnota
koukám, jak rychle to roste..
@9Paja3 @Lenny1742 čekání je nekonečné, ale za ten výsledek to asi stojí, musíme vydržet ☺️
Na mě dneska čekalo jedno embryjko, už ho mám u sebe. Manžel mohl jít na transfer se mnou, koukali jsme na obrazovku na malinkou bílou tečku. Byla to dojemná chvíle :smiling_face_with3_hearts:. Druhé se opožďuje, ještě chtějí počkat jeden den, ale moc šancí na mražení mu nedávají.. ale to je jedno, já věřím tomu jednomu a jsem ráda, že to zvládlo až sem ☺️
@San09 Jůů
Tak už ho máš v bříšku! To je krásný
Tak ať už tam zůstane!
Ahoj holky, vaše přiběhy jsou dojemné a je neskutečné jak my ženy jsme silné. Já mám dnes po kontrole v Caru, IVF naplánováno od 1 DC cca az 14 dní (pokud ted nevyjde IUI,). Levý vaječník mám nějaký špatný, jsem 2 měsíce po operaci cysty a je zmenšený a moc vajíček tam neni
tak mě chtějí více stimulovat… bojím se ale, aby mi nevybili zásobu v tom pravém
Hormonální profil mi dělali, ale jen nemoci, LH, FSH, prolaktin a estradiol… AMH nedělali, je to v pohodě?
@Lotyyy To s tím AMH je zvláštní, mně ho dělali automaticky. Taky mám ten levýej vaječník nějakej přichcíplej a bylo na něm velký prd. Ale dávku mi nezvyšovali, ten pravej to dohnal sám.
@Muchomirka píše:
@Rhian Anó, 16. den po KET - wau, jsi dobráA jak se vlastně cítíš Ty? Pořád tu řešíme jen sebe
Už máš velký bříško?
Však od toho já už mám jiný témata, než to zaplevelovat tady, vy se potřebujete podporovat v těch začátcích a pak taky huspnete někam do skupinky s termínem porodu ![]()
Ale břicho už velký mám, skáče to co pár ní… teď už takový radosti jako řešit jestli rodit normálně nebo císařem (měla jsem dost problém se zády), hele ono to uteče a za pár to budete řešit taky… fakt to uteklo šíleně ![]()
@Lotyyy ahoj, zásoba vajíček nejde vybrat. Jsou jich tam desetitisíce
. Důležitá je schopnost organismu je probudit. To pravé říká to AMH - kolik vajíček je schopný tvy tělo ještě probudit do folikulu, aby byly schopny rozmnožování. To je ale v ten daný okamžik jedna hodnota a jestli v ten daný cyklus vypotrebujes 40 vajíček najednou s hodnotou AMH vůbec nic neudělá. V dalším cyklu je ta schopnost pořád stejná.. Snad jsem to napsala srozumitelně.
@Rhian ahoj, jestli můžu radit, tak pokud to nebude z lékařské indikace, pak jdi na přirozený porod. Sice je to pár hodin strasti, ale pak jsi použitelná a zvládneš se postarat o prcka. Po císaři nemáš šanci. Týden se nepostaráš pořádně ani sama o sebe a pak o sebe sice jo, ale vstát že židle s mimcem v náručí je scifi. Navíc pak bývá velký problém s kojením ❤️
@Myska1984 píše:
@Rhian ahoj, jestli můžu radit, tak pokud to nebude z lékařské indikace, pak jdi na přirozený porod. Sice je to pár hodin strasti, ale pak jsi použitelná a zvládneš se postarat o prcka. Po císaři nemáš šanci. Týden se nepostaráš pořádně ani sama o sebe a pak o sebe sice jo, ale vstát že židle s mimcem v náručí je scifi. Navíc pak bývá velký problém s kojením ❤️
Ahoj, děkuju za ten náhled!
jako já bych mnohem raději rodila přirozeně, jenže ono mi nejde o několik hodin bolesti, to bych prostě zvládla, ale abych pak vůbec chodila a nemusela na operaci se zády
mám vyhřezlou a lehce naprasklou plotýnku úplně dole v bederní páteři, loni jsem s tím měla velké problémy, brala silná analgetika, a hrozila operace, protože mi ten výhřez tlačil na nerv. Takže moje obava je, že se to porodem může hnout a stlačí to tam něco tak, že by mi třeba fyzio už nemusela pomoct a po operaci zad bych nemusela být použitelná celé měsíce, takže je to takové babo raď ![]()
@Myska1984 ahaaa, děkuji moc za osvětu
v caru se na to stejně zeptám, jestli mi to udělají, celkem by mě to teda zajímalo. Snad tyto základní vyšetření pro první IVF budou stačit.
@Rhian jasně, chápu. Taky jsem měla zdravotní potíže a nevěděla, jestli tak nebo tak a řekla si, že to nechám na doktorech. Ti řekli, že to přirozeně zvládneme. No, ale po 22hodinach porodu byl stejně císař… ale z úplně jiných důvodů než se původně řešilo. Takže ve výsledku je plán jedna věc a realita druhá 🍀
@Lotyyy popravdě mi přijde zvláštní, že by to před IVF neudělali. Je to jedna ze základních hodnot, podle kterých se mohou orientovat a nastavovat stimulaci. Ale tak.. jde to odhadnout i z ultrazvuku. Tak mají možná jiné postupy.
@Myska1984 píše:
@Rhian jasně, chápu. Taky jsem měla zdravotní potíže a nevěděla, jestli tak nebo tak a řekla si, že to nechám na doktorech. Ti řekli, že to přirozeně zvládneme. No, ale po 22hodinach porodu byl stejně císař… ale z úplně jiných důvodů než se původně řešilo. Takže ve výsledku je plán jedna věc a realita druhá 🍀
šišmarjá 22 hodin, to člověk přesně potřebuje slyšet
to je děs teda… ale jasný, prostě mám k tomu pokoru, naplánovat se všechno určitě nedá a prostě kdyby mi řekli, že to zvládnem přirozeně, budu ráda a budu jim věřit… musím si teď sehnat posudek neurologa, ale to taky může být názor kus od kusu, že jo… na tohle podle mě neexistuje nějaká jednotná doktrína…
A císař jsi pak zvládla v pohodě nebo byly kvůli té akutnosti komplikace? Myslíš, že je velký rozdíl, když se jde do akutního nebo plánovaného?
Jako je to velká břišní operace, takže na lehkou váhu to vůbec neberu… navíc já už mám břicho rozrytý - žlučník, kýla, jizev mám dost…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.