Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Myska1984 schválně se na to poptam na další návštěvě, jsem z toho teď taková přešla, jestli jsem v těch správných rukách. Snad ano. Na ultrazvuku tedy říkali, ze pravy vajecnik je pekny ale mam špatný levý, po operaci se moc uz nevzpamatoval :/
Ahoj holky
je tu některá po ET/KET já byla v pondělí
a pořád se pozoruji
to čekání na test bude nekonečný
@9Paja3 a jak se cítíš? Mě docela dost bolí bedra a píchá v podbřišku jakoby na boku u vaječníku
ale jak říkám, moc se pozoruji ![]()
@sarinkaa Párkrát jsem cítila takový bodnutí v břiše. Ale nic výjimečnýho. Spíš jako blázen čumím do kalendáře a počítám dny, kdy by se třeba náhodou dalo testovat už dřív
Jinak mě tak jako tak bolí celej člověk. Dneska svátek, já v práci, všude milion lidí. ![]()
@Rhian no zpetne a ani v průběhu mi těch 22hodin nevadilo. Vydržela bych cokoli a ani vteřinu jsem nenadavala nebo si nerikala- tohle už nikdy. Po všech těch peripetiich než jsem otěhotněla jsem si to prostě v hlavě nastavila jako že je to blíže nespecifikovana doba, kterou musím přečkat a pak už budu mít v náručí to největší štěstí mého života. A se vším jsem spolihala na doktory a mou porodní asistentku (doporucuju si nějakou najit). Akutní císař má víc rizik co se týká komplikací. Dělá se v okamžiku ohrožení života zemy nebo dítěte, takže tam všechny věci nemusí proběhnout ideálně. Ale díky bohu, že tuhle možnost máme. Výhoda u něj je, že tím, že předtím probíhá běžný porod, tak máš nastartovane hormony a snadněji se rozkojíš.
Mám za sebou taky už nějakou operaci, ale tohle byl fakt masakr. Obzvlášť, když po 12 hodinách přijdou a nutí tě vstát z postele a jít se umýt a na záchod. To je teprve bolest. Máš fakt černo před očima a rozdychat to, jako ty porodní bolesti fakt nejde 🙈. Ale pak kouknes na toho prcka a víš, že musíš
![]()
Každopádně, kdyby si šla na císař, tak je nutný, aby s tebou 14 dní byl někdo nonstop doma. Protože to mimco prostě nezvednes a nepřeneses z bodu A do bodu B. ![]()
@Myska1984 Děkuju za cenné zkušenosti! Nečte se to pěkně, ale prostě je to, jak to je ![]()
Můžu z tebe ještě vydyndat nějaké zkušenosti s tou porodní asistentkou, jak to funguje a tak?
@9Paja3 můj je to už druhý transfér a doufám, že vyjde, protože již nemáme žádné jiné embryo
Já chci testovat až příští Čtvrtek nebo Pátek
minulí pokus jsem testovala už od 6 dne kdy jsem měla celkem viditelné čárky a najednou 10 den nic
hodně mě to sebralo ![]()
@Myska1984 ahoj holky, jestli se muzu vecpat do vasi diskuze…
Ja byla po cisari 5 den propustena domu a starala se sama o dvojcata…. Bricho boli, ale urcite to neni, ze 14 dni nezvednes mimino. Ja 6. den po cisari doma luxovala. Nejhorsi je prvni den si stoupnout a jit do sprchy, ale pak uz je to jen lepsi a lepsi a cim vic vstavas, tom vic to jde snaze..
nezvelicuji to, je to operace, ktera sebou prinasi rizika, ano. Ale jen chci timto napsat, ze i po cisari se da normalne fungovat ![]()
@Lenny1742 ahoj, super, taky moc děkuju za tvojí zkušenost! Jako já si myslím, že to asi prostě bude individuální, že někdo může za pár dní být v pohodě, někdo prostě ne… a tím, že mně břišní svaly dost drží záda, tak je asi možné cokoliv, když mi tam do toho zasáhnou, no… ono to může být prašť, jako uhoď, tak uvidíme, co mi k tomu pak řeknou ![]()
Páni a teda starat se sama o dvojčata, klobouk dolů!!
@Rhian právě, že je to dost individuální… kámoška měla dva císaře. První naprosto v pohodě a druhý hrůza…
@Lenny1742 Já to nezvelicuju. Já píšu z vlastní zkušenosti. Vím, že 12. den jsem byla zoufalá a začala si na netu shánět info, jak dlouho že to má bolet, jestli není něco špatně. Možná to mělo souvislost s tím dlouhým porodem. Protože po něm mi nikdo nemohl na celý břicho ani sáhnout, jak to bolelo. Každopádně jsem se dočetla, že je to normální a že do 14 dní je to nejhorší pryč. A měli pravdu. Věděla jsem o tom sice ještě další 4 měsíce, ale když jsem nechtěla cvičit nebo jít běhat, tak se s tím už dalo celku normálně fungovat. Jen teda u mě byl ještě problém, že už na sál jsem šla s nízkým krevním obrazem a měla jsem tam větší ztrátu, takže pak trvalo asi měsíc, než se mi přestala motat hlava z nedostatku červených krvinek/kyslíku při chůzi.. o moc víc než třeba 20m jsem neusla. Musela jsem dávat pauzy. Jsem si připadala jako důchodce.
Pokud to má někdo tak v pohodě jako ty, tak super. Pomahac se dá odvolat vždy. Ovšem nemít ho a pak ho shánět je o dost horší situace.
@sarinkaa Mně na příště nezbylo nic, všechny ostatní chcíply, než by se nechaly mrazit. Takže jsem měla jenom tuhle jednu prej moc krásnou blastocystu. Takže veškerý naděje jdou do ní. Já dneska zkoumala akorát jestli už zmizel ovitrelle, je to 11 dní od injekce.
@9Paja3 a je to tvé první IVF? Naše už druhé, tak přemýšlím, když to nevyjde, tak půjdeme asi jinam ale uvidím, toto centrum máme kousek, tak se přítel na změnu moc netváří
já nám řízený ket, tak jsem ovitrel nepíchala ![]()
@sarinkaa Jj, tohle bylo první po dvou neúspěšných IUI. Tak uvidíme. Chodím k doktorovi, díky kterýmu jsem na světě já, hodně mamce pomohl. U ní ale byl problém jasný, stačila operace a hotovo. U mě se na nic nepřišlo, můj chlap je naprosto zdravej.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.