Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anius zdravím, a já dopadl odběr? Kolik jich bylo? Já měla prvním pokus 27 oocytu, a nic z toho nakonec nebylo… ![]()
A vy všichni máte krátký protokol?
Mě tedy také dělala problém pouze první injekce, a pak ty poslední. Už jsem nevěděla, kam s nimi ![]()
Sharkac@ Zdravím, 27 no to je krásný, ježiš tak to mě mrzí a jak je to možné?? Odběr byl dobrý nebyla jsem vůbec nervozní. Ale nedopadl podle mé představy, měla jsem jich 5, dvě prý praskly nebo co! takže mi zbyli 3 všechny se oplodnily ale nakonec mi zbylo jedno, protože se ty dvě přestaly vyvíjet.
měla jsem krátký protokol, píchala jsem si jen tak 6 dní… Dnes jsem byla na transféru ale nedopadlo to. Pan doktor na mě byl ošklivý a řekl mi že mám přirostlý čípek někam… zeptala jsem se ho kam a neodpověděl…že musím prvně do nemocnice aby mě,, s dilatovali,, čípek. Nevím co mám ted dělat. Na dilataci jsem byla už jednou v lednu. Pan primář gyndy mi řekl že to bylo naprosto zbytečné že je vše tak jak má být.
![]()
@Anius oplodnilo se 11 (zbytek se rozpadl, asi byl moc malý), ale nakonec zůstali jen 2 - jedno zavedl, ale předem tomu nedával šanci, už bylo o den pomalejší, a to druhé se taky zastavilo.
O dilataci jsem nikdy neslyšela 🙄 a nic ti tedy nakonec netransferoval? Asi bych chtěla názor někoho dalšího (lékaře). Některá centra mají možnost psát přes net nezávazný dotaz, tím asi nic nezkazíš.
@Anius Jo a 6 dní píchat injekce je boží,
já picham už 12cty den Decapeptyl, a až od soboty budu píchat ten stimulační, teď nevím jak se jmenuje ![]()
Ahoj, mě je 26 let. Jeden samovolný potrat před 5 lety. Od té doby nic, vitamíny, clostik, utrouš nic nepomohlo. Před rokem jsme začali navštěvovat CAR, IUI bez úspěchu, imunologie nic nenašla, pouze jsem dostala doporučení na ICSI. Teď nás čekají odběry. Stimulovala jsem díky PCOS podle delšího individuálního protokolu už od 26.5.
A nevím jak vy, ale já už to nedávám.
už se těším až to ze mě vyndají, posledních pár dní peklo, bolesti břicha, zad, motání hlavy, nechuť, únava a pocit, že hodím kačenku.
zítra ráno už odběry, tak snad vše bude v pohodě.
Ahoj holky, čeká mě první inseminace. Nějaká zkušenost jak to probíhá.
@Katulina77 ahoj, úplně v pohodě. Já brala na stimulaci clostylbegyt a cca v půlce měsíce, jakmile tam Dr viděla dozráté vajíčko pichla vyvolávačku. Ale je to individuální, v mém případě jsem sama neovulovala. Dále nám dala termín a čas(většinou do dvou dnů v ranních hodinách) kdy se máme zastavit. Ráno odběr sperma, utz. Dopoledne IUI, převléct v čekárně do košilky a bačkůrek s poloplným močovým měchýřem, vylézt u paní doktorky na křeslo"kozu". Hlavně se uvolnit a paní doktorka injekčně zavede sperma přes čípek dovnitř. Nebolí to, je to více v pohodě, než to zní. ![]()
Trochu lajcky, ale už je to nějaký pátek co jsem byla na IUI ![]()
Ahoj, někdo kdo má tento měsíc zavedeno nebo se chystá? U mě transfer dnes 18.6. už X kolikátý pokus, už to ani nepočítám ![]()
Ahoj všem,
jsem tu nová a ráda bych sdílela zkušenosti a zážitky z IVF s těmi, co si tím momentálně taky prochází. V mém případě musím podstoupit IVF kvůli genetické zátěži a po dlouhých přípravách jsem dnes od doktora dostala stimulační léky a brzy se snad celá akce spustí. Dostala jsem Gonal a Cetrotide, máte s tím někdo zkušenosti? Já se hrozně bojím vedlejších účinků a vůbec, co to s mým tělem udělá. A zároveň se hrozně bojím, že se to nepovede, fakt je to na náročné psychiku. Uvítám jakákoli slova podpory či sdílení zkušeností.
@bella bamba píše:
Ahoj všem,
jsem tu nová a ráda bych sdílela zkušenosti a zážitky z IVF s těmi, co si tím momentálně taky prochází. V mém případě musím podstoupit IVF kvůli genetické zátěži a po dlouhých přípravách jsem dnes od doktora dostala stimulační léky a brzy se snad celá akce spustí. Dostala jsem Gonal a Cetrotide, máte s tím někdo zkušenosti? Já se hrozně bojím vedlejších účinků a vůbec, co to s mým tělem udělá. A zároveň se hrozně bojím, že se to nepovede, fakt je to na náročné psychiku. Uvítám jakákoli slova podpory či sdílení zkušeností.
Ahoj, s těmito léky zkušenost nemám, ale co se týče mě, všechno jsem vždycky dobře snášela, všechny ty injekce, léky, až loni cca po sedmi letech první potíže.
Snad vše sneseš dobře, držím moc palce!
@Asky ja nic neberu ovu mam a vse jak ma byt..přítel ma horší sperma tak v ten den jde jeste na spermio..tak uvidíme jak se zadari. A povedlo se jsi tehu?:)
@bella bamba Ahoj, já mela v prvním pokusu Gonal a žádný vedlejší účinky jsem nepociťovala. Jediný toho co psala @Asky - těšila jsem se až to ze mě vyndají
velký tlak v břiše, měla jsem 27 vajíček a mírný hyperstimulák…
@Katulina77 Ahoj, souhlasím, inseminace je úplně v pohodě - jak říkala doktorka, je to vlastně jen takový vylepšený pohlavní styk
![]()
Měla jsem 3 pokusy, bez výsledku. přítel má horší spermio, ale nakonec se po imunologii ukázal problém u mě…
@Katulina77 nn.. díky tomu, že mám pcos a bez ovu i menstruace, tak teď podstupuju stimulaci před ivf ![]()
@sharkac tyyjo 27, při posledním utz jsem tam měla 4 obříky ostatní pouze do 14mm.. ale bolí to už jak sviňa
a jak jsi dopadla dál? ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.