Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Naše první ivf 14.6.20 v pondělí poslední kontrola před opu tak sem zvědavá, ve ct nebyly moc dobre zprávy, Já nízký Amh
jinak vše v pořádku a jeďte léky na štítnou zlazu ty beru skoro rok
@sharkac noo kvůli hrozbě hyper stimuláku to do mě prali menšími dávkami 24 dní, jsem to tak nějak počítala a vycházelo to na 50 injekci ![]()
Dnes volali, že 9 je oplodněných a teď čekačka do čtvrtka co bude na zmražení.
Bílkovinami? Jakože pro stimulaci? Já brala nosifol a snažila se pít, omezit kafe a sladké. ![]()
@Asky
Ahoj, také jsem byla včera na odběru, z 15 folikulů jen 3 vajíčka, byla jsem docela zklamaná. Čekala jsem o trochu menší ztráty
Super, že už víš výsledek, u nás v centru o víkendu nepracují, takže čekám do pondělka.
9 je krásný počet, držím palce, ať je aspoň jedno z nich to správné.
![]()
@bella bamba píše:
Ahoj všem,
jsem tu nová a ráda bych sdílela zkušenosti a zážitky z IVF s těmi, co si tím momentálně taky prochází. V mém případě musím podstoupit IVF kvůli genetické zátěži a po dlouhých přípravách jsem dnes od doktora dostala stimulační léky a brzy se snad celá akce spustí. Dostala jsem Gonal a Cetrotide, máte s tím někdo zkušenosti? Já se hrozně bojím vedlejších účinků a vůbec, co to s mým tělem udělá. A zároveň se hrozně bojím, že se to nepovede, fakt je to na náročné psychiku. Uvítám jakákoli slova podpory či sdílení zkušeností.
@bella bamba
Ahoj, právě procházíme naším prvním IVF a při stimulaci jsem také používala tyto léky, vůbec jsem nevěděla, co od toho čekat. Nakonec to bylo úplně v pohodě, vůbec žádné vedlejší účinky jsem nepociťovala, akorát tak poslední 2 dny před odběrem vajíček už mě břicho docela tlačilo, ale co jsem tak četla, je to asi normální.
Asi také záleží na dávkách, měla jsem docela nízké kvůli zvýšenému riziku hyperstimulačního syndromu.
Moc držím palce, ať to i u Tebe probíhá dobře. ![]()
@Anius děkuji 😁 já nevím, v čem to bylo, že jich bylo tolik a málo, to mi jaksi neřekli… já měla ten první pokus v březnu, takže jsem celé to období trávila na home office zavřená doma 🙈 takže chvíli jsem pauzu měla ale nemusela jsem.
@Asky ty bílkoviny po odběru - pochopila jsem to tak že po opu se děloha trochu nafoukne a tlačí na močák a všechno okolo (zvlášť při větším množství). Já se třeba pořádně nemohla posadit na zadek, tlačilo mě to v kříži 😁 🙈 proto musíš hodně pít a jíst bílkoviny aby jsi chodila pořád na WC…
@sharkac co ma deloha co do cineni s OPU? Ja myslela, ze odber se provadi z vajecniku pres posevni stenu. Je mozne krvaceni do bricha a nebo do pochvy, ale obvykle se to vstreba.
Nebo se jako deloha pripravuje na otehotneni?
@sharkac já jich tak měla málo a taky mi nikdo neřekl proč. Tak to je dobrý že můžeš dělat z domu to u mě to bohužel nejde takže bych musela být doma na neschopence. ![]()
@Sidien hlavní je, aby mezi těmi 3 vajíčky bylo to pravé
mám sice větší počet ale stále to není sláva, do čtvrtka čekačka zda se vyvinou v blastocysty. A mám problém embryo udržet.
jestli nemáš žádné problémy, myslím že je velká šance, že se to povede ![]()
@sharkac ahaa, tak to musím zkusit
taky po opu, ta bolest, první den jsem nemohla pořádně chodit, druhý den to tlačení a bolest při sedání a až teď lepší, ale břicho stále nafouklé. Kujuuu za tip.
![]()
@Sidien píše:
@bella bamba
Ahoj, právě procházíme naším prvním IVF a při stimulaci jsem také používala tyto léky, vůbec jsem nevěděla, co od toho čekat. Nakonec to bylo úplně v pohodě, vůbec žádné vedlejší účinky jsem nepociťovala, akorát tak poslední 2 dny před odběrem vajíček už mě břicho docela tlačilo, ale co jsem tak četla, je to asi normální.Asi také záleží na dávkách, měla jsem docela nízké kvůli zvýšenému riziku hyperstimulačního syndromu.
Moc držím palce, ať to i u Tebe probíhá dobře.
Ahoj, moc díky za slova podpory. I tobě držím palce, aby vše dobře dopadlo. Určitě z těch 3 vajíček bude minimálně jedno krásné miminko ![]()
Ahoj holky, minulou středu jsem byla na ET, tudíž dnes jsem 6.den, na test je ještě brzy, kolikátý den se vám objevila čárka po ET, nemám žádné příznaky, jen těžká únava, priklanim se ale k utrogestanu beru 2-2-2 a estrofem 1-1-1. V prvnich dnech jsem byla nafoukla a takové pálení v podbřišku, je tu někdo na tom podobně? ![]()
@mimins píše:
Ahoj holky, minulou středu jsem byla na ET, tudíž dnes jsem 6.den, na test je ještě brzy, kolikátý den se vám objevila čárka po ET, nemám žádné příznaky, jen těžká únava, priklanim se ale k utrogestanu beru 2-2-2 a estrofem 1-1-1. V prvnich dnech jsem byla nafoukla a takové pálení v podbřišku, je tu někdo na tom podobně?
Ahoj, dneska jsem čtvrtý den po ET a též zatím bez příznaků, po jednom z minulých pokusů jsem měla příznaky už po týdnu, bolavá prsa, špinění, zvýšená teplota, nicméně těhotenství stejně nakonec nedopadlo, netlouklo srdíčko, takže bohužel revize dělohy.
Držím moc palce!
@Asky Díky za podporu, snad tam to pravé bude.
S udržením mám právě také problém, tak uvidíme. Zítra už jdu na ET a všechny 3 se zatím drží, tak doufám, že nás nezklamou.
Ty jdeš ve čtvrtek? Držím palce, ať se vyvíjejí správně. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.