IVF červen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
204
2.6.21 16:32

@Maty35 My už to na pojišťovnu nemáme platíme si to sami a kvůli věku jsme na nic nečekali. Doktor říkal že nemusíme 3 měsice mít odstup. Mám už 40 takže není na co čekat. Ty už děti máš? Já mám jedno ale už velké. A teď by jsme chtěli s přítelem druhé ale bohužel nějak se nedaří. Když nevyšlo IVF tak nevím jestli IUI vyjde. Ale pořád doufám že se zadaři někdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
2.6.21 18:55

@Malvína111
Tak šance je vždycky :) Ale jak říkáš, není na co čekat. Mně to IVF připomíná jedno velký čekání… na vyšetření, na výsledky, na stimulaci, na embrya, na genetiku a zase výsledky a pořád dokola.
Mně je teď čerstvě 36, v Caru jsme rok a děti zatím žádný :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
2.6.21 18:59

@Mallin
Ahoj vítej. Takže ty jdeš na Ket, budu držet palce :)
U nás hodně špatné spermio a mně je taky čím dál víc…
A kolik jste měli na začátku vajíček, oplodněných a tak, že vám teda zbyli jen dvě embrýjka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
2.6.21 19:03

@Maty35 To čekání je nejhorší jak píšeš, pořád na něco čekat. Tak snad se někdy dočkáme :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10124
3.6.21 08:28

@Maty35 Děkuji za přivítání :hug: Odebrali 14 vajíček, 13 zralých, na ICSI šlo 9 a oplodnilo se 8 a 4 se podařila oplodnit samovolně. Do 4. dne bylo dobrých ještě 5 embryí. 5. den, jak jsem šla na transfer, tak k zavedení vhodné jedno. Zbytek nechali do 6. dne. Ten 6. den pak volali, že to jedno teda ještě dotáhlo a je vhodné k mražení.

Příspěvek upraven 03.06.21 v 13:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
3.6.21 11:25

@Mallin
To jste jich meli na zacatku dost a ubytek teda poradnj. A ty jsi psala, ze zadny problem nemate, ze nic nezjistili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
3.6.21 11:56
@Mallin píše:
Ahoj holky, ráda bych se přidala :mavam: Já už mám teda jednu stimulaci za sebou, a neúspěšný ET. Teď v červnu mě čeká KET jednoho mrazáčka. Tak budu doufat, že to vyjde. Do další stimulace se mi už moc nechce :roll: A jaká vyšetření máte za sebou a co máte za problém? U nás se nic nenašlo, tak jsem si myslela, že první cyklus IVF vyjde. A že pokud nevyjde hned první transfer, tak že jeden k ketů se určitě povede. Jenže nám bohužel ani z docela pěkného počtu nic nezůstalo k zamrazení, jen jedna opožděná blastocysta a ani ne top kvality. Tak z toho jsem byla taková přešlá… To nejlepší nám zavedli, ale to se bohužel nechytlo :( Tak teď jsem zas taková skeptická, ale musíme věřit :srdce:

Já jsem taky byla přesvědčená, že to nepoprvé vyjde a byla jsem překvapená, že nevyšlo, hodně zklamaná.. No momentálně zastávám názor, že bych do toho znovu nešla.. Stimulaci jsem nesla hodně špatně, doma jsme meli docela peklo.. :cert:
Budu doufat, že když moje tělo není po stimulaci tak strašně nabušené hormony, tak se KET zadaří.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10124
3.6.21 12:22

@Maty35 Jojo, přesně tak, nic nám nezjistili. Tak jsem z toho právě byla špatná, s tímhle jsem vůbec nepočítala :(

@Eishka Tak já měla obavy a říkala jsem si, že málokomu vyjde první transfer. Ale spíš jsem si myslela, že podstoupíme jednu stimulaci a budeme mít několik zamražených embryí, třeba 4 nebo 5. A že některé bude to pravé a nějaký KET vyjde. Ale nepočítala jsem s tím, že nám zamrazí jen jedno a ještě béčkové. Dnes jsem byla na krvi a řekli mi, že KET až v srpnu, protože mají rekonstrukci potrubí a transfery se do poloviny července nebudou provádět. A mě zrovna vychází blbě cyklus, že bych potřebovala transfer někdy těsně před tou půlkou července… Takže bohužel si ještě počkáme. Tím pádem se vše odsouvá, veškerá další případná vyšetření, případně další IVF. Ale osobně se mi už taky do další stimulace nechce. Obzvlášť, pokud by měl být výsledek stejný :roll: Mně to teda překvapilo a zvládala jsem to celé fakt dobře. Bála jsem se těch injekcí, hormonů, narkózy a stavu po OPU. Vše proběhlo úplně hladce a v pohodě, že jsem se bála zbytečně. Spíš co nastalo pak, když člověk čeká, jestli nějaké embryo přežije vůbec do transferu a případně k mražení. Pro mě to bylo nejvíc náročné psychicky a časově. Vůbec nevím, jak bych to dělala pak v práci, pokud bych to měla podstupovat znovu…
A ty máš ještě kolik mrazáčků a v jaké kvalitě?

Příspěvek upraven 03.06.21 v 14:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
3.6.21 13:28

@Mallin Já jsem měla šest folikuků, z toho 5 vajíček.. 2 jsme nechali oplodnit ISCI (díky bohu za to) a 3 přirozeně. Z ISCI vyšly dvě a z přirozeného oplodnění 1. Všechny vydržely do čtvrtého dne, kdy byl transfer, jedno mi vložili a zbylé dvě mi zamrazili.. - obě jsou dobré kvality. Já jsem si byla jistí tím, že otěhotním, spíš jsem měla strach, že to nedonosím.. Byla jsem těhotná (než jsem přišla o vejcovody) asi šestkrát.. No ale bohužel..
S tím srpnem mě to mrzí.. Sama vím, jak člověk počítá minuty aby už se něco dělo… :zed:
Ale na druhou stranu máš před sebou prázdniny a léto, kdy se absolutně nemusíš v ničem omezovat.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10124
3.6.21 14:05

@Eishka Tak to jste ale měli pěknou úrodu na to, že vajíček nebylo moc. Důležitá jsou pak kvalitní embrya. A jaktože dělali transfer už ten 4. den? To je takové nestandartní :think: A ten první ET teda neklapl? Mrzí mě, že jsi bez vejcovodů :( Ale jde vidět, že u tebe není problém s otěhotněním. A ty jsi měla teda i nějaký potrat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
3.6.21 14:24

@Mallin
To pak člověk čeká, že to výjde hned a je zklamanej…
Hele a k tomu tvýmu béčkovýmu mrazáčkovi, nepodceňuj ho :lol:
Z 1.IVF jsme z 5 embryí neměli ani jedno genetický dobré, buď chyběl nebo přebýval nějaký chromozom, byla tam i trisomie, čili Down nebo něco podobného…prostě všechny patalogický a přitom tam byli i embrya podle laborky jedničkové kvality, vyvíjeli se dobře.
A z 2.IVF jen jedno jediný, od čtvrtého dne se začalo zpožďovat, vzorek nabírán až šestý den, podle laborky béčkový a hle po genetice je v pořádku, je vhodné k transféru :think: Čeká v mrazáčku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
3.6.21 14:36

Tak v 1 jsem přijela od dr. a injekce mám v lednici, už jen dostat MS ;) :D
Mám tentokrát Gonal tak jsem zvědavá na tu úrodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10124
3.6.21 14:43

@Maty35 Jééé, tak teď jsi mě neskutečně potěšila a povzbudila. To je ale stejně síla, že. Ona ta známka teda není až tak důležitá. Geneticky do toho stejně nevidí, takže ta známka značí asi jen vývoj a nikdo už dál neví, jestli bude zdravé, když se chytne, pokud teda není geneticky vyšetřené. Tak držím palečky, ať je to to správné embryjko :dance: :srdce: Mně to posunuli až na srpen, tak si ještě počkám :roll: A jaktože jdeš na další stimulku, když máš mrazáčka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
3.6.21 14:45

Ahoj holky,
Tak ja se k vam taky pridam.
O mimco se snazime 2. Rok, skoro rok jsme v peci CAR. Nezjistili nam nic extra zavazneho ( me pravdepodobne endometriozu, manzel lehce pomalejsi sperma), podle dr by to melo jit i prirozene. Po dvou nepodarenych IUI jsme teda zkusili IVF. No z 6 vajicek co mi odebrali, 3 byla zrala a ze 3 byly predpisove 5denni blastocysty. Jednu mi teda hned v ramci ET zavedlo ale nechytla se. Z ceho jsem byla teda hodne spatna, ani dr moc nevedel proc. Ted jsem tedy v pripravne fázi pro KET. Mam hormonal replacement therapy… Takze rozpis zobani podle dat… 21.6. jdu na kontrolu a pak se uvidi co a jak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10124
3.6.21 15:10

@Akret87 Taky se snažíme 2 roky. Z toho taky necelý rok v Caru. 5 neúspěšných IUI. Nejvíc mě asi bere enrgii to, že nevíme, v čem je zakopaný pes. Zatím všechna vyšetření v pořádku, tak mi to hlava nebere a je to fakt náročný. Člověk tomu ani nemlže nijak pomoci. Zřejmě někde něco bude, ale chce to pátrat dál. Blbé je, že další vyšetření až po několika neúspěšných pokusech :( Držím palečky na KET

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.