Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Malinkat píše:
Budu držet pesticky aby se uhnízdilo 🍀 ❤️️ já co tady tak sleduju, tak třeba kam chodíme my do Caru, tak transfer nedělají hned po opu, ale čekají měsíc než se tělo vyčistí po hormonech. Jaký máte problém? Taky teď podstupujeme 2IVF, bohužel u prvního nedošlo ani na transfér, ale věříme, ze teď už se to povede
No to mi taky dává smysl, já jsem potřebovala ty měsíce dva než se vše vrátilo do normálu.. Možná proto spoustě holek nevyjde 1. vložení.. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. Můžu se k vám přidat? V neděli bylo opu. Ze tří folikulu byly tři vajíčka. Ale je pouze jedno vhodné k transferu, který bude zítra večer. Je to naše 2.ivf.
Moc držím palečky… A jak probíhalo první IVF, jestli se můžu zeptat?
@Malinkat u nás hraje roli věk. Od 2017 se snažíme. Do car chodíme od 2018. 2019 zt ve 12tt.
První jsem měla stimulaci v dubnu meriofertem 150j 10 dní a 5 dní pak femaru. Při opu 3 foliky a 2 vajíčka. Zůstalo jedno. Et bylo za 3 dny.
Teď to bylo naopak. Prvních 5 dní femaru a meriofert 150j a pak ještě dva dny meriofert.
Příspěvek upraven 09.06.21 v 12:48
@Anonymní Držím palečky, ať to vyjde.
@Malinkat A kam chodíte do Caru? Taky to neslyším prvně. A dokonce mi jedna holčina říkala, že v zahraničí se dělají běžně jen kety. Možná na tom něco bude
Mohu se zeptat, kolik jsi měla oplodněných vajíček, že nebylo u prvního ani jedno embryo? A kolik to bylo teď u 2. IVF?
@Eishka píše:
Moc držím palečky… A jak probíhalo první IVF, jestli se můžu zeptat?
u nás hraje roli věk. Od 2017 se snažíme. Do car chodíme od 2018. 2019 zt ve 12tt.
První jsem měla stimulaci v dubnu meriofertem 150j 10 dní a 5 dní pak femaru. Při opu 3 foliky a 2 vajíčka. Zůstalo jedno. Et bylo za 3 dny.
Teď to bylo naopak. Prvních 5 dní femaru a meriofert 150j a pak ještě dva dny meriofert.
@Mallin u prvního jsme měli 4embrya a bohužel máme oba přenosnou genetickou vadu ( přenos 25% ) takže my potom ještě čekali na genetiku embryí, 3 měli abnormální počet chromozomu a to jedno, co bylo vhodné k transferu tak mělo genetickou vadu
. A teď teprve začínáme stimulovat, ale teď dlouhým protokolem. U prvního jsem měla krátký.
@Malinkat Děkuji za odpověď. A na tu genetickou přenosnou vadu vám přišly normálně z vyšetření z krve u genetika? A ten dlouhá protokol vám dali kvůli čemu?
@Mallin ano nechali jsme si ještě před stimulaci udělat genetické testy a to se dělá z krve. Dlouhý protokol kvůli tomu, abych měla více zralých vajíček, je to tam nějak jinak s hormony, u dlouhého ti nějak stejně rostou folikuly. U krátkého jsem to měla tak, že některé už byly zralé a některé byly ještě malinké. A ty jsi měla jaký protokol?
@Malinkat Aha, to jsem si myslela, tu genetiku máme taky. U nás teda nic nenašli, ale s embryi to nebyla žádná sláva
Já měla právě taky krátký protokol. Nevím, jestli třeba v tomhle ten protokol může pomoci. A jak to prosím probíhá u toho dlouhého? Od kdy do kdy stimuluješ a čím?
@Mallin ten dlouhý od 22dne cyklu a začínám kapkama synarel rano a večer po celou dobu stimulace a pak klasicky druhy den menstruace hormony teď mám pergoveris a gonal dohromady u krátkého jsem měla jen gonal. A ty teď mas opět krátký? To je dobře, že Vám genetika dobře dopadla ❤️️
@Mallin ja doufám, ze to ten dlouhý změní a budeme mít větší štěstí… byla jsme nadšeni, ze máme 4 a pak nic 😏
@Malinkat Já zatím absolvovala jednu stimulaci. Z toho dvě embrya. To nejlepší zavedli hned 5. den, ale neotěhotněla jsem. A ještě máme zamražené jedno 6 denní, ale je to kvalita BB. A na vložení jdu až v srpnu, ptz u nás v Caru je rekonstrukce. Takže si ještě počkám. No a pokud by to nevyšlo, tak bych šla do další stimulky asi na podzim, tak mě jen tak zajímá, v čem by byla případně změna
A ten Synarel je na co?
@Mallin to jsou také nějaké hormonální kapky do nosu, dostává se to do těla přes sliznici. Pokud nám to vyjde v což věřím, tak bych měla jít tak v srpnu na první transfer ☺️️ Budu na tebe myslet a uvidis to druhé vyjde ❤️️ Ještě se zeptám co to znamená kvalita BB?
@Malinkat píše:
@sejika a kolik Vám je? Určitě se nám to všem podaří ❤️️
Bylo mi 44
snažíme se od 40.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.