Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mallin děkuju, jo u nás taky zadny zrejmy problem neni koneckoncu me v tom utvrdila ta uspesnost ve vyvoji embryjek. Ale kupodivu se mi ted celkem dari od toho odprostit nez hledat kde je zakopanej pes. Verim, ze v Caru vedi co delaji, myslim pozitivne, cvicim Mojzisovou, ziju zdrave a uzivam si to.. na reci kolem mimca jsem stale citliva, ale zakazuju si spekulovat a ono to vyjde. Ale je pravda, ze ty neuspechy bez priciny jsou poradnou facku na psychiku. Tak jen vytrvat.
@Mallin
I když je geneticky zdravý, šance na prosperující těhotenství se ti zvýší na nějakých 70%, pořád to není jistota porodu. Tak jsme se spřítelem rozhodli, že podstoupíme ještě jedno IVF, kdyby se povedlo ještě aspoň jedno, ať máme zálohu, nebo případně šanci na sourozence ![]()
@Akret87
Ahoj takže máš ještě dva mrazáčky na KET? A dělali ti i imunologii?
@Maty35
Jj presne tak 2 mrazacky, takze teoreticky ještě 2 pokusy. Imunologii i genetiku myslim delali me s manzelem, embryjka nijak nezkoumali, nepredpokladaji zatez.
@Mallin píše:
@Eishka Tak to jste ale měli pěknou úrodu na to, že vajíček nebylo moc. Důležitá jsou pak kvalitní embrya. A jaktože dělali transfer už ten 4. den? To je takové nestandartníA ten první ET teda neklapl? Mrzí mě, že jsi bez vejcovodů
Ale jde vidět, že u tebe není problém s otěhotněním. A ty jsi měla teda i nějaký potrat?
No přesně tak, u nás s tím otěhotnět problém nebyl, dokud to šlo.. ![]()
Embrya jsme měli všechny tři pěkný, teď mám v sobě třetí den jedno z nich…
Já jsem byla v úterý na punkci a v sobotu na vložení, nevím proč, jestli kvůli víkendu?
První ET neklaplo a navíc jsem po MS měla 5/6 dní špinení, takže jsme pak museli posunout KET o měsíc… Jinak jsem měla 2 mimoděložní a dvkarát zamlklý…
@Akret87 píše:
@Mallin děkuju, jo u nás taky zadny zrejmy problem neni koneckoncu me v tom utvrdila ta uspesnost ve vyvoji embryjek. Ale kupodivu se mi ted celkem dari od toho odprostit nez hledat kde je zakopanej pes. Verim, ze v Caru vedi co delaji, myslim pozitivne, cvicim Mojzisovou, ziju zdrave a uzivam si to.. na reci kolem mimca jsem stale citliva, ale zakazuju si spekulovat a ono to vyjde. Ale je pravda, ze ty neuspechy bez priciny jsou poradnou facku na psychiku. Tak jen vytrvat.
Znám spoustu párů, co absolvovali IVF a poté otěhotněli bez pomoci…přirozeně.. ![]()
Tak třeba to bude i Tvůj případ… Pamatuji si, že švagrová se pokoušela o miminko skoro dva roky a už začínala řešit, že to není normální a někam zajde.. No teď má dvě děti, druhé se podařilo po 3 měsících snažení.. Někomu to třeba jenom trvá déle…
Zdravím,
Jsem tu nová, zatím jsem vždy byla jen tichý čtenář zkušeností ostatních.
Nicméně jsem se před pár týdny dozvěděla, že je IVF naše jediná šance. Omlouvám se za anonymitu, ale stále ještě vše zpracovávám. Nicméně bych byla velmi ráda, kdybych zde našla někoho, kdo by semnou rád sdílel svoje zkušenosti. Nejsem ještě připravena to sdílet se svým okolím.
Důvody známé k IVF je špatný výsledek spermiogramu. Je mi 25 a čeká nás teprve první návštěva v CAR na doporučení gynekoložky.
Tak kdyby se tu našel někdo, komu by nevadilo mi věnovat trochu času, budu ráda ![]()
Holky drzim vam palecky! Neumim si predstavit jit do IVF v lete, sbiram sily na dalsi pokus podzim..
Ahojte, ráda bych se k vám přidala. Po opakovaných ZT jdeme do ivf s vyšetřením embryí. Na konci června začínám teprve se stimulací, budu mít dlouhý protokol. Je tu někdo v podobné situaci?
@Akret87 Důležité je, že to máš v hlavě srovnané a zdravým životním stylem a cvičením Mojžíšové nic nezkazíš
To musí mít úspěch ![]()
@Maty35 Jasný, rozumím
Tak to zní jako super plán
Držím palce ![]()
@Eishka A kam chodíš do Caru? To by se mi ten přístup moc nelíbil, kdyby mi transferovali kvůli víkendu embryo dřív ![]()
@Anonymní Vítám tě a držím palečky ![]()
@Oblu Mě čeká ještě KET v srpnu, další stimulace až případně září, říjen… Takže taky až na podzim. Přes léto by se mi do toho taky moc nechtělo, i když jsem to snášela dobře. Pro mě je to nejvíc náročné psychicky a časově. Modlím se, abych to už nemusela podstupovat znovu a KET vyšel. Nevím, jak bych to řešila v práci
A ty podstupuješ teda druhé IVF, jestli to chápu správně?
@Anonymní Já jsem sice v jiné situaci, ale moc držím palečky a věřím, že se ti někdo určitě ozve ![]()
@Mallin Ano, ceka me druhe IVF. Stimulaci jsem snasela spatne, bylo mi zle, presto vajecniky reagovaly malo a stimulovala jsem vic nez 14 dni. Vysledek byl zalostny, do 5. dne dozilo jedine embryo, ktere se nechytlo. Do dneska mam problemy po odberu vajicek, asi trefili nejaky nerv. Proto chci jit na podzim, pocitam, ze me to zas na mesic a pul vyradi z provozu.
Podle me CARy vetsinou funguji v sobotu, v nedeli maloktery.
@Mallin a není to naopak tak, že pokud si nezaplatíš prodlouženou kultivaci ( což jsem rozhodně neplatila ), tak ten čtvrtý den je standard? Já vím, že mi pak říkali do telefonu, že aby to zamrazili, tak se to musí dožít pátého nebo dokonce šestého dne… Ani nevím, byla jsem ráda, že něco mrazí, ale nepočítala jsem s tím, že to budu potřebovat…
Ve středu jdu na IUI beru jen Clostibegyt 1-0-1,žádný Ovitrelle mi nenapsali v CARu. Měl to také tak někdo??? Dnes ultr. Folikul 17,17,16 mm
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.