Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Oblu No a to ještě byl tenrktá státní svátek v tu neděli…
Kdybych měla jít do celé té stimulace, tak bych to taky nechtěla řešit přes léto, ale tahle snaha za otěhotněním a miminkem už se táhne takovou dobu, že další tři měsíce se mi nechtějí ztratit… ![]()
@Oblu To mě mrzí, že jsi snášela stimulaci takto špatně a k tomu ještě ta nehoda u odběru
Co my si musíme vytrpět pro miminko. Já teda snášela vše dobře naštěstí, i to u nás vypadalo vše hezky. Dost zralých vajíček vhodných k oplodnění, téměř všechna se oplodnila, ale zůstala nám jen dvě embrya, takže taky žádná sláva na to, jak to vypadalo ze začátku ideálně. První se taky nechytlo. Tak ještě mě čeký KET a pak případně další stimulace
Třeba se u vás do té doby zadaří přirozeně, když vám žádný problém nenašli ![]()
@Eishka PK je metoda navíc, takže se hradí. Takže pokud jste ji neměli, tak asi proto vám embryo transferovali dřív, to by odpovídalo. Ale podle mě se zavádí 3. den, když není PK. Ale možná i ten 4. v některých případech, to už zase nevím. A jaktože vám je teda mrazili, když jste neměli PK? Mrází se právě až ten 5. nebo 6. den, jak píšeš.
@Oblu
Ahoj děkujeme, snad tu bude hodně // ![]()
Mě právě to léto, sluníčko nabijí takovou energií, že z toho všeho mám lepší pocit než v zimě.
@Malvína111 Já měla Ovitrelle u 4 IUI z 5. Když jsem brala ten poslední cyklus CLostík, taky jsem měla 3 folikuly a Ovitrelle jsem si píchala. Podle mě to většinou dávají ![]()
@Eishka Na KET bych sla urcite, kdybychom meli neco zmrazene. Zvazovali jsme i inseminaci. Ale cele IVF v lete ne. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím,Jsem tu nová, zatím jsem vždy byla jen tichý čtenář zkušeností ostatních.
Nicméně jsem se před pár týdny dozvěděla, že je IVF naše jediná šance. Omlouvám se za anonymitu, ale stále ještě vše zpracovávám. Nicméně bych byla velmi ráda, kdybych zde našla někoho, kdo by semnou rád sdílel svoje zkušenosti. Nejsem ještě připravena to sdílet se svým okolím.
Důvody známé k IVF je špatný výsledek spermiogramu. Je mi 25 a čeká nás teprve první návštěva v CAR na doporučení gynekoložky.
Tak kdyby se tu našel někdo, komu by nevadilo mi věnovat trochu času, budu ráda
Ahoj, vítám, tě. U nás taky hlavní problém spermiogram. Kdyby si chtěla něco vědět klidně mi napiš SZ ![]()
@Maty35 Mne se nechce mesic v lete jen sedet na zadku a taky uplne nevim, kdo by za me zaleval zahradu… Pri stimulaci jsem byla rada, ze jsem jakz takz zvladla bezne cinnosti. Proste sobecke i prakticke duvody, ale po trech letech marneho snazeni se to o ty tri mesice nezblazni.
Ale kazdy to ma samozrejme jinak ![]()
@Mallin píše:
@Eishka PK je metoda navíc, takže se hradí. Takže pokud jste ji neměli, tak asi proto vám embryo transferovali dřív, to by odpovídalo. Ale podle mě se zavádí 3. den, když není PK. Ale možná i ten 4. v některých případech, to už zase nevím. A jaktože vám je teda mrazili, když jste neměli PK? Mrází se právě až ten 5. nebo 6. den, jak píšeš.
Já si myslím, že teď už dávají čtyřdenní normálně a PK je placená - do šestého.. Já jsem ji neplatila., ale mražení a KET jsem platila.. kolik Vás stál KET? Ty ceny jsou šílený, co? Kdybych neměla tu největší část pokrytou pojišťovnou, nemohla bych si to dovolit, určitě ne vícekrát..
@Oblu píše:
@Maty35 Mne se nechce mesic v lete jen sedet na zadku a taky uplne nevim, kdo by za me zaleval zahradu… Pri stimulaci jsem byla rada, ze jsem jakz takz zvladla bezne cinnosti. Proste sobecke i prakticke duvody, ale po trech letech marneho snazeni se to o ty tri mesice nezblazni.Ale kazdy to ma samozrejme jinak
Budou Ti to nějak měnit? Někdo mi říkal, že pojišťovna proplácí každé tři měsíce jiné injekce, tak třeba Ti to příště lépe sedne? ![]()
Příspěvek upraven 07.06.21 v 15:21
@Eishka Já na KETU ještě nebyla. Ale mražení dvou embryí nás stálo kolem 5 tis. a rozmražení pak stojí myslím kolem 7 tis. Jsem u státního Caru.
Holky jsme silné a určitě se všechny miminka dočkáme ❤️️ Obdivuji každou z Vás, ze to nevzdáváte 🍀
Ahoj. Můžu se k vám přidat? V neděli bylo opu. Ze tří folikulu byly tři vajíčka. Ale je pouze jedno vhodné k transferu, který bude zítra večer. Je to naše 2.ivf.
Budu držet pesticky aby se uhnízdilo 🍀 ❤️️ já co tady tak sleduju, tak třeba kam chodíme my do Caru, tak transfer nedělají hned po opu, ale čekají měsíc než se tělo vyčistí po hormonech. Jaký máte problém? Taky teď podstupujeme 2IVF, bohužel u prvního nedošlo ani na transfér, ale věříme, ze teď už se to povede
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.