Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj čekám na MS a jdeme na to.
Na imunologii si moje tělo kromě těch NK buňej ještě vymyslelo protilátky proti vajíčku. Jeho obalu. Tak se bude muset před ketem odstraňovat z embrya obal. Já klasicky měsíc před píchat ještě dexamed na snížení imunity.
Malý byl dnes po čtvrté ve školce. Ale pláče tam 😔 chodí jen na 30 minut.
Poprvé v životě zvažuji jestli bych pak nešla na. Rizikové a nenechala si ho ještě doma. Jen nevím jestli to doktor napíše
@Kriistyna budeme posílat embrya na genetiku kvůli věku. Takže až ket a hlavně by to nešlo kvůli té imunitě.
@Lamicka2016 Denisek brečel celej měsíc, 14dnu chodil jen na 2 hodiny. Hodně mu pak pomohlo že jsem mu dávala úkoly, třeba musíš donést pani učitelce kapesníky, pak dones pastu a kartáček, pak penízky na divadlo. To jsem rozkouskovala na jeden týden. Pak jsem zkoušela co mu zpříjemní cesty, takže jezdíme na kole ať mrzne či ne, někdy sebou tajném vetrnik prostě cokoliv co ho těší. Ta adaptace trvá u kazdyho jinak můj první plakal 2 mesice a pak jak když utne, ale co jsem mluvila s učitelkama a četla různý články tak když se zaclo tak by se mělo vytrvat. Ty děti cítí i z nás že jsme z toho na hadry. Nemělo by se to plakani bagatelizovat ale ani se v tom moc plácat.. Jako chápu že pláčes, je ti smutno..ale prosím tě jukni jaký maj hračky a jestli mají třeba tuhle kulickovpu dráhu ať víme jestli ji koupíme atd..nekdo dává fotku maminky sebou. Denise baví že po cestě ze školky roznasime malovaný kamínky, udělal si tradici vlastně a taky vždy jdem koupit kinder vejce.. Dnes taky jeden dal do batohu že ho odnese v pondělí. Neříkám že to na Eliho zabere, ale aspoň takový tipy co pomohli u nás a že Denis je neskutečná plačka.
Moc ti držím palce na celý ten proces co vás čeká věřím že vše dobře dopadne a budete se těšit na miminko (🙏 ♀️ víme 😊) ![]()
@Lamicka2016 ale on je Eli vlastně mladší mi teď došlo, jemu byli 2 v listopadu ne? Tak to beru zpátečku s tím že bych vytrvala 🙏
@Payus ano jsou mu dva a 4 měsíce. Zatím to nevzdávám. Pořád nejsem zdatný řidič tudíž naše cesta ráno trvá hodinu. Jedeme přes kilometr na bus, potkáváme ovce, srnky. Povídáme. Pak v buse mazlíme. Ve městě čekáme na druhý bus a jedeme do vesnické školky.
Hned po školce má každý den slíbenou mašinku a tu miluje a těší se na ni.
Dnes tam měl i plyšáka a stejně brečel.
Původně bylo v plánu jít do sourozence dřív, aby nemusel do školky vůbec, ale jak se nedal odstavit.
No uvidíme ještě tomu chvíli dáme. Třeba se to zlomí.
@Lamicka2016 to je bramburek malej ještě a je teda fakt statečnej (beru dle našeho)
to máte ale peknej ranní ritual a asi i streku. My to nemáme tak daleko (1.5km cca), jen jednu zastávku busem a pak chvíli pěšky. Neřídím vůbec
joo pravda, plyšáka berem taky každej den. Ale asi to není nic neobvyklýho ptz ve třídě na ně maj box a tam je děti pak odloží když je nepotřebuji během hry atd aby si je při odchodu zase vyzvedli
ať se to brzy zlomí 🍀 🍀 🍀 a je s dětmi rád, jinak já mám ty vesnický školky ráda, je to takový rodinný ![]()
@Payus 3 kila? No pěkný, já už 8
v létě budu mít přejdi co shazovat, už mám jen o 1 kg míň, než co jsem rodila s Daníkem
kulatím se příšerně rychle. Ale je taky pravda, že s neomezuju, tak to bude tím ![]()
@Lamicka2016 Lami je bych ještě vydržela, 4 dny jsou na adaptaci hodně málo. Zkusila bych třeba měsíc, a pak uvidíš! Mě Daník plakal poměrně dlouho a na školu do zvykal taky dlouho (chodí od září), ale cítím, že mu to prospívá a jinak je tam šťastný akorát ty rána… ty rána jsem taky dlouho odcházela že školy v slzách no
@kocourek88 já do 20tt jen zvracela a nenabirala vubec, tak jsem nedávno jakoby začala v podstatě
neomezuju se vůbec, na co přijdu to sním
věřím že i mě váha začne naskakovat a třeba tě ještě s kilama predezenu
, shazovani neřeš, nějak to pak přijde, hlavně že se tam ma malej dobře. Jako neskutečně ujíždím na sladkým, tak snad to příští tejden cukrovka nezatrhne ![]()
@Payus já se toho taky trošku bojím, protože to sladký je úplná šílenost. S Daníkem jsem ho jedla taky dost, ale to, co předvádím teď, to je mazec. Hlavně mám doslova pořád hlad
![]()
@kocourek88 je to tak, dortík, maliny a jahody s cukrem na kila doslova. Nepohrdnu ani chlebickama, bagetama, čerstvou zeleninou.. vlastně co mi přijde do cesty sežeru. Včera Didi pořád otravoval s vanou, a kdy že už půjdem, a táta mu říká počkej máma už to šla udělat a jestli cestou nepotkala žádný jídlo bude to už chvilka ![]()
@kocourek88 ahoj, tak testy máme za sebou vid a teď se dočkat výsledků. Jak se cejtis? Co kontrola, dopadli jste dobře, vše ok?
@Payus ahojky, ano, docela se to i dalo. Chvíli mi bylo zle, ale rozdýchala jsem to. Kontrola a vše v pořádku, prosil týden si budu volat, jak dopadla ta cukrovka. Doufám, že dobře.
Jinak u nás tedy akorát zvrat ve výběru porodnice. Byla jsem tady u nás a řekli mi, že pokud by se něco zvrtlo, tak by to bylo blbé a museli by mě asi akutně převážet jinam. Takže jsme to s manželem řešili a pojedeme rodit do Podolí, kde jsem i byla na té velké operaci s endometriozou vloni. Tak jen doufám, že tu cestu zvládneme a že nebudu rodit někde na dálnici (máme to cca 1,5 Hodiny cesty)