Ivf leden 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
211
21.1.21 15:59

Den po OPU

Vsem, kdo maji uz embryjka moc gratuluju a drzim palecky, at kulisci vydrzi co nejdele!
My mame kontrolu kazde dva dny v online systemu, kde jsou informace o vyvoji a mame zatim 14 embryi :srdce: (z 15 oplodnovanych vajicek metodou ICSI)
Po vcerejsim OPU mam nafoukle bricho a jakoby dole zavazi, ale jinak uz jsem zvladla prochazku a jaks taks normalne funguji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
21.1.21 16:04

@ButerflyP jo úplně v pohodě, ptej se :) no vidíš Ja o něčem takovém jako AH a TLM ani nevěděla, ale určitě by i teď připlatila za nej metody :) u nás je problém v prostředí, nejsme kompatibilní. Spermiky manžela jdou do 5 minut zabité mým tělem takže z nás šance otěhotnět bez pomoci doktoru je nulová :( nikdy jsem těhotná nebyla a žádný potrat Chvála jsem nepřežila, asi bych to psychicky nezvládla.. i to přihlášení do CAR mi bylo nelehké.. úplně te chápu, proste když chceš byt mámou tak na to vsadis úplně vše :srdce: Ja tak doufám ze za par týdnu budeme tu řešit carky na testech :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
21.1.21 16:30
@Marimas píše:
@ButerflyP jo úplně v pohodě, ptej se :) no vidíš Ja o něčem takovém jako AH a TLM ani nevěděla, ale určitě by i teď připlatila za nej metody :) u nás je problém v prostředí, nejsme kompatibilní. Spermiky manžela jdou do 5 minut zabité mým tělem takže z nás šance otěhotnět bez pomoci doktoru je nulová :( nikdy jsem těhotná nebyla a žádný potrat Chvála jsem nepřežila, asi bych to psychicky nezvládla.. i to přihlášení do CAR mi bylo nelehké.. úplně te chápu, proste když chceš byt mámou tak na to vsadis úplně vše :srdce: Ja tak doufám ze za par týdnu budeme tu řešit carky na testech :srdce: :srdce: :srdce:

Jj to urcite budeme, jj taktez mam APA syndrom, beru kvuli tomu Godasal a Medrol, a prave kvuli tomu jsme volili vyber spermii pres čip a ne standardni cetrifugou, tez vsechny aborty a potraty byly prave kvuli tomu, takze konecne prestaly rikat ze je to prirodou a snad nasli zpusob jak tomu zabranit… bohuzel jednou jsem v 9tt potratila primo do dlaně, nikomu tohle nepřeji zažít, zlaté vše kolem IVF a pevně věříme, že tohle je způsob jak si dopomoci ke štěstí které nám “chybí” :hug:

Tak ocekavam ze 6.3. si tu budem ukazovat prukazky a utz obrazky :D :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
21.1.21 16:33

Čau holky, teda pěkně se nám to tu rozrůstá, paráda :kytka:

Dost mě pobavily vaše stavy hned po probuzení z narkozy :D :D

Mě čeká v sobotu transfer, jsem z toho nervózní, ale tak jako hezky…něco mezi těšením a obavami :)
A tak jsem se chtěla zeptat, jak jste se po transferu chovali nebo máte v plánu? Budete se nějak šetřit, brát si neschopenku…?
Já to nechci přehánět a být jak panenka z porcelánu, ale na druhou stranu si říkám, že nějaká opatrnost není na škodu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
21.1.21 16:36

A jinak pro ty, co je jim zle po OPU, tak moje zkušenost první a druhý den bída. Třetí a dnes jsem čtvrtý už je to skoro pohudka :srdce:
Tak vám přeju ať máte tu rekonvalescenci taky takovou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
21.1.21 16:36

Nejlepsi byly proste na genetice, tam mi rekli neztracejte cas a jdete do IVF, a jelikoz v CARu nemohli dostat komplexnejsi doporuceni, a vysledky, rozhodne to neni jen zkouska ale opravdu mam pocit ze vi co delaji dnesni 20minutovy rozhovor s emryoložkou, pripadala jsem si jak v online wikipedii, kazdopadne jsem nemela pocit ze ji otravuji a chce polozit telefon, jako treba kdyz volam k prakticke na vysledky temer cehokoli 😅. Ja centrum Natalart doporucuji, z me vlastni zkusenosti to neni pracka na penize pro ceske klienty… v ten stejny den tri němky :mrgreen: - nic proti, kdyby nemeli takove klienty, nemaji takove vybaveni a pristroje…

Tak vsem plodny leden a v unoru at je co nejvice carek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
21.1.21 16:38

@Barca2016 ahoooj ;) no vše závidí na tvém povolání a temperamentu. Kamarádka třeba byla na 3 IVF, povedl se až 3 pokus kdy proste vzala neschopenku a 2 dni ležela, odpocivala ;) u 2 prvních furt byla v práci ikdyž není náročná fyzicky ( sedí v kanclu). Ja jsem cholerik tak jsem vyřešila zustat doma a nic neřešit, budu chodit na procházky a odpočívat ;) neboj, transfer bude bezbolestivy a úspěšný :) držím paleckyyyy :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
21.1.21 16:38

@Barca2016

Tak super, ze uz se citis dobre. No ja mam v planu se dat do pondeli co nejvic do kupy a do pohodicky, po transferu ten den volno v praci a pak nejspis jen vikendovy rezim, telka, prochazka, dobre jidlo a byt s milackem v posteli zachumlana :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
21.1.21 16:39
@ButerflyP píše:
Jj to urcite budeme, jj taktez mam APA syndrom, beru kvuli tomu Godasal a Medrol, a prave kvuli tomu jsme volili vyber spermii pres čip a ne standardni cetrifugou, tez vsechny aborty a potraty byly prave kvuli tomu, takze konecne prestaly rikat ze je to prirodou a snad nasli zpusob jak tomu zabranit… bohuzel jednou jsem v 9tt potratila primo do dlaně, nikomu tohle nepřeji zažít, zlaté vše kolem IVF a pevně věříme, že tohle je způsob jak si dopomoci ke štěstí které nám “chybí” :hug:Tak ocekavam ze 6.3. si tu budem ukazovat prukazky a utz obrazky :D :srdce: :srdce: :srdce:

Je tak to jsi prožila dost :( ať už se vám podaří a žádné potraty!!! :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
21.1.21 16:46

@Jen.Jesterka joo, jsem nafouklá jak balón, jak před punkcí, tak furt piju a cpu se bílkovinou, víc toho dělat nemůžu :nevim: Boli to trochu a ne celý den, home office zvládnu, ale už mě to moc neba.

@Barca2016 díky za pozitivní výhled, snad se z toho taky brzy dostaneme
Myslím, že především záleží na charakteru vykonávané práce, já do práce plánuju chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
21.1.21 17:01

Práci mám kancelářskou, spíš náročnou psychicky než fyzicky. Ale je fakt, že od té doby, co podstupuju ivf, už mě to psychicky zase nijak extra nevyčerpává :D
zkrátka si říkám, že to prostě vyjde a dlouho tam nebudu a hlavně že mám důležitější „starosti“ :)
Tak si myslím, že když má transfer v sobotu ráno, postačí klidný víkend :)

Jede s vámi partner na transfer? Já jsem mu dnes říkala, že chci jet sama :D
On jako není nijak extra pozorný v normálu, ne že by to byl ignorant :D ale prostě asi normální chlap… No ale zkrátka co jsem po OPU, tak mě furt kontroluje, jestli piju, jestli tamto a tohle a tuto nenos, netahej :D no první den mi přišel fakt skvělej a dneska už si říkám, že se těším jak pojedu v tom autě sama a v tichu :D a prostě budu si jen já a pak nazpátek jen já a embryo :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
21.1.21 17:04

@ButerflyP někdy si říkám, že bych neustála polovinu toho co některé holky tady… Smekám před váma/tebou a hlavně přeju, ať se zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
21.1.21 19:34

Co si vzít na OPU?

Ahoj holky, prosím, co jste si braly na OPU? Zapomněla jsem se zeptat. Musím mít nějaké převlečení, přezůvky nebo tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
21.1.21 19:43
@Anca12345 píše:
Ahoj holky, prosím, co jste si braly na OPU? Zapomněla jsem se zeptat. Musím mít nějaké převlečení, přezůvky nebo tak?

Řekla bych, že záleží na klinice.. Já měla mít ivf protokol, nějaký predoperarcni dotazník a pak sebou nějaké pantofle, vodu a svačinu. Nevím jestli je to tak všude, asi ano, ale chtějí aby ses napila a najedla nějakou dobu po probuzení tam, aby viděli že si ok a třeba ti není na zvracení :)
Na jiným klinika h je možné že budou chtít nějakou košili, ale spíš asi dostaneš tam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
21.1.21 19:57

@Anca12345 ahoj ;)
Takže dneska jsem na opu byla a musíš mít : protokol IVF, zupan, noční košili, papuče, svačinu a vodu. Ještě je dobry mít ponožky, mi dneska byla strašná zima po zákroku tak me zachránily :) nevím jak dlouho tam budeš ale Ja jsem byla vlastně 3 h pak po zákroku na čekacím kresle a četla jsem knížku, tak taky doporučuji vzít něco ke čtení ;)
Hodně štěstí ať zitra vše proběhne jak ma byt ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí