Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@katarina1006: moc na tebe zítra budeme myslet, přeji Ti úspěch!
@elizcooper no to by mel byt, jinak dostane za usi, ktere jeste nema ![]()
@danaet Jak jsi dopadla na kontrole?
Máš pravdu, nic není nemožné. Je neskutečné, že někdo podle doktorů nemá vůbec šanci a nakonec otěhotní přirozeně a někdo podle doktorů je úplně zdravý a stejně neotěhotní. Příroda má smysl pro humor.
Nevíš, proč ti dali clostík? Já myslela, že způsobuje cysty, což u PCO není úplně dobrý nebo se mýlím?
Nevím jestli to pgt je pgs nebo pgd, ona je slovenka, tak to možná je slovenská zkratka pro jedno z toho. Však když mi do telefonu řekla, že u nás genetické testování je zbytečné, hned jsem jí řekla, že raději budu mít jeden transfer s embryem, u kterého mi prokážou, že je zdravé, než další tři transfery s ebryama, které by neměly šanci a vzpomněla jsem si právě na tebe. Ona pak napsala do zprávy, že PGT doporučuje kvůli možným chromozómových aneuploidií, z důvodu, že se u mě blasty top kvality nechytí. Tak uvidíme, snad to bude mít nějaký výsledek.
No na té imunologii jsem dopadla dobře, ona řekla, že ty čísla mám opravdu jen malinko nad a že mi teda doporučí ty kortikoidy jen kvůli tomu, že se u nás nic nenašlo a embrya se nechytají. Ale přirozeně když to zkoušíme, tak kortikoidy samozřejmě neberu. U přítele doporučila andrologické vyšetření, kvůli protilátkám ve spermu, ale on tam nechce, protože u IVF to prý nemá význam. Možná pokud ho dostanu do prahy kvůli IVF, tak si u toho rovnou to vyšetření udělá, ale ona mi řekla, že někteří pacienti mají cca 3 spermie a stejně se zadaří, takže to že má protilátky by neměl být ten hlavní faktor k tomu, že nemůžeme otěhotnět, stačí přeci jen jedna dobrá spermie..
@Akulínek85 No ráda bych co nejdříve, i když jak píše danaet, jsou případy, u kterých se stane zázrak a po tolika letech se zadaří, já na to moc nechci spoléhat, zvlášť teď, když jsme se rozhodli pro Prahu, tak to musíme naplánovat přes léto, kdy jsou dovolené, protože na měsíc mě nikdo v září nepustí. Už mám domluvený skype s panem doktorem z gennetu, tak hned se pak domluvíme na dalším postupu. A co ty a malá? Jen jsem rychle prolétla očima diskuzi a všimla jsem si, že jsi psala o její poloze. Moje švagrová měla to samé, ale u ní to nijak neřešili, ona stejně chtěla na císaře. Určitě to cvičení pomůže, držím palečky ![]()
@katerina1006 Tak to držím moc palečky určitě to dopadne dobře. Dej vědět, jak jste dopadli, budu na tebe moc myslet ![]()
@danaet píše:
@katerina1006 asi se budeme muset podivat na nejakou komedii, at nas ty nalady prejdou. Pokud jsi jeste nevidela, tak doporucuji komedii Loupež ve velkém stylu. Hraje tam Morgan Freeman a Michael Caine. Je to film z lonskeho roku a dost jsme se nad tim doma nasmali. Jak se 3 duchodci, ktere uz nebavi zivorit z duchodu a cekat jen na smrt, rozhodnou prepadnout banku.
Jé to jsem viděla v letadle, je to dost vtipný
doporučuji ![]()
@edika85 dobre, sliznice 10 mm a v pondeli by mel byt KET. No prave, kvuli tem aneuploidiim jsem PGS mela byt geneticky jsme predpoklad nemeli a blastocysty se zdaly byt kvalitni. A hned se ukazalo, ze 5 z 6-ti embryi je aneuploidni. Neretizkovala DNA. Takze bych jinak mohla mit 6 transferu, ale vysel by teoreticky jen jeden. Ostatni nemely sanci se ani uchytit. Doktor rikal, ze ty aneuploidni embrya ma kazda zena, at uz ma 20 nebo 40 let. A je to nejcastejsi duvod vsech neuspechu pri IVF, takze PGS ma velky vyznam. A i kdyz je bolestne zjisteni, ze aneuploidnich embryi je mnoho a ze treba ani transfer nebude, tak je to lepsi nez byt zbytecne po transferu zklamana. To andrologicke vysetreni je taky dobre, protoze to taky muze byt pricina aneuploidnich embryi stejne jako nekvalitni vajicka. Ale cetla jsem, ze se to ruzni. Ze treba v jednom cyklu muze byt aneuploidnich embryi vic a v dalsim min. No je to veda. Ale tak muzete to zkusit absolvovat bez andrologie, ale PGS si rozhodne dejte. Clostik se ve vetsine pripadu s pcos zkousi jako prvni. Zpusobuje dorustani tech folikulu. Mi se jich uvolni vzdy vic, ale rostou jen do 9mm. A po clostiku rostly pekne. cysty se mi z nej nedelaly, ale ani jsem neotehotnela. Cetla jsem, ze vetsina folikulu ale byva po clostiku prazdna. Tak tezko rict, zda to byl i muj pripad.
@danaet Taky si myslím, že lepší studená sprcha najednou, než-li marně doufat každý měsíc. Jedna holčina tady na emiminu mi řekla, že podle nějakého výzkumu zjistili, že transfer zdravého embrya tě posouvá v šanci na otěhotnění na úroveň 25letých holek, takže neboj, určitě vám to tentokrát klapne ![]()
Aha to jsem nevěděla. No já jsem zvědavá, jakou stimulaci tentokrát nasadí mě v Gennetu. Už mají k dispozici všechny informace, tak snad konečně budu mít stimulku ušitou na míru a dobereme se lepšího výsledku.
@edika85 ja PGS u prvniho IVF vynechala z duvodu, ze byly jen 2 embrya. Ale taky jsem si mohla pak usetrit nervy z toho, ze jsem neotehotnela. Treba byly taky aneuploidni. Rozumove chapu, ze sanci mam ted pomerne slusnou. Ale mam dost volna a veeeelmi pracujici mozek
a premyslim nad katastrofickymi scenari. Nejvetsi starost mi dela to, ze mam embryjka mrazena po 2 v 1 pejete a nechapu jak jsou oznacena, aby mezi nimi poznali, ktere je zdrave a ktere je spatne. Je mi sice trapne se na to ptat, ale asi se embryolozky na to zeptam, az s ni v patek budu mluvit. Snad si nebude klepat na celo. Gennet se primo specializuje na PGS/PGD ze? Ted uz to budou mit komplet a tim padem se muze udelat maximum pro uspech.
@elizcooper jj, ma prvni, ale je ji teprve 20 let
je uplne v pohode - mala je hodnoucka
@edika85 tak on si bobanek stejne udela, co bude chtit, ale pokud by ji to melo pomoct, tak budu cvicit a jeste moxuji, to mi doporucila pani na akupunkture a cetla jsem na to dobre recenze…jinak ja verim, ze vam v gennetu pomuzou - jedna znama me tchyne mela asi taky 2 nebo 3 neuspesne ivf - pak presli do gennetu do Prahy a uz maji tusim dokonce dvojcatka
@danaet ahoj ket proběhl dobře mám u sebe dvě blastocysry aa a ab. tak snad se jedno uchytí
ale strašně se bojím že to zas nevyjde. je to náš poslední pokus.
. trochu mě píchá v pravým boku ale jen tak decentně ![]()