Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@bezinka.11 Ahoj, jak jsi dopadla s tím břichem, už je to dobré? Já byla na OPU 9.12. a měla jsem příznaky OHSS hned po tom a udělali mi ET, takže se to ještě zhoršilo. Teď už je to lepší, tak doufám, že i u Tebe 🙂
@Tichávoda břehymele ahoj, bylo to špatný až do ms. Doktorka říkala, že po ET by se to zhoršilo a to já už bych asi nedala. Teď už je mi dobře, 3.1. jsem byla na kontrolním ultrazvuku a už tam byly jen drobné známky po stimulaci, žádná volna tekutina. Ale když si na to vzpomenu, dělá se mi špatně ještě teď. Myslím, že další OPU už bych nepřistoupila. Co ty a ET? Chytlo se mimco? A jak to zvládáš?
@BarunkaS09
Ahoj můžu se zeptat ty si měla hematom? Jak to u tebe probíhalo?
@Perlička23 ahoj 🙋♀️
Když jsem začala krvácet 18 dni po KET, tak mi dr říkala, že mám 2 myomy, ale malé, myslím 9mm a 12 mm, po druhý to bylo 24 po KET už tam nic nebylo, pak jsem ještě jednou špinila a to bylo 34 po KET a to trvalo 5 dni, pak za 3 dny byl utz a vše bylo v pořádku, takže nikdo neví proč 🤷♀️,jinak já beru anopyrin, tak jestli to špiněni nezpůsobuje on, proč se ptáš?
@IvcaaC Ahojky,jak se cítíš? Já pořád stejně na 🤮,ty jdeš na odběry kdy? Já jdu 28.1.
@BarunkaS09
Ahojky no po ránu mi je vždycky od žaludku blivno :-/ a večer únava jinak nic.. Já jdu v úterý ke svému gynekologovi, chtěli mě objednat asi kolem toho 10 týdne (asi ohledně naberu) ale v CAR chtěli kontrolu do tydne, tak ani nevím co mě čeká jestli ultrazvuk
a co ty jak se cítíš ty?
@IvcaaC jak už jsem psala, pořád mi je 🤮,únava neskutečná, uvařím, poklidím a už se těším do postele 😀,já jsem rovnou šla ke svému dr, domluvila jsem se s Carem, určitě v 10 tt půjdeš na odběry jako já a dostaneš těhotenskou průkazku nebo takhle budu mít já, dej vědět a držím palce na úterý 🍀
Holky já se zblázním
![]()
Uklidněte mě prosím, že už se to stalo i jiným, ne jen mně ![]()
23.12.2020 proběhla punkce, Dr mě vynervovala, že by bylo lepší podstoupit oplodnění, že se spermie zavede přímo do vajíčka, že si nemyslí, že budu mít kvalitní vajíčka. Nenechali jsme se, věřili jsme, že to vyjde, protože jedno doma máme přirozeně, a taky, že vyšlo, druhý den nám volali, že všechna vajíčka jsou krásně oplodněná a vypadá vše tak, jak má být.
26. Proběhl ET.
4.1. 2020 jsem si udělala Clearblue digital a byl pozitivní + 1-2t.
Paráda, další 6.1. vypadá pozitivně
Další 8.1.,taky tak
10 se nedostavila očekávaná MS
11. Další pozitivní test
12. Taktéž…
Dnes 18.1. u Dr. Že těhotná nejsem. A nikdy nebyla. HCG 0.6. Žádné cysty…
Cena útěchy, že třeba se to do dvou měsíců podaří samo a že mi nedokáže vysvětlit, jakto, že jsem měla testy pozitivní.
Mimoděložní vyloučeno, HCG prostě nula. Léky neberu, naprosto zdravý pár, z gyn a gen hlediska žádná překážka…
Bulím a bulím..a aby toho nebylo málo, tak na to, že je to týden opožděná MS, vaječníky naprosto v klidu 😭 Taky neví, proč to tak je.
Jedná se o Dr z CARu
Jo a prý se s tím setkal za celou svou kariéru pouze jednou, že jsem druhá… Přijdu si jako totálně nepoužitelná, ukázkový exemplář abnormality do nějakého ústavu lékařských pokusů omylů ![]()
Měla jsi biochemko, takže jsi těhotná byla třeba týden- clearblue, ale pak ti pomalu klesala hladina HCG k nule, co máš teď. Proto berou krev 14 dní po transferu a koukají, jak to roste…
Ty těhotenský testy z ledna jsou jen zbytkový duchové… kdyby to bylo prosperující těhotství, tak by to byly tmavé dálnice…
@Anonymní píše:
Holky já se zblázním![]()
Uklidněte mě prosím, že už se to stalo i jiným, ne jen mně
23.12.2020 proběhla punkce, Dr mě vynervovala, že by bylo lepší podstoupit oplodnění, že se spermie zavede přímo do vajíčka, že si nemyslí, že budu mít kvalitní vajíčka. Nenechali jsme se, věřili jsme, že to vyjde, protože jedno doma máme přirozeně, a taky, že vyšlo, druhý den nám volali, že všechna vajíčka jsou krásně oplodněná a vypadá vše tak, jak má být.
26. Proběhl ET.
Další 8.1.,taky tak
11. Další pozitivní test
12. Taktéž…Dnes 18.1. u Dr. Že těhotná nejsem. A nikdy nebyla. HCG 0.6. Žádné cysty…
Bulím a bulím..a aby toho nebylo málo, tak na to, že je to týden opožděná MS, vaječníky naprosto v klidu 😭 Taky neví, proč to tak je.
Cena útěchy, že třeba se to do dvou měsíců podaří samo a že mi nedokáže vysvětlit, jakto, že jsem měla testy pozitivní.
Mimoděložní vyloučeno, HCG prostě nula. Léky neberu, naprosto zdravý pár, z gyn a gen hlediska žádná překážka…
Jedná se o Dr z CARu
Jo a prý se s tím setkal za celou svou kariéru pouze jednou, že jsem druhá… Přijdu si jako totálně nepoužitelná, ukázkový exemplář abnormality do nějakého ústavu lékařských pokusů omylů
Bylo to Biochemko, mela jsem ho po ket v lete a pak uz i 3× prirozene. Vajicko se zahnizdi, zacne produkovat hcg, ale pak zanikne a hcg klesne na nulu. Vetsinou to byva spatnym embryem. Drz se!
@Anonymní píše:
Holky já se zblázním![]()
Uklidněte mě prosím, že už se to stalo i jiným, ne jen mně
26. Proběhl ET.
Další 8.1.,taky tak
11. Další pozitivní test
12. Taktéž…Dnes 18.1. u Dr. Že těhotná nejsem. A nikdy nebyla. HCG 0.6. Žádné cysty…
Jedná se o Dr z CARu
Jo a prý se s tím setkal za celou svou kariéru pouze jednou, že jsem druhá… Přijdu si jako totálně nepoužitelná, ukázkový exemplář abnormality do nějakého ústavu lékařských pokusů omylů
Nebreč, nebul. Jak píšou holky výše, tohle je docela časté. Já to měla v prosinci. Test clearblue +1-2, ale hcg 1,6. Kdyby si to měla přirozeně, tak testuješ třeba až týden po vynechání MS a to už by třeba ani duch nebyl. Tak bys o tom ani nevěděla, že si pár dní těhotná byla. Víš kolik to má holek? Děje se to běžně. Prostě embryo nebylo prosperující tak si tělo poradilo samo. Říká se, že teď by mělo být pohnojíno na další pokus. Tak seber síly a pojd do dalšího
Doktor se s tím nesetkal? šmarjá, co to je za CAR, že se s tím nikdy nesetkal… vždyť se to stává pomalu každé a ne jednou
mám za sebou 3
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.