Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Linda97284 nejde to poznať, ale myslela som to tak že embryolog podľa jeho uváženia vyberie nejakú super a vlastne on rozhoduje čo to bude.
@Wuhu85 jako joo, i tím že chlap z prvního manželství má taky dceru a tohle je poslední dítě… ale on je z malé tak poprděný
a shodli jsme se, že je nám to fakt jedno, že si to možná nenecháme ani říct ![]()
Ale je pravda, že mám kolem sebe samé rodiny, kde jsou buď 2 kluci nebo 2 holky a jen 2 rodiny kde je holka+kluk
@Smoothinka je to vždy 50:50. Niekde sa to bohužiaľ reguluje ako v Čine či v arabských zemiach kde chcú chlapcov a potom nemajú ženy. Arabských štátoch ti povedia aj pohlavie po IVF. S jednou pani som si takto písala a práve mali veľa dcér tak chceli kluka. A mali samé holky embryjka takže z pokusu nič nebolo.
Inak s tým ICSI je viac holek ale je to maličká časť viac a u klasického IVF trochu viac chlapcov. Čo ja poznám holky z IVF tak 3 majú chlapcov a 3 holky.
@Wuhu85 joo, tak tam je to jiná mentalita a jiná kultura. Tady pohlaví po IVF jen pokud nosíš nějakou nemoc, která se přenáší na určitě pohlaví. Myslím, že je to tak správně. I když slyšela jsem, že za jistý finanční obnos v některých centrech si můžeš vybrat, ale nevím co je na tom pravdy.. švagrová má po IVF taky holčičku a kamarádka po IVFma 2 kluky
my si to možná fakt necháme jako překvápko k porodu - teda pokud to vydržím ![]()
@Smoothinka určite sa s tým kšeftuje, ale v Clayo si myslím by to neprešlo a je to tak v poriadku. Sama by som nechcela teraz odmietnuť embryjko kvôli pohlaviu. Partner už má syna a ten by mu mal už stačiť ale je vidieť, že by chcel kluka. Mne je to totálne jedno. Nie som úplne za holku bola by som rada aj za kluka. Hlavne aby sa chytilo no…
@Wuhu85 a jak ti je? Už jsi se aklimatizovala po včerejší cestě? Zustavas na home office?
@Smoothinka dnes asi jo. Sa mi vôbec nechce znova šoférovať ale zajtra pôjdem do kanclu a budúci týždeň tam budem oxidovat viac krát. Povedali mi prvých 5 dni taky relax režim. Ale prechádzku si dám každý deň to je must have.
Tak mi volali že z tých 4 boli vhodne na mrazenie 2 a bioptovali sa. Takže máme 2 pekne + 2 ktoré museli do 6 dňa a sa bioptovali + 1 po PGT z Brna.
@Anonymní píše: VíceAhoj, tak ako si na tom? Myslím na teba ❤️ ❤️ ❤️
@Wuhu85
to je krásné
jedno máš u sebe, 2 super zmrzlinky a u dalších uvidíš.. to je krásná úrodička!
@Wuhu85 chytí
když už jsi to ty i malé dotáhly tentokrát tak daleko, tak se chytí ![]()
Aaaaaž 16.9. ![]()
@Wuhu85 Ahojky, už jsme doma ❤️ zavedeno jedno hezké embryo, které už se chtělo prý vrtat.. měli jsme placenou PK, takže dneska to je 5denni blastocysta 🍀 snad se mu bude u nás líbit.. no a zbytek uvidíme, jedno se přestalo vyvíjet a dvě jsou taková horší a uvidí se, jestli se zítra zamrazí nebo ne, ale to hezké už je v bříšku, jen je teda mazec, jak je člověk najednou opatrný, já se bála smát, kašlat a jít se vyčůrat 😃 😃
@Anonymní píše: Více
Jó a už teď nevím, jak vydrzim 14 dni na test.. 🙄
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.