Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ne neřekli, uvidí se zítra na KO, zítra to bude týden, co si píchám Puregon, tak uvidíme, jak to roste. Ale myslím, že to bude někdy po víkendu. Takže ty jsi byla na OPU a hned druhý den šup do práce? Právě sonduju, protože nevím, jestli mám jít na neschopenku už na OPU nebo až pak po transferu. Taky chci co nejvíc chodit do práce, dělám taky v kanclu, takže pohoda, ale zas to nechci přeceňovat, ať se tady pak nekroutím.
Ejvi, já byla na OPU v pondělí, včera jsem byla jsešě doma,ale dneska už ne. Cítím se fajn, akorát mi dneska pobolívá podbřišek,ale dá se to zvládnou. Myslím si, že pokud se budeš cítit dobře, tak není důvod být doma, jo pokud bys dělala někde ve fabrice nebo tak, tak to asi jo, ale takhle si myslím,že se to fakt dá. Ale každá s nás to snáší asi jinak. ![]()
Ahoj holky,nezlobte se, ze vam sem lezu, jen jsem chtela napsat Evji neco k te praci - ja byla na IVF v lednu, celou dobu jsem chodila do prace, taky delam v kanclu, akorat jsem nosila vic sukne a pruznejsi veci, protoze jsem mela hodne nafoukle brisko. OPU mi vyslo na nedeli rano, tak jsem pak odpocivala doma a ET v patek poo, tak jsem se mohla valet cely vikend
Neschopenku jsem nevyuzila a ani mi ji nikdo nenutil, pry zalezi jen na me, zadne rizika to pry nenese.vse dobre dopadlo a cekam z prvniho IVF dvojcatka, tak vam vsem preji, at to dobre dopadne a brzy se radujete z miminek.
a po zavedení budeš taky pár dnů doma nebo půjdeš rovnou do práce? Uvidím, co mi řekne dokrot a jak se budu cítit, ale taky když už jednou půjdu na neschopenku, tak nepůjdu jen na 2 dny, to bych mohla mít spíš neplacené volno. Ale 2 dny neplaceného teď a třeba 3 po transferu, to se mi asi moc nevyplatí. Dovolenou si vybírat nechci.
Já si právě vybírám D.Teď jsem měla 2 dny a v SO mám ET, takže chci jít do práce až tak ve čtvrtek. Takže také 3 dny D. Neschopenka se fakt nevyplatí, teda pokud ti ji nedají!!! Ale pokud asi nic nehrozí, tak proč, že jo? Ale sama uvidíš jak ti bude.
Feby to je paráda(hned je člověku zas líp, když to takhle někomu vyjde
), tak se opatruj!!!
![]()
feby píše:
Ahoj holky,nezlobte se, ze vam sem lezu, jen jsem chtela napsat Evji neco k te praci - ja byla na IVF v lednu, celou dobu jsem chodila do prace, taky delam v kanclu, akorat jsem nosila vic sukne a pruznejsi veci, protoze jsem mela hodne nafoukle brisko. OPU mi vyslo na nedeli rano, tak jsem pak odpocivala doma a ET v patek poo, tak jsem se mohla valet cely vikendNeschopenku jsem nevyuzila a ani mi ji nikdo nenutil, pry zalezi jen na me, zadne rizika to pry nenese.vse dobre dopadlo a cekam z prvniho IVF dvojcatka, tak vam vsem preji, at to dobre dopadne a brzy se radujete z miminek.
děkujeme za pozitivní příspěvek Feby
mrňouskům přeji moooc zdravíčka do života a tobě klidné těhu, ať ti přinášejí jen radost ![]()
tak to jsem ráda, myslela jsem, že budu muset být víc doma, což moc nechci. Ale dokrot mě cpal na neschopenku už při začátku stimulace. Uvidím, jak mi to vyjde dnama, jestli v tom vyjde nějaký víkend, bylo by to super. Uvidíme. Díky za info
V pohode, rada pomuzu. Ja se nijak zvlast nesetrila, jen jsem vypustila sportovani. Ten vikedn po ET jsem mela doma oslavu narozenin, takze jsem chodila kolem navstevy i docela ponocovala a vse dobre dopadlo. Mne dr. rekl, ze pokud nemam vylozene fyzicky narocnou praci, tak neni duvod zustavat doma, neschopenku pry mi klidne vystavi, protoze nektere zenske potrebuji pro psychickou pohodu klid domova. ja potrebovala byt v praci a trochu zamestnat hlavu, protoze jinak bych tech 14 dni po ET zblaznila a furt se doma uzirala tim, jestli to vyslo ci ne.
To já jsem doma od stimulace (kvůli práci) ale ještě jsem se nezačala nudit, tak zatím dobrý ![]()
děvčata, chci se na Vás něco zeptat (nechci už "otravovat doktorku, musela bych jí znovu telefonovat). Poslala mi recept na Clostilbegyt, vím že se bere od třetího dne. Už jsem to tak brala minulý měsíc. Mám ale kratší cyklus - jen 24 dní namísto 28. Když jsem měla normální stimulaci při IVF tak jsem si injekce píchala už od prvního nebo druhého dne (a myslím že ostatním to dávají později), tak přemýšlím že bych i ten Clostík začala brát o jeden den dříve, ať folikuly stihnou vyrůst. Mám vždy jeden veliký a zbytek se začne tvořit pozdě a už nestihnou dorůst. Co myslíte?
mirkaaa456 píše:
děvčata, chci se na Vás něco zeptat (nechci už "otravovat doktorku, musela bych jí znovu telefonovat). Poslala mi recept na Clostilbegyt, vím že se bere od třetího dne. Už jsem to tak brala minulý měsíc. Mám ale kratší cyklus - jen 24 dní namísto 28. Když jsem měla normální stimulaci při IVF tak jsem si injekce píchala už od prvního nebo druhého dne (a myslím že ostatním to dávají později), tak přemýšlím že bych i ten Clostík začala brát o jeden den dříve, ať folikuly stihnou vyrůst. Mám vždy jeden veliký a zbytek se začne tvořit pozdě a už nestihnou dorůst. Co myslíte?
já bohužel neporadím, nebrala jsem ho a netroufám si střílet odpověď ![]()
Feby, mohla bych se ještě na něco zeptat? šla jsi na rizikové nebo jsi zůstala v práci? a jestli to není tajné, v jakém jsi vlastně týdnu? díky ![]()
Vidíš, memko, to by mě také celkem zajímalo. ![]()
Ještě děvčata, jste tu některá která normálně přirozeně otěhotněla( i když ne s dobrým koncem) a pak podstoupila IVF?? Dali Vám pak neschopenku?
Memko, není to tajne, oficialne tedy jo, ale tady se muzu vypovidat ze vseho, o cem nema okoli ani tuseni
jsem 8+3 a porad jsem v praci. Z CAR uz me predali k me obvodni gyn. ta mi neschopenku nabidla hned, ale ja se citim dobre, zadne nevolnosti ani bolesti, tak jsem chtela zustat v praci. uvidim,jak to pujde, min. do konce cervna bych chtela v praci vydrzet, kdyz teda bude vsechno v poradku…
feby píše:
Memko, není to tajne, oficialne tedy jo, ale tady se muzu vypovidat ze vseho, o cem nema okoli ani tusenijsem 8+3 a porad jsem v praci. Z CAR uz me predali k me obvodni gyn. ta mi neschopenku nabidla hned, ale ja se citim dobre, zadne nevolnosti ani bolesti, tak jsem chtela zustat v praci. uvidim,jak to pujde, min. do konce cervna bych chtela v praci vydrzet, kdyz teda bude vsechno v poradku…
Děkuji mnohokrát.. moc se nevyznám v označení 8+3, ale je to někde před koncem prvního trimstru? promin, ještě to neznám
zatím tady v takové týdnu těhulky nemáme, tak se to tady ani neřeší, tak mi to zajímalo. Ale já mám ještě čas než si to rozmyslím ![]()