Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mintaka1 jj, zvlášť pokud bylo víc folikulů…teď naposledy, co jsem jich měla jen pár, tak jsem byla v pohodě. Ono je to pochopitelný, ty vaječníky jsou zvětšený, v odsátých folikulech se začnou tvořit žlutá tělíska…
ale furt to bylo nic, oproti tomu, když mi před opu praskly 2 folikuly samy. To jsem myslela, že mám snad torzi vaječníku, bolelo to šíleně.
@BrnackaM píše:
@Mintaka1 jj, zvlášť pokud bylo víc folikulů…teď naposledy, co jsem jich měla jen pár, tak jsem byla v pohodě. Ono je to pochopitelný, ty vaječníky jsou zvětšený, v odsátých folikulech se začnou tvořit žlutá tělíska…ale furt to bylo nic, oproti tomu, když mi před opu praskly 2 folikuly samy. To jsem myslela, že mám snad torzi vaječníku, bolelo to šíleně.
Tu bolest si dovedu představit.
Mně běžně ovulace hodně bolí, někdy mám pocit, že mám snad slepák
modlila jsem se, aby žádný nepraskl.
Bojím se zánětu, tak přestanu stresovat. Zítra snad bude lépe.
@Mintaka1 píše:
Nám řekli tři týdny, možná i déle, doufám že to bude dřív. Ráda bych stihla KET v dubnu. V květnu máme svatbu tak by se to moc nehodilo.
Já taky doufám ze zavolaji dřív 🙏 😅už se nemůžeme dočkat 😊
@Mintaka1 co je prosím tě zkratka OPU? Ještě se ve všech žargonech nevyznám 😃
Mě šíleně bolely vaječníky po KET, těhotenský test pozitivní a sílí 🙂
@ZEMG6165 píše:
OPU odběr vajíček
@ZEMG6165 píše:
Úžasný že sílí. Já doufám, že nějaký malý princ tam teď bojuje a pěkně se dělí.
OPU je odběr vajíček.
@Mintaka1 píše:
Bolely Vás po OPU vaječníky? Sotva chodím![]()
Po zákroku nic, ale druhy den odpoledne to přišlo, jsem zvykala na silné bolesti při menstruaci, ale tohle bylo daleko horší trvalo to asi 2dny…
Při předchozím OPU jsem si došla několik dnů jen na WC a chodila v předklonu. Tak 10 dnů mě to hodně bolelo a byl pro mě problém chodit. Další IVF mi vzali dokonce vajíček víc! a silnější bolest byla jen první den…
@Anonymní píše:
Při předchozím OPU jsem si došla několik dnů jen na WC a chodila v předklonu. Tak 10 dnů mě to hodně bolelo a byl pro mě problém chodit. Další IVF mi vzali dokonce vajíček víc! a silnější bolest byla jen první den…
Teda, to mám jen jeden den dovču, snad se to dá trochu dohromady. Zatím si to nedovedu v práci představit.
Já nevím kolik celkově vytáhli, řekli mi jen číslo, kolik je k oplození.
Jak jste to měli s menstruaci po OPU mě přišla o deset dni dříve na 4 dny pak nic a za dva dny zase na den se spustila, teď zase nic 🤔tak snad už je konec a srovná se to 🫣
@ZuzanaFox jj, menstruace po opu je jedna velká divočina. Pokud nenasadíš progesteron. tak přijde dřív, to je jasné. A obecně stojí za prd, protože nestihne moc dorůst sliznice. Já jsem měla třeba jednu takovou MS po opu spíš jen špinění. Ale za to zase dlouhý - přes týden. Pak se to v dalším cyklu srovná…
Je hrozný, jak se člověk hlídá. Dnes jsem měla test o něco slabší, než včera, přestávají mě bolet bradavky a hned začínám mít z toho blbý tušení ![]()
@ZEMG6165 já jsem taky ráno trochu panikařila, ale to bude tím, že prostě na začátku to sílí pomaleji, ty přírůstky hcg jsou v řádu menších desítek jednotek. Důležité je, zdali sílí obden. Ono stačí mít jinak koncentrovanou moč a už člověk panikaří. A ráno mi taky třeba vůbec nic nebylo a teď už mě zase bolí hlava. Ty příznaky tak nějak přichází a odchází, nedá se z toho moc usuzovat. Možná je ten tvůj dnešní test maličko slabší, ale jak říkám, teď na začátku stačí slabší koncentrace moči a už člověk panikaří. Věřím, že to bude ok ![]()
Holky tak dnes šestý den se mrazila JEDNA časná blastocysta ackove kvality. 🙏 🍀
S ketem si dám na čas nechci nic uspěchat.
Jak je to po transferu? Jste tu dobu na neschopence? Já dělám docela fyzicky náročnou práci, tak nechci riskovat a rada bych byla v klidu doma, někde jsem četla ze ivf mají automaticky rizikové těhotenství, ale co je na tom pravdy 🫣
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.