Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Můžu se zeptat jaký máte názor? Shodli jsme se s přítelem na tom, že o IVF nikomu říkat nebudeme, aby se nás lidi neptali jak to dopadlo a pod. Když jsme našli // na testu, tak jsme se shodli na tom, že to nebudeme nikomu říkat, že počkáme co nejdéle to půjde.
Teď jsem po I.trim.screeningu kde bylo vše OK a přítel to stále říkat nechce… já mám ale strach, že to na mě lidi už poznají… co myslíte vy?
@Muf86 no ona Elis vlastně nemůže ven…chudák asi zjistila, že má problém jako většina žen. NEMÁ CO NA SEBE!!!
@Muf86 holka v tom ti neporadím, o nás se vědělo co podstupujem, jak okolí tak v práci, pracujem oba u ČD, já jako vlakvedoucí a manžel strojvedoucí a tak pracujem se stejnýma lidma a kvůli volnu, bylo pro nás lepší to v práci říct, pak nebyl problém přehodit směny, manžel to řekl později až na mou radu, at to řekne vedoucímu, co a jak, aby si nemysleli, že si vymrčuje volno jen tak a nebyl nikdy problém, když jsme potřebovali změnit směnu a tak všeci věděli i výsledek hned, dokonce se manžel ani netajil, že má špatný spermiogram, ale komu to řekl a neřekl nevím, já ctila, že to je asi pro muže citlivé téma a tak sem jen říkala, že to je následek té mé hruzy v roce 2011,při tom zánětu kdy sem přišla o vaječník moc nechybělo a nebyla sem tu, měla sem tenkrát už břicho plné hnisu a věděli to všichni co se stalo, protože sem šla k doktorovi rovnou z práce a viděli jak sem vypadala a tak nám i dost jak mojich tak jeho kolegů fandili
@slunce.v.duši ano Elis je chudera, tolik hader co má ona, nemá zbytek rodiny dohromady
asi bych měla fakt odjed, nebo zvažuji, že ji přebalím tašku na cestu domů
už sem to minulej týden probírala, že vezmu jinou kombinézu, ale skončila sem u té původní
jen aby ji 56 byla, asi si to nechám dovést dřív a ozkouším to, nerada bych, aby jela Ela dom s rozpáranýma zádama, že to jinak neoblekla ![]()
@Muf86 My o ivf taky neříkáme, ví to jen moje nej kamarádky..Tak kdy to řeknete je na vás, ted v zimě bříško schováš do volnějších svetrů, ale od toho 17 týdne už se bude rýsovat, no ![]()
Ahoj holky, hlásím návrat ze screeningu. Proklepli nás teda důkladně, rodokmen, vyjmenovat všechny moje tetičky a strýčky a jejich nemoci a jejich děti, to byla fuška.
Jinak mi udělali UTZ, prcek se krásně hýbal, NT v pořádku, ale přesto mi kvůli věku doporučili amnio. Takže jsem objednaná na 6.2. hned ráno. stejně jsem s ní víceméně počítala. Chci mít fakt jistotu a je to prý na 100%, nejen Dawn a ostatní, ale i ty méně známé syndromy. Takže mi ani krev nebrali (stejně by vyšla blbě asi kvůli věku, takže jsem ráda, že mě nestresují už dopředu) a 10. února bych měla vědět, jak to s námi teda konečně bude. Jo, a vypadá to na kluka!
Zatím teda, já chtěla holčičku, ale nejsem v postavení, kdy si můžu vybírat, že… ![]()
@Muf86 Já už to budu muset v práci říct, protože bych docela uvítala už těhu kalhoty. Takže to příští týden bouchne, ta bomba. To zas bude dotazů… ![]()
Navíc si stejně budu muset aspoň na chvíli vzít PN kvůli té amnio, takže už je v mém případě asi na čase. ![]()
@kytka077 a holky co jste měly minimálku
pomoooc
Ženy jsem doma z Gennetu uplně v prde..
v týdnu mi došel obávaný papír ze sociálky že marodit můžu max do 4.3 no říkám si pohoda na minimálku to ještě dá, dr. ho dostala taky a vzhledem k tomu že není žádný lékařský důvod abych byla doma tak mi ji ukončila
no jsem v prd… jen z představy že se mezi ty čarodějnice musím vrátit, počítám že vyberu dovču a pak pracák, ale někde jsem četla že jak jdeš na rodičák z ÚP tak nemáš těch 7tisíc ale jen 4tisíce to by nás položilo
už jsme do Gennetu navozili téměř všechny úspory
nevíte jak to je??? Příští týden jdu na pohovor myslím že mě vezme ale jako sestra v terénu budu určitě tahat těžká břemena a budu potřebovat taky volno na sono OPU a atd, takže to znamená lhát
nevím co bych měla vymyslet že mi je???
No Kyti a hlavně jsem vnímala je clostík od 3dne MS ráno večer jeden
jek jsi to měla ty? Ani jsem se nezeptala jestli mám brát inofolic jak mě zaskočila a nenechala jsem si napsat adidum folikum
prostě jsem vystresla s té neschopenky a nevnímala co me říká tak prosím poraď
![]()
@Smajlinka123 Tak to je dobre. Verim, ze vse bude v poradku, drzim palce!
A vitej do klubu maminek, co budou mit zrejme chlapecka, i kdyz by o neco radeji holcicku. No, uvidime v tom 21. tydnu na utz, zda se to potvrdi. Jinak znam i priklad, kdy dle utz doktori celou dobu tvrdili kluka, ale narodila se holcicka. ![]()
@alexa37 díky, trochu to musím zpracovat, přecejen jsem byla přesvědčená (nevím proč) o holčičce.
Zase to má tu výhodu, že ségra má taky kluka, tak třeba si budou rozumět a nemusím nic kupovat, výbavu jsme podědili…
A manžel říkal, že když vidí ty holky v pubertě (je učitel na SŠ), že je rád za kluka. ![]()
@hačilka jen tak se tě dovoluju zeptat, nebudeš potřebovat gonal? dám zdarma, mám doma dvě pera, v jednom je zbytek asi 75 jednotek, druhý asi 400 jednotek. furt v ledničce. nebo co je minimálka? jestli vůbec něco pícháš?
@hačilka Je to bohužel pravdla, protože když budeš vedena na ÚP, tak musíš jít na mateřskou na 4 roky.. ![]()
@hačilka mě včera dali letáček v porodici jak to je s dávkama, hned to sem hodím
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat