IVF v roce 2014

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
4803
9.1.15 15:48
@slunce.v.duši píše:
joooo tak to kdybych věděla :think: každopádně chci nějaký jogger. vypsala jsem si x vyhlášených značek a typů a začneme to objíždět a rozhodovat. což je něco pro mě i manžela. on je nerozhodný a já mam pocit že potřebuju všechno. a oba nesnášíme nákupy. je mi předem líto prodavaček. :roll:

Mame doporuceny Bugabu, Croozer a Vlander. Tak jsem ted o vikendu obrazit prodejny a prohlidnout a vyzkouset vsechno. Nemate nekdo tip na dobre prodejny s velkym vyberem v Praze?

• načítám...
4803
9.1.15 15:54
@Tinkka píše:
@kytka077 Tak jake mas dojmy z te cukrove vody? V pohode? :mrgreen:

No musim rict, ze jsem to vypila nadvakrat. Bylo to sice hodne sladke, ale zase studene, tak to slo docela v pohode. Jen ten hlad mi vadil. Fakt to nic nebylo, myslim, ze to zvladne kazdy. A to ja piju jen cistou vodu a vubec nesladim…

• načítám...
5108
9.1.15 16:17

@Tinkka tak já bych to chtěla, ale nevím jestli budou mé nadšení pro 13.leden sdílet ve fakultce

• načítám...
4803
9.1.15 18:03

@hačilka tak jsem se ti ptala nasi mzdove ucetni, jak to je. Kdyz jsi nezamestnana a nejsi v ochranne lhute 180dni po vypovedi, mas materskou v roce 2015 7.600 a to 9mesicu. Rodicovskou mas pak opravdu povinne 4roky a to za castku 3.800.
Ale. rodicovskou muze misto tebe pobirat i manzel, pokud je zamestnany. Jen by pak pro zamestnavatele nemohl oficialne pracovat na stejne pozici. Musel by se v praci domluvit a nechat si vedle sve platne smlouvy, na kterou bude na materske, udelat jeste jednu na neco jineho. Zalezi, jak vstricneho ma zamestnavatele…

• načítám...
7048
9.1.15 18:18

@kytka077 Díky a těch 180dní tj že jsem v té době otěhotněla a nebo je to nástup na mateřskou :nevim: :nevim: spíš asi ta mateřská co?

• načítám...
12488
9.1.15 18:31

@alexa37 To je dobre. :-) Treba to vydrzi. :-) Nojo nu tak u me je to neco jneho ja mam panev 25cm sirokou od kosti ke kosti a moc se tedy nerozsiruje ikdyz pisi, ze jo, ale zatim teda ne. :nevim:

• načítám...
12488
9.1.15 18:46

@kytka077 Jojo na Cernaku je velka prodejna kocarku vedle Elektrovordu, na strane kde je Makro. A ve vysocanech
 http://www.detskyraj.cz/

• načítám...
4803
9.1.15 18:53
@hačilka píše:
@kytka077 Díky a těch 180dní tj že jsem v té době otěhotněla a nebo je to nástup na mateřskou :nevim: :nevim: spíš asi ta mateřská co?

Pokud skoncis v zamestnani a behem 180ti dni nastoupis na materskou, jsi v ochranne lhute a mas to pocitane jako zamestnanec z pomeru. Aspon tak jsem to pochopila. Ale nevim, jestli by to platilo, pokud das vypoved sama…

• načítám...
4803
9.1.15 18:53
@jahoda 2 píše:
@kytka077 Jojo na Cernaku je velka prodejna kocarku vedle Elektrovordu, na strane kde je Makro. A ve vysocanech
http://www.detskyraj.cz/

Super, dekuju :)

• načítám...
5108
9.1.15 18:55

@jahoda 2 já počítám, že se už zítra z fakultky nevrátím :nevim:

• načítám...
5108
9.1.15 19:00

Já ted tu vše dávám do pořádku at nemusím stresovat v nemocnici a přišla i řeč na porod a tak se ptám manžela jak mě bude utěšovat a on na to,,Alexandro prosím uklidni se" tak jsme se s Terkou pěkně pobavili, nachystala sem ještě, že mu vyperu pracovní hadry, bude ted 2 týdny doma a navíc se byl stříhat, tak at to má čisté a on mě sledoval a říká, proč tam dávám tak málo toho prášku, tak sem mu vysvětlila, že víc by to akorád zapralo, tatéž otázka u aviváže, tak sem mu vysvětlila, že to je koncentrát, že to stačí a on na to,,no už se těším až budu prat já" tak sem zhodnotila, že zítra řeknu, že tam nemůžu zůstat, že nem hlídáné pro děti a Terka říká malé, at pěkně zustane tam, že bude lepší se narodit tak ve 12ti

• načítám...
22446
9.1.15 19:23

@hačilka @kytka077 Já teda nevím, ale podle podle mne zmotala ta účetní dvě věci dohromady. Já dnes kvůli sobě (pořád něco čaruju s mateřskou a prací) volala až na Generální ředitelství úřadu práce a řekli mi následující. Na mateřskou máš nárok, jestliže jsi odpracovala za poslední 2 roky alespoň 270 dní a jsi v době nástupu na mateřskou zaměstnaná nebo v ochranné lhůtě 180 dní od ukončení práce. Chlap na mateřskou může nastoupit nejdřívě po 6 týdnech po porodu (musí splňovat to, co jsem psala u ženské), musí podepsat dohodu se ženou, že přebírá povinnost péče o dítě. Tady platí, že nesmí pracovat dál na smlouvu, na kterou je na mateřské (lze samozřejmě uzavřít se zaměstnavatelem jinou smouvu na jiný druh práce). Její výše se vypočítává z hrubého měsíčního příjmu za posledních 12 měsíců. Rodičovská a rodičovský příspěvek vyplácí úřad práce. Automaticky 4letou variantu dostane ta, která nemá nárok na mateřskou nebo má nízký příjem (na výši jsem se neptala). Žádá se o ní po skončení mateřské (navazuje) nebo v případě, že ženská nesplňuje podmínky pro mateřskou, lze čerpat hned po porodu. Také lze čerpat rodičovskou přes chlapa (ten může bez omezení dál pracovat) - aby se mohla volit délka, musí chlap mít opět tu určitou výši příjmu. Při rodičovské můžeš normálně pracovat i na původní smlouvu.
Snad jsem to napsala srozumitelně.

• načítám...
12488
9.1.15 19:56

@alexa37 Drzim palecky. :-) :hug:

• načítám...
1018
9.1.15 20:02

@alexa37 moc držím palce a myslím na tebe! :hug:

• načítám...
1018
9.1.15 20:03