IVF v roce 2014

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
4803
9.1.15 20:16
@Ecil píše:
@hačilka @kytka077 Já teda nevím, ale podle podle mne zmotala ta účetní dvě věci dohromady. Já dnes kvůli sobě (pořád něco čaruju s mateřskou a prací) volala až na Generální ředitelství úřadu práce a řekli mi následující. Na mateřskou máš nárok, jestliže jsi odpracovala za poslední 2 roky alespoň 270 dní a jsi v době nástupu na mateřskou zaměstnaná nebo v ochranné lhůtě 180 dní od ukončení práce. Chlap na mateřskou může nastoupit nejdřívě po 6 týdnech po porodu (musí splňovat to, co jsem psala u ženské), musí podepsat dohodu se ženou, že přebírá povinnost péče o dítě. Tady platí, že nesmí pracovat dál na smlouvu, na kterou je na mateřské (lze samozřejmě uzavřít se zaměstnavatelem jinou smouvu na jiný druh práce). Její výše se vypočítává z hrubého měsíčního příjmu za posledních 12 měsíců. Rodičovská a rodičovský příspěvek vyplácí úřad práce. Automaticky 4letou variantu dostane ta, která nemá nárok na mateřskou nebo má nízký příjem (na výši jsem se neptala). Žádá se o ní po skončení mateřské (navazuje) nebo v případě, že ženská nesplňuje podmínky pro mateřskou, lze čerpat hned po porodu. Také lze čerpat rodičovskou přes chlapa (ten může bez omezení dál pracovat) - aby se mohla volit délka, musí chlap mít opět tu určitou výši příjmu. Při rodičovské můžeš normálně pracovat i na původní smlouvu.
Snad jsem to napsala srozumitelně.

Napsala jsi to sane co ja, jen jinymi slovy :mrgreen: akorat chlap nenastupuje materskou ale rodicovskou. Takze Hacilka bud je v ochranne lhute a tudiz ma materskou i rodicovskou na byvaleho zamestnavatele - pokud nedala vypoved ona sama, nebo neni a je na UP. A tim padem by mela materskou 7.800 a pokud by nenastoupil rodicovskou manzel, ma ona materskou na 9mesicu a pak rodicovskou 3.800,–

• načítám...
3422
9.1.15 20:21

@alexa37 myslím na tebe a držím palce :palec:

• načítám...
4803
9.1.15 20:23
@Smajlinka123 píše:
@kytka077 Mužů se zeptat, jestli se ti někdo ozval na ten pás? :mavam:

Ozval a chtela ho zmerit. Ted cekam na odpoved. Jinak je tvuj. Merila jsem ho, 104cm ten pas pod bricho a natahnes ho jeste o dalsich 10-15cm. Ja ho teda oblekla v pohode…

• načítám...
22446
9.1.15 20:31

@kytka077 Já myslím, že neříká úplně to samé. Mateřská ale přece nemůže být nikdy 9 měsíců :nevim: Je maximálně 28 týdnů (takže max.cca 6 měsíců), ženská ji nastupuje 6-8 týdnů před porodem, porodí-li dříve, pak se o to prodlužuje doba čerpání po porodu. Nastoupit může nejpozději v den porodu, rozhodne-li se sama nastoupit později než těch 6 týdnů před porodem, krátí se jí o to celková doba čerpání (tzn. nastoupím-li dobrovolně až v den porodu, mám nárok jen na 22 týdnů po porodu). Chlap může také brát peněžitou pomoc v mateřství místo ženský, fakt. Rozdíl je jen v tom, že může na mateřskou nastoupit nejdříve 6 týdnů po porodu (to prý je z důvodu ochrany ženy v šestinedělí). Max. délka u chlapa je tak max.28 týdnů mínus 12 týdnů, tedy 16 týdnů. Pak navazuje teprve rodičovská. A ta lze čerpat přes chlapa (čili se dokládá jeho příjem), ale chlap normálně pracujedál bez omezení, doma je s dítětem ženská (když si to opravdu nechtějí úplně vyměnit :lol: :lol: :lol: ).

• načítám...
Jana Vajnerová
9.1.15 20:38

@Tinkka @kovarovakobyla Ahoj ano ja mam indikovanou sekci hned od zacatku.
Tinkka si dobre pamatuje :)

• Upravit
4803
9.1.15 20:39
@Ecil píše:
@kytka077 Já myslím, že neříká úplně to samé. Mateřská ale přece nemůže být nikdy 9 měsíců :nevim: Je maximálně 28 týdnů (takže max.cca 6 měsíců), ženská ji nastupuje 6-8 týdnů před porodem, porodí-li dříve, pak se o to prodlužuje doba čerpání po porodu. Nastoupit může nejpozději v den porodu, rozhodne-li se sama nastoupit později než těch 6 týdnů před porodem, krátí se jí o to celková doba čerpání (tzn. nastoupím-li dobrovolně až v den porodu, mám nárok jen na 22 týdnů po porodu). Chlap může také brát peněžitou pomoc v mateřství místo ženský, fakt. Rozdíl je jen v tom, že může na mateřskou nastoupit nejdříve 6 týdnů po porodu (to prý je z důvodu ochrany ženy v šestinedělí). Max. délka u chlapa je tak max.28 týdnů mínus 12 týdnů, tedy 16 týdnů. Pak navazuje teprve rodičovská. A ta lze čerpat přes chlapa (čili se dokládá jeho příjem), ale chlap normálně pracujedál bez omezení, doma je s dítětem ženská (když si to opravdu nechtějí úplně vyměnit :lol: :lol: :lol: ).

To jo, ale od 2015 pro maminy, co nesplnuji prave podminky na vymereni materske, je to stanovene takhle 9mesicu a pak zbytek.

• načítám...
7048
9.1.15 20:40

@kytka077 @Ecil Holky jste hodné tak jako tak musím vybbrat dovču a pak půjdu k obvodní :think: :think: ve středu mám pohovor strašně ráda bych šla dělat sestru do terénu doufám že paní umluvím ať na mě počká :think: :think: to bude aspoň nějaká dobrá věc pokud minimálka nevýjde :think: :think:

• načítám...
4803
9.1.15 20:40

@Ecil pro ty ostatni plati, co pises ty ;)

• načítám...
4803
9.1.15 20:42
@hačilka píše:
@kytka077 @Ecil Holky jste hodné tak jako tak musím vybbrat dovču a pak půjdu k obvodní :think: :think: ve středu mám pohovor strašně ráda bych šla dělat sestru do terénu doufám že paní umluvím ať na mě počká :think: :think: to bude aspoň nějaká dobrá věc pokud minimálka nevýjde :think: :think:

Tak ti budu moc drzet palce :palec:

• načítám...
7048
9.1.15 20:44

@kytka077 Díky :hug: :hug: vždycky jsem někde vyhrabala dobrou náladu a optimismus před dalším pokusem teď už fakt nevím kde brát :jazyk: :jazyk: tak snad to zabere :) :) :) :)

• načítám...
4803
9.1.15 20:55
@hačilka píše:
@kytka077 Díky :hug: :hug: vždycky jsem někde vyhrabala dobrou náladu a optimismus před dalším pokusem teď už fakt nevím kde brát :jazyk: :jazyk: tak snad to zabere :) :) :) :)

To vis ze jo. Plac nicemu nepomuze, takze s chuti do toho a pul mas hotovo :mrgreen: Musis si verit, ja verim i na to, ze si to sama privolavas, kdyz na to myslis pozitivne a mysli na tebe vic lidi. Energie se spoji a priroda ti pomuze, uvidis :hug: a ja ti ji posilam mega pozitivni davku!

• načítám...
Jana Vajnerová
9.1.15 20:59

@Smajlinka123 Ahoj ja sla na amnio. I kdyz jsem po tom mela komplikace tak toho nelituji.
:hug:

• Upravit
22446
9.1.15 21:07
@kytka077 píše:
To jo, ale od 2015 pro maminy, co nesplnuji prave podminky na vymereni materske, je to stanovene takhle 9mesicu a pak zbytek.

To jo, to mi také říkala :mrgreen: Rodičák 9 měsíců vyšší, pak pokles. Já ti dnes dostala nalejvárnu a to jsem si jen chtěla něco ujasnit :lol: :lol: :lol:

• načítám...
22446
9.1.15 21:08
@hačilka píše:
@kytka077 @Ecil Holky jste hodné tak jako tak musím vybbrat dovču a pak půjdu k obvodní :think: :think: ve středu mám pohovor strašně ráda bych šla dělat sestru do terénu doufám že paní umluvím ať na mě počká :think: :think: to bude aspoň nějaká dobrá věc pokud minimálka nevýjde :think: :think:

Snad ti to vyjde, budu moc držet palce :hug: :hug: :hug: Ale to nic nemění na tom, že prostě ta minimálka vyjde :cert: :cert: :cert: :hug:

• načítám...
1018
9.1.15 21:11

@Jana Vajnerová ahoj, já tvůj příběh sleduju, vím, že jsi to měla malinko komplikovanější. Trochu se bojím, ale pro klid v vím, že to musím podstoupit. :nevim:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+