IVF v roce 2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59
17.1.15 10:38

@Jiřka28 To je sranda jak se to všude liší, po 5 dnech kultivace to je nadějné, taky držím pěstičky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
18.1.15 17:59

@dannyka1 Tak zítra začínáme! Jaké máš pocity?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
18.1.15 18:11

@Ivfka82
Ahoj mohu se zeptat na metodu Primo vision? Teda spis zda vas nejak o tom vyvoji informovali ci dokonce nechali shlednout zaznam.
Ceka me zitra utz, snad uz posledni a rozhodne se kdy bude OPU ( ST nebo CT)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
18.1.15 18:29

Holky, chtěla jsem se zeptat. Jaké plánujete oplodnění ICSI nebo klasický?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
18.1.15 21:40

@Aeonka Na jednu stranu se těším a na druhou mám strach. a co ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
19.1.15 08:48
@sarik82 píše:
@Ivfka82
Ahoj mohu se zeptat na metodu Primo vision? Teda spis zda vas nejak o tom vyvoji informovali ci dokonce nechali shlednout zaznam.
Ceka me zitra utz, snad uz posledni a rozhodne se kdy bude OPU ( ST nebo CT)

Ahoj, mě PV doporučili kvůli endometrioze, protože u ní hrozí „nějaká porucha vývoje“ vysvětlili mi to tak, že během vývoje embrya se může přeskočit nějaká fáze dělení a kontrolou oka embryologa se na to nemusí přijít, běžná kontrola je 1× denně kdy embryolog musí vyjmout embryo z inkubátoru, u metody PV je po celou dobu v inkubátoru a kontrola probíhá po 20min. PV se nevyplatí dělat u menšího počtu embryi pokud by byly např. dvě vajíčka. Po zkušenosti nevím zda bych tuto metodu doporučila, jelikož nám na ET zůstalo jen jedno vajíčko byla metoda bezpředmětná. Protože to dopadlo tak jak to dopadlo, udělali nám kompenzaci AH (asistovaný hatchyng) A co se záznamu týče, my žádný záznam neviděli a ani jsme neměli speciální informace o vývoji. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13107
19.1.15 08:57
@Ivfka82 píše:
Ahoj, mě PV doporučili kvůli endometrioze, protože u ní hrozí „nějaká porucha vývoje“ vysvětlili mi to tak, že během vývoje embrya se může přeskočit nějaká fáze dělení a kontrolou oka embryologa se na to nemusí přijít, běžná kontrola je 1× denně kdy embryolog musí vyjmout embryo z inkubátoru, u metody PV je po celou dobu v inkubátoru a kontrola probíhá po 20min. PV se nevyplatí dělat u menšího počtu embryi pokud by byly např. dvě vajíčka. Po zkušenosti nevím zda bych tuto metodu doporučila, jelikož nám na ET zůstalo jen jedno vajíčko byla metoda bezpředmětná. Protože to dopadlo tak jak to dopadlo, udělali nám kompenzaci AH (asistovaný hatchyng) A co se záznamu týče, my žádný záznam neviděli a ani jsme neměli speciální informace o vývoji. :nevim:

jsem na tom stejně, taky jsme měli „kamerku“, ale na ET vybrali z pěti - jak sami říkali šampiona - a zbytek další den zlikvidovali, prý nebyli dost kvalitní na zamražení.. Ale v den ET se rozhodovali kterého vybrat.. tak buď stále za houby a vodili nás za nos, nebo se nám ty embryjka přes noc hodně zhoršili…? Nevím.. :nevim:
Taky nám udělali asistovaný hatching (a řekli, že to máme jako dárek)…
kdo ví, co si o tom myslet :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13107
19.1.15 08:59
@Aeonka píše:

tak to asi záleží na tom, jaký máte spermiogram… jestli je naděje, že se spermie dostanou do vajíčka sami nebo ne.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13107
19.1.15 09:01
@sarik82 píše:
@Ivfka82
Ceka me zitra utz, snad uz posledni a rozhodne se kdy bude OPU ( ST nebo CT)

jo, ale ty se ptáš na záznam z kamerky… no nám zatím neřekl nikdo nic, po neúspěšným IVF jdeme do CAR až za měsíc.. ale upřímně nečekám, že nám budou něco vysvětlovat, i když se na to určitě zeptám a budu to chtít vysvětlit.. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
19.1.15 09:48
@Aeonka píše:

ahoj ja budu chtit ISCI jelikoz mam spazne spermio. u nas v car delaji 6 ks za 8000 tak uvazuju co s ostatima kdyby jich bylo vic jestli priplatit myslim ze kazde dalsi stoji 1000 nebo 6 jistych bude stacit a zbytek nechame na prirode at ma manzel aspon trosku radost kdyby si tam nejake sami nalezki a pak muzem rikat ze to co budem zavadet je urcite to pirodni ;) :*
prece jen clapska jesitnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
19.1.15 10:01

@dannyka1 já se taky těším, i kdy mám obavy z těch injekcí, odběru vajíček a a tak. Ale snad to bude v pohodě! Musí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
19.1.15 10:16

Ja jen trosku uvazuju o zavedeni 2 kdyby byly. je to sice moje prvni IVF, ale chtela bych zvysit sance aby hned prvni vyslo a dvojcatkum bych se taky zas tak nebranila. a kdyz si spoctu celkove pokusy embryk at sou to 3 nebo 4 pokusy vzdycky budu zkouset 6 ks. co myslite? uvazujete o tom nektera taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
19.1.15 11:29

@Aeonka Ahoj,tak se to rozjelo. Píchla jsem si s pomocí sestřičky první jednotky léku. Zítra to už budu muset zvládnout sama. To jsem na to zvědavá. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
19.1.15 11:51
@dannyka1 píše:
@Aeonka Ahoj,tak se to rozjelo. Píchla jsem si s pomocí sestřičky první jednotky léku. Zítra to už budu muset zvládnout sama. To jsem na to zvědavá. :roll:

ahoj a kam pichas? me dneska pichnul manzel frqxiparin do zadku a zitra pichame poprve do briska… a mam strasny strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
19.1.15 12:19

@Renatka86 Píchám do břicha, je to v takovém peru, kde si nastavím jednotky a malé jehly, které měním. Divila jsem se, ale zvládla jsem to, když mi to dneska sestra ukazovala. Myslela jsem si, že mě bude píchat také manžel, ale mám si píchat ráno a to je v práci. Takže než půjdu do práce, tak si budu muset píchnout včeličku sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí