Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@macik1976 píše:
@Janice78 ahoj,v sobotu jsem byla na transferu 5 denní blastičky, už od včerejší noci mě bolí prsa a dnes v noci podbřišek. Myslíš, že to může být z utroše, který beru už týden???
měla jsem to stejně (pětidenní
a brala jsem utrogestan v dávce 2-2-2), ale neboj se ničeho, mrňavka se teď zahnizďuje a za pár dní už bude produkovat svoje hormony a to budeš koukat, co se všechno bude dít ![]()
Hlavně v klidu odpočívej a mysli na něj jak se hezky zavrtává
![]()
@Renatka86 píše:
ahoj ja budu chtit ISCI jelikoz mam spazne spermio. u nas v car delaji 6 ks za 8000 tak uvazuju co s ostatima kdyby jich bylo vic jestli priplatit myslim ze kazde dalsi stoji 1000 nebo 6 jistych bude stacit a zbytek nechame na prirode at ma manzel aspon trosku radost kdyby si tam nejake sami nalezki a pak muzem rikat ze to co budem zavadet je urcite to pirodni![]()
prece jen clapska jesitnost
Já počítala že budu mít více než šest vaj. a tak jsem původně měla v plánu 2X ICSI a PICSI, 4× ICSI a zbytek IVF (přirozeně) nakonec jich bylo jen pět, tak sem šla raděj se všema do ICSI a PICSI (ICSI metoda pořád nezaručuje oplodnění
)
Jak tady píšete o testu po ET, někde jsem četla, že mohou být po dávkách hormonů i zkreslené výsledky testu. Může se stát že 7. den po ET je test pozitivní, ale nejedná se o těhotenství. Je to info z diskuze tak těžko říci jak věrohodné
.
Pozitivní test jsem měla šestý den po IUI, byl to samozřejmě Pregnyl, nebyl ještě z těla pryč. Věrohodné info to opravdu máš ![]()
@Ivfka82 jenže pregnyl (což je hcg, takže samozřejmě způsobí pozitivní test) se píchá dva dny před OPU a vkládají se obvykle 4-5 denní embrya, takže 6 dní po ET by v těle už být neměl (obvykle vymizí do 10 dnů)
@sarik82 @alenka84 Tak to jsem ani netušila, já si počkám až na krev. Pomalu se připravuju na negativní výsledek. Vyzkouším akupunkturu, začala jsem s Mačingovou na odkyselení organizmu a budu cvičit Mojžíšovou, a nechám si udělat imunologii a genetiku a za půl roku znovu. Jsem hrozná, ale po dvou neuzpěšných IUI jsem skeptik.
Holky chci se zeptat jak jste to zkombinovali s praci? byli jste od opu doma az do testovani? Nechci aby to v praci samozrejme vedeli! Jdu do prvni stimulace zrovna mi do toho vychazi i dovca i kdyz jak doktor pocital, tak mo asi zrovna bude koncit pred odebranim
@chicky píše:
Holky chci se zeptat jak jste to zkombinovali s praci? byli jste od opu doma az do testovani? Nechci aby to v praci samozrejme vedeli! Jdu do prvni stimulace zrovna mi do toho vychazi i dovca i kdyz jak doktor pocital, tak mo asi zrovna bude koncit pred odebranim
já jsem požádala o neschopenku praktického Dr. - jednak jsem byla nastydlá a když jsem mu vysvětlila o co jde (a stejně mi dělal předoperační vyšetření před OPU) tak mi napsal neschopenku až do testování ![]()
A teď jsem za to ráda - IVF nevyšlo, tak aspoň nemusím v práci nic vysvětlovat nebo snášet „soucitný“ pohledy… ![]()
@chicky já neschopenku neměla, chodila jsem normálně do práce (ale kolegyně věděly a pomáhaly, nenechaly mě nic těžkého tahat a tak). Jen po ET jsem si třeba vzala dva dny dovču (naposled to vyšlo na pátek - takže jsme měla na odpočinek víkend)
Tak to ti takovy kolegyne zavidim
Já se tam držím zuby nehty vlastne jen kvuli penezum i když bych s chutí odtamtud utekla. Ta psychika tomu moc nepridava jsem hrozně vynervovana z prace kazdej den se sevrenym zaludkem
odpočítávám dny do dovoleny. Doufam ze se stane zazrak a vyjde prvni pokus nedokazu si predstavit se tam pak zase vracet ![]()
@chicky píše:
Tak to ti takovy kolegyne zavidimJá se tam držím zuby nehty vlastne jen kvuli penezum i když bych s chutí odtamtud utekla. Ta psychika tomu moc nepridava jsem hrozně vynervovana z prace kazdej den se sevrenym zaludkem
odpočítávám dny do dovoleny. Doufam ze se stane zazrak a vyjde prvni pokus nedokazu si predstavit se tam pak zase vracet
no, pokud máš v práci takový nálady, vezmi si neschopenku, ať si v klidu.. přece jenom psychická pohoda hraje svojí významnou roli ![]()
Ahoj holky, chtela bych se k vam pridat. Stimuluji ted na treti ivf, tak to snad uz vyjde. Dnes jsem byla na ultrazvuku a vajicka musi jeste trochu povyrust, takze ultrazvuk bude znovu v patek.
@Vivy hodně štěstí ať ti ten 3. pokus už vyjde.
Já tento měsíc půjdu na IUI a hned pak v únoru na 3. IVF.