Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Teda chudinka malá, co ta si musí vytrpět, snad se to brzo zlepší a budete zas jako rybičky, malá je určitě šikovná a cvičení ji rychle pomůže
Malý mi zas celou noc proplakal a ráno měl zas 39,3 horečku, už jsem bezradná
pořád se jen vzteká, snědl 3 lžičky snídaně a jinak je přisátý u prsa, alespoň něco do sebe dostane, by mě zajímalo, co je tohle za virózu, asi zajedu zas za obvodní ať mu veme krev a posunem se někde dál v léčbě ![]()
@skubanek 86 Ahoj určitě zajed ja uz teď taky nic nepodceňuj a říkám na rovinu jsem možná hysterická matka ale je to moje jediné dítě a chci aby bylo v pořádku a pokud řádně platím zdravotní musi dostat tu nejlepší zdravotní péči a proto se nenechám odbýt no koukají na mě doktrori divně ale já už se nedám i kdyby jsem k nim jezdila každý den prostě se nenechám odbyt. S tou hlavičkou to taky nemuselo takhle dopadnout kdyby nám to dr nelecil na zánět vše se pak o měsíc prodlouzilo teď užmohla klidně cvičit a dělat pokroky. Takže určitě zajde horečky déle jak 3 dny se musí prostě řešit. Brzké uzdravení přeji a pevné nervy děláme to pro naše zlaticka
![]()
Ahoj, konečně jsme zdraví, včera teda zase trošku zvýšená teplota 37,4 ale je to zoubkama, vyklubal se nám osmí zub a devátý už se tlačí taky, teď je trošku uplakaný, ale po té nemoci byl jako andílek hodný, hrál se sám skoro celý den, byla jsem úplně v šoku
válí sudy, tak se dostane kam potřebuje a večer usíná sám už bez prsa, jen ho položím, chvilku se hraje s hračkama a pak už spinká
jenom v noci se mi zase budí 5 x, ale to jsou ty zoubky, tak kojíme hlavně přes noc. A co vi, jak se daří? ![]()
@skubanek 86 Ahoj tak to je dobře
. No zoubky nás trápí taky teď 3 den je zase strašně uplakana a nevydrží si hrát sama ani 2 minuty takže jsem stále s malou a nic neudělám až když přijde chlap z práce. Jinak cvicime i když teď téma zoubkama je to náročné jak ji to bolí tak nechce cvičit ale už se nám sama několikrát za den pretoci na jednu stranu na bříško ta druhá nám moc nejde ale to nám rehabilitační říkala ze bude umět až tak za 14 dní zatím se teda jen pretaci na bříško na jednu stranu ale za týden cvičení je to obrovský pokrok
Jinak Saninka ma dva zuby a teď se tlačí určitě další
. A vy máte teda už hodně zoubku ![]()
Tak to je šikulka, jde vidět, že jí cvičení pomá
Zoubky jsou trápení, ještě že malé lezou postupně, nám leze většinou několik zaráz a to je bolesti a pláče, probdělé noci
Jinak malému jsem od včera schovala korbičku a už drandíme ve sporťáku, už se mu tam líbí, hezky vidí, papká si při jízdě piškotky a je spokojený, dokonce mi usnul a spinkal dlouho na dvoře
jenom se mi teda ten sporťák vůbec nelíbí a je to nepraktické do auta, tak asi budem pořizovat něco skladnějšího a pohodlnějšího ![]()
@skubanek 86 Ahoj tak teď měla dva dny teplotu 38 a pak 37,8 ale srazila jsem paralenem a dneska uz je samy úsměv natekle ma horní přední dasnicky takže to vypadá na horní zoubky. My máme taky sportak teď od vikendu a nechce být už nikde jinde pořád chce být venku
dávám ji to do pololehu a je spokojená to jak jsme ji ho dali v 6,5 m bylo brzy to tam plakala. A nám se naopak líbí víc sportak super skladny jen zmacknu packu a dávám do auta není tezky a je prostorný
jen co nemá polohovani nizicek a nejde přehazovat rukojet ale to ji vůbec nevadí je spokojená
. Ty zoubky jsou hrůza věřím že je malý mrzuty taky teď moc nespala pořád v noci plakala
. Ale až se vyklubou boudou to zase naše usměvavé dětičky ![]()
Tak to jsou určitě zoubky, to už bude taky zubateček jak náš malý
No mi ten sporťák než složíme spodek, pak ještě vrch, spodek zabere v kufru hodně místa a já jsem nadřená jak kůň než to tam vždycky všechno napasuju ![]()
@skubanek 86 A co máte za kočárek my máme easywolker sky a právě ten sportak se složí celý jedním zatazenim pačky
Jak dlouho měl malý ty teploty? dneska ráno a odpoledne neměla ale od 17 mi spala dvě hodiny což nikdy nespí a pak byla taková hodná což u Sandry znamená že se něco děje je to pěkné číslo a je pořád slyšet tak jsem ji zmerila a měla zase 37,8 takže zvýšená
. Tak právě chci počkat přes víkend a pak asi k dr ale nemá rýmu ani kašel jen ty teploty tak teď nevím jestli mám plasit a řešit to hned zítra ![]()
No malý ty zvýšené přes 37 stupňů měl jen 2 dny, ale u každého miminka to je jiné
jestli ti pláče bolestí, tak ji dej panadol a uvidíš, třeba to zastaví i ty teploty, jinak bych asi zašla k doktorce ![]()
@skubanek 86 Neplace to plakala od neděle do středy a pak už dobrý jen včera byla takova unavena večer a měla zase zvýšenou teplotu teď ráno neměla večer dostala cipek. Tak asi uvidíme přes víkend a pokud mi bude plakat zajedeme na pohotovost ať jsem v klidu.
Jo raděj jeď několikrát pro jistotu, než vůbec, však od toho ti doktoři tam jsou
A už ti začíná malá něco žvatlat? Doktorka se na to ptala a zatím nic nežvatlal,2 dny po tom se rozvázal jazýček a říká mamama, mam jako mňam na jídlo a nejčatější je nenenene ![]()
@skubanek 86 Ahojky tak teploty uz nemá a taky už není tak protivna
. Ale zoubky zatím nic ale nemá to tak natekle jako to měla. Nám Sandra od 6 měsíců dělá brrrrrrrr teď v 7m hodně říká eb na kočku prska a občas se ji povede ne ale zatím je to jen občas nic ze by povídala pořád. V úterý jdeme na další rehabilitaci tak uvidíme co na Sandru paní řekne pokroky má ale ještě tu druhou stranu musíme dopilovat
. Já právě od dr slyšela ze děti nejvíc zvatlaji až kolem 9,10 měsíce. ![]()
No taky mi to přijde brzo na žvatlání, ale doktorka se divila, že ještě nic neříká
u nás nejvíc vede slovo mňam mňam, to je jeho
To dopilujete neboj, děti dělají pokroky z ničeho nic ze dne na den ![]()
@skubanek 86 Ahojky tak hlásím ze Sanduska se otáčí uz na obě strany a jde krásné i na bříško. Teď chodíme lezeni paní říkala ze je šikovná jen je potřeba ji popostrcit
. Jinak už umí paci paci říká bába krásně reaguje na haf haf ví že je to náš pes taky když se ji zeptám kde je či či hledá naši kocku pořád si brouka říká i bebe sice je linejsi ale za to šikovná a umí se sama napít cajicku z lahvicky a když ji na chvilku posadim sedí krásně
za 5 dní ji bude 8 měsíců tak strašně to letí
. Moji kamarádky syn začal to první zvatlani mít až kolem 10 mesice každé dítě je jiné a každé umí něco jiného některé je rychlé v pohybu některé v povídání takze se nemusíš bát malý to dozene ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.