Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Petka199 Ahojky,tak to je dobře že ti prďolka dělá tak krásné pokroky
jen tak dál, to mi máme malého lenocha, teď sice dostal nové chodítko a řádí v něm jako čert, ale na druhou stranu už měl 2 x přivřené prsty v šuplíku, láká ho elektřina a tahá záclony
![]()
@skubanek 86 Tak to nas taky čeká
máme v obýváku hodně lakadel na to se moc netesim to bude hrozného pláče stačí když si hraje s hračkou a trošku se s ní bouchne to teda strašně pláče je to citlivka
. Vidíš a nám choditko zakázala fyziotetapeutka protože by jsme ji tím úplně rozhodili ten postup který teď cvicime a hlavně když měla jako malá špatné kyčle tak už vůbec ji ho nesmíme dát takže ho pořizovat nebudeme máme ohradku tak až bude víc akční v lezení a stavění se tak ji tam dám abych něco doma udelala ![]()
Taky jsem byla proti chodítku, ale jak se malý pořád vztekal, nechtěl být na zemi hrát se, tak jsem ustoupila a malý je spokojený, zajede si kam chce
ale mám strach, že se teď nenaučí lozit vůbec, chce být víc v chodítku jak s hračkama na zemi ![]()
@skubanek 86 My trénujeme teď to lezení a vůbec to nechce dělat pořád se mi u toho staví
což nechci přijde mi brzo v 8 m aby stála a nebo pak začala chodit takže v týdny zase letím za fyzioterapeutkou aby mi poradila co s tím
. Nevím no mě to choditko bylo zakázáno i od top doktora na pohybové ústrojí působí i v Praze v Motole že to dětem ničí kyčle a chodidla protože dřív než jim je rok tak v nohách nemají jještě takovou sílu v nozicka tak aby mohli být v choditku. Taky mi rikal ze do choditka až kdyz umí chodit bez držení což je kolem 1 roku a dyl
. Takže u nás choditko nebude určitě ale záleží na každém každá žena na to má jiný názor ![]()
No já doufám, že ten náš prďolka začne brzo lézt, ve středu má 9 měsíců, tak už by se mohl pochlapit
Já toho taky nejsem úplný zastánce, ale zase si říkám, že kdyby to tak strašně škodilo dětem, tak to přeci zakážou vyrábět
Já už teď moc věcí nehrotím, pořád jsem si lámala hlavu nad svačinkama, pořád to měl chudáček dokolečka a tak jsem mu to oživila lipánkama, termixama a tvaroháčkama, všude píší až od 1 roku, ale někdy na přilepšenou mu to dám, už je to kus chlapa, tak ať si pomlsá ![]()
@skubanek 86 Ano to máš pravdu každý má na to jiný názor
. A ty svacinky taky neresim občas ji dám pribinacka a jednou měla i 4 lžičky Olmicka liskooriskovy s vanilkou
A nic ji nebylo takže to taky nehrotim ![]()
Jo je to hrůza co pořád vymýšlet na ty svačinky. Při snídani mu dám do ručičky kousek rohlíka a malý je spokojený, žužlá jak divý a když už nechce, tak to zahodí a je
někdy mu ten rohlík namáčím do pomazánkového másla, to má taky rád ![]()
@skubanek 86 Naše malá uz od 6,5 měsíců miluje kukuricne krupky to máme teda velkou spotřebu
nestačím dokupovat. A když je zrovna hezky a my jsme dál od domova ovocna presnidavka a krupky stačí jako svaca. Už měsíc nám malá pije mlicko jen rano a večer před spaním odpoledne ho už nechce a tak se mi tím vyřešilo to ze uz sebou nemusím vláčet termosku UM a lahvicku
takže když je krásně jsme i třeba 4-5 hodin mimo domov. Malá to miluje když může být venku v tom je po tatinkovi ten je taky venkovní tvor ![]()
Jo tak ty křupky jsou u nás taky na prvním místě
kdyby bylo po jeho, tak by je žužlal i místo oběda
sušenky od nestlé miluje, to na všechno co má rád říká mňam mňam a dokáže to řvát z kočáku, aby ho všichni slyšeli ![]()
@skubanek 86 Ahojky tak jsme byli na 8 m prohlídce a Sandra ma 75 cm a 9250g
jinak byla pochvalena za to že umí paci paci a říkat hop a baba a taky mi říkal že každé dítě je jiné některé je rychlejší na pohyb některé na zvatlani a některému dítěti to vše trvá důl jak jedno tak druhé. Víš jak jsme si tu psaly ze se dr u vás divila ze ještě nic moc neříká tak nás dr řekl že většinou děti se rozpovida až kolem 10 m jo a byla tam maminka s 10 m holčičkou tak jsme si povidaly co děti umí a ta její treperenda se rozlezla až přesně na den kdy ji bylo 10 m
. Tak mě to uklidnilo protože tu Sandru mucim tím cvičením a me přijde ze na to ještě není prostě připravena protože ji to nebolí ale brečí u toho a vzteka se takže to dělat prostě nechce. ![]()
Tak to už vážíte víc jak mi
malý má 8,20 kg a nepřibírá
asi je to tím, jak pořát lítá v chodítku, tak to vyběhává ![]()
@skubanek 86 Ono taky záleží kolik má cm Sandra je na svůj věk dlouhá podle nějakých psaných tabulek by podle průměru měla mít 69-70 cm a horní hranice je prý těch 75 ale náš dr říkal že výšky moc neřeší ze je to jen orientační tabulka
. Každopádně ti co ji neznají tipují že je Sandre 10-11 měsíců. A jak je dlouhá tak není takový ten buclicek
![]()
A co vím podle maminek co koji tak jejich děti jsou tak o kilco i víc lehčí než děti na UM což my máme UM
uz jen teda 2× denně ale vypije mi 240ml ráno a 240ml večer ![]()
@skubanek 86 Takže se neboj a tím choditkem to může být
vždyť ta naše cacora se ještě ani nerozlezla jen se pretaci na bříško a max se točí po směru hodinových ručiček dokola tam kde má hračky takže pohybu zatim moc nemá ![]()
Štěpánek se taky jen točí kolem dokola za hračkama a válí sudy nic víc, ale snad to brzo přijde. Dnes jedeme koupit botky, aby mohl hezky capkat, kamarádčin malý má rok a neurolořka jí řekla, že dokud dítě samo pořádně nechodí, nesmí mít pevnou botu až po kotník, jen takové capáčky, tak nevím teď co koupit ![]()
@skubanek 86 Ano to má kamarádka pravdu ja mam doma taky jen capacky ale zatím je nepouzivame protože se ještě nepostaví sama ani necepka
. Štěpánek je smíšek krásný
. Já sem nahrát fotku nějak nemůžu jsem přes tel pc ani notas nemám a přes tel mi to nejde
.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.