Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak jsme koupili papučky a sandálky, tak jsem zvědavá, v papučkách už capká když je v chodítku a musím říct, že o 100 % líp běhá
třeba se začne konečně plazit a lozit, když se bude odrážet těma papučkama a už se mu to nebude klouzat ![]()
@skubanek 86 Tak super to je fajn ![]()
No my teď teda pěkně bojujeme malá nám vůbec nemůže uz třetí noc zabrat spí max 4hodiny
takže jsme úplně vyčerpaný nic nezabírá ani naše postel teploty nemá najedena je, prebalena taky napít dáváme pravidelně
. Takže fakt nevím ja tipuji zuby jedničky nahoře špatně papa slinta a kouše nás do kloubů na prstech (to dělala při prvních ). Ale jen tipuji minule z toho nakonec byla viróza takže pořád merim teplotu jakmile bude mít teplotu jedu k dr abych to zase nepodcenila.
@skubanek 86 Ahoj tak jak se daří? My jsme všichni zase nemocný
a Sandra je už 4 den na nurofenu chudinka ze sebe pomalu nevydá ani hlásku jak ji to sedlo na hlasivky a rýmu má taky peknou naštěstí teploty měla jen jeden den. No predavame si to tady jak štafetu asi to tu potřebujeme něčím postrikat nějakým zabijákem bacilů ![]()
Ahojky, to bude tím počasím, je to jako a houpačce, Štěpánek má taky hroznou rýmu, ale naštěstí teploty nemá. Dneska mě překvapil, spinkal skoro celou noc, jen ve 4 hod se vzbudil na kojení a spinkal dál
jinak to byl celou dobu horor, budil se pořád, snad mu to spinkání už vydrží. Chce to asi něco na imunitu
jak pro tebe tak pro malou ![]()
@skubanek 86 Ahojky tak už jsme na tom líp
. A dokonce jsem dostala i něco na vystrikani je to od me maserky nejdřív mám zapálit svicku až dohori vystrikat lahvickou s názvem laskavost a prý by to mělo pomoci zahnat bacily i napětí díky opakujicim se nemocem
. Tak jsem zvědavá jestli to zabere
Jinak Sandra jak byla nemocná teď už 2× po sobě tak nám taky blbě spinkala což chápu teď už je to zase lepší takže u nás to bylo opravdu jen tou nemocí. Já myslím že Štěpánek uz to bude prodlužovat to spinkani dr mi říkal že kolem jednoho roku se to u dětí většinou ustálí na jedno probuzeni max 2× za noc. Což my máme vlastně už od 10 týdne co bylo Sandre spinka naštěstí hezky v noci za to přes den je to od malicka strašný včera a dnes navíc spinkala přes den jen hodinu a půl což si myslím že je hodně málo na to ze ji je 8,5 m
. Takže u nás je to otocene a jak přes den moc nespí je samozřejmě pěkně protivna
.
Tak jak pomohla rada od masérky, zabralo to?
Štěpula nám jaksi málo papá, vůbec nepřibírá a je z něj pěkný vzteklounek, jdeme 15 června na 10 měsíční kontrolu, tak to proberu s doktorkou, ale ségra mi říkala, že jak nastanou horka, tak malý nebude tolik jíst, že její kluci to taky tak měli
za měsíc jedeme s malým na dovču, tak se strašně těším, snad se mu to bude líbit, ale jen na 3 dny, celý týden by asi byl pro něj moc. Jedeme do Babičina údolí, Adršpachy a okolí, ještě nikdy jsem tam nebyla, konečně vyjedeme z doku. Mám jen strach z té 4 hodinové cesty, malý pláče jen když jedeme hodinku do Brna, tak jsem zvědavá, jak zvládne tohle. ![]()
@skubanek 86 Ahojky jj je to super začala jsem brát i přírodní kapičky Bachovy esence přímo Oliva ta je na celkové vyčerpání po operacích a nemocech ni je mi fajn uz nejsem tak unavená malá uz taky není tak uplakana každý den vstávam s úsměvem a malá je jak zrcadlo tak jak se cítím ja ona taky takže na tom něco bude ze děti zrcadlí svoji maminku
. My taky jedeme kolem 22.7. Na 3 dny na dovcu do Orlických hor je to můj dárek co jsem dostala pod stromeček
tak se těšíme a malá je v autě v pohodě včera jsme byli v Hradci Kralovem tj 57 km od nás a celou cestu se smála a povidaly jsme si
. A zpět spinkala skoro celou cestu. Tak mi pak napíšeš jak se vám tam líbilo chceme tam taky asi až příští rok ale dáš mi alespoň tipy na výlety a ubytování
.
Jo něco na tom bude, protože já jsem začala cvičit, cvičím teda 5 den a cítím se fakt skvěle a malý je dnes po dlooooouhé době jako andílek, úplně mě překvapuje. Byli jsme od rána od půl 9 nakupovat ve městě, velký měsíční nákup a vrátili jsme se až teď ve 3 hod a Šťěpula byl jak beránek, pořád se smál a dudlal, dokonce se pěkně plazí, už zdolává celé spodní patro domu
Tady je odkaz na to ubytování kde budem, tak ti pak písnu, jak se nám tam líbilo
http://ve-srubu.penzion.cz/
@skubanek 86 Teda vypadá to nadherne
. Tak mi pak napíšeš jak se vám tam líbilo
. Určitě na tom něco bude ja po těchoperacích byla věčně nemocná imunita žádná a tím jsem byla strašně unavená a taková ze mě nic moc nebavilo a teď jak si kapu ty kapičky se cítím o 90% lépe vše dělám s radostí a Sadruska je v naprosté pohodicce jen nám kočička ještě neleze ale začala válet sudy je to asi týden ale dělá to jen než usne
. Musím ji položit na naší postel aby měla prostor valí sudy až usne a pak ji prendam jen do postýlky a spí jak dudek až do 8-9:00
. Tak uvidíme rehabilitační tvrdí že náznaky tam jsou a když budeme cvičit dál že tomu dává tak ten měsíc. To mi říkala koncem května tak uvidíme jestli se trefí ![]()
@skubanek 86 A Štěpánek je sikulka
. Jak ten čas letí loni jsme řešily jak nám ty pupky pěkně rostou a jaké nám je vedro a teď? Máme takové malé andilky ![]()
Tak tak dlouhé spinkání ti závidím, malý se budí často na kojení, takže se do rána nevyspím ještě pěkně dlouho
No za chviličku ty naše drobátka budou mít rok, toto letí. Jen je škoda, že jsme tu zůstali jen mi dvě, ostatní už sem nechodí ![]()
@skubanek 86 Taky jsem si tuhle říkala jak se daří holkam a jejich detickam. Škoda to určitě je ![]()
@skubanek 86 Ahojky tak jak jste přežili ty vedra? Malá byla buď ve vanicce a chvilku ve velkém bazénu ale osypala se jak byla spocena vypadá to jak potnicky možná z chloru nevím mazeme a mizi to tak snad to bude ok. Jinak byla nemocná měla virózu a po týdnu kdy byla v pohodě tak prodělala 6 dětskou nemoc takže to byl měsíc jen pláčea vsokych teplot
. Jinak hned po uzdravení přišlo to vedro
. A taky začala být dost čilá uz 14 dní si sama hezký sedne plazi se ale jen někdy to ji nebaví a je to týden co se začala stavět
. Umí papa indianka taky už začala říkat máma a táta jak je veliká rozezna pejska kočičku autíčko na to dělá brmbrm říká mnam mnam když má hlad
. No úplně jsem koukali jak se rychle učí nové věci jen to lezení nám teda vůbec nejde ale prý to do 10 m dopiluje
. A co Štěpánek? Jaké má pokroky a jak se vám daří ![]()
Ahojky, tak to je velká šikulka, ony ty děti po nemoci udělají ve vývoji takové skoky, že se nestačíme divit
malý umí máma, táta, mňam, indiána, tak tak všelijak, pápá a tygra
jinak si nechce sám sednout, nelozí, jen se plazí, ale rychlostí blesku ![]()
@skubanek 86 No tak to je šikovný
takže máte doma veselo to asi musíš pořád hlídat aby se nedostal tam kam nemá a jestli je opravdu tak rychlý jak pises tak to musí být asi někdy i náročné.. Jo a půjčila jsem si choditko ale malé se tam nelíbí nechce tam být takže jak jsem ho odmítala a nakonec si ho půjčila tak zůstane stejně nevyužité ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.