Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Slunicko2222 tohle jsem mivala taky. (Ja uz psala, ze i po te vane, tak u me u jednoho KETu byla bolest pri snad kazde vetsi namaze-uklid bytu, ac jsem to delala na etapy, prochazka atd. -ten KET skoncil nakonec biochemickym, ale aspon jsembmela dukaz, ze to tam bylo fakt pekne nachystane, ze se embryo neudrzelo si spis myslim, ze to u me bylo pak psychikou nebo proste necim jinym, protoze to embryo bylo po genetice, takze v tom problem byt nemel.
Sliznice je vysoka pravdepodobne vic bez normalne, proste je tam fakt perinka, takze sebemensi namaha, jakekoliv jine prohrati to tam vic prokrvi a ty pak citis bolave brisko-podbrisek.
V tehotenstvi je to pak celkem bezne ty boledti briska po nejake namaze. ![]()
A tobe to ty hormony na to tehotenstvi chystaji. ![]()
@Slunicko2222 no… 😁 a nekdo citlivejsi si „uziva“ i jak roste deloha a natahuji se tam vazy. 😁
Neboj, to zvladnes. Je to pro to miminko a to vydrzis vic nez si dokazes ted predstavit. 😊
@Slunicko2222 to je pravdepodobne strevni chripka. Ted je toho vsude kolem hromada. Ja to mela pred 2 mesici, to jsem sotva par dni vedela, ze jsem tehotna. A byla jsem neskutecne dehydrovana. Ufff. Nikdy vice. Vcera jsem mela taky behavku, ale nastesti jen tu, ale tentokrat to bylo z jidla. Spatne maso. 🙄
Co jist, no suche rohliky, pit fakt po douscich caj asi spis hermanek nez matu, nebo vychlazenou cocacolu-zase po dpuscich, nevypit naraz celou sklenici. A idealne nejake probiotika nevo neco na zklidneni zaludku. Ja tu mam hylak forte ten jeste muzu. Ty zatim muzes vesmrs vsechno na zklidneni zaludku a strev i ty probiotika jakakoliv, to by poradili priteli v lekarne. At ti jeste neco koupi i to jidlo. Kdyby ses dnes citila lip, teoreticky muzes suchou ryzi treba s dusenou mrkvi, ale ten den bych vydrzela o diete na rohlicich a caji/cole…
Nemelo by to na ty hormony mit vliv. Pokud nebudes zvracet do pul hodiny od vziti leku, tak by se mely vstrebat.
Drzim. pesti, at je dnes lip!!!
@Slunicko2222 nemyslim si, ze tohle je z hormonu, tohle vypada spis na strevni chripku. Ja bych leky normalne dala, jestli jsi zvracela naposledy v noci.
Prece jen, ty leky neberes ted par dnu, ale uz nejaky tyden. To by se nezadouci ucinky projevily driv. Tohle je proste strevni chripka, fakt je toho ted vsude spousta. Ja si pred temi 2 mesici myslela, ze je mi zle z nervu a pak vecer a v noci to byl masakr, to uz na nervy svest neslo. A paradox, ani manzel, ani malej to ode me nechytili. Proste jsem ted na vsechno nachylnejsi…
Neboj, bude to dobre… telo se bude dostavat ze strevni chripky a „nevsimne“ si nejakeho zahnizdovani, ono to fakt nekdy pomaha tady nejaka nachlazeni a jine obtize, ze to telo opravdu zpracovava jinou vec a nejakeho embrya si ani nevsimne a to ma klid se tam hezky uvelebit. ![]()
@Slunicko2222 to vypada fakt na strevni problemy. Nehazela bych to na leky.
Ty beres utrogestan jen peroralne v poledne? A zavadis ten progesteron besins rano a vecer jo?
Ja brala jen utrogestan a dokud jsem pracovala, tak jsem ho v poledne taky brala peroralne. Jak uz jsem byla domay tak jsem proste zavadela a v nicem nebyl problem. Naopak mi Krenek tehdy rikal, ze vaginalne je to lepsi. Kdyz jsem ho polykala, tak se mi z toho kolikrat tak motala hlava, ze jsem byla rada, ze mam aspon pulhodiny pauzu n obed zrovna, protoze bych sebou nekde svihla nemoct sedet na miste…
Ale prave pri vaginalnim zavadeni si hodne pacientek spis stezuje pak na zanety, jak to zavadeji dele, proto se tam od utrogestanu asi ustupuje a dava se vaginalne ted ten progesteron besins…
Ale po jednom zavedeni se ti zanet nerozjede… ![]()
Takze ja bych ho ted zavedla. Fakt to nic nezhorsi. Zitra uz ho normalne vezmes peroralne.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
@Slunicko2222 moje prvni IVF bylo s embryi po genetice-2 embrya, ani jedno se nechytilo. To druhe teda jo, ale jen jako biochemicke. A taky mi znama tehdy rikala s odfrknutim, ze to mam v kapse s embryi po genetice… no… jen zdrava embrya nestaci…
Pri dalsim IVF jsem byla smirena s tim, ze je to posledni IVFko a do dalsiho nejdu a proste jsem se nastavila na to, ze to fakt vyjit nemusi a muzu byt bezdetna. Embrya na genetiku uz nesla… a ja si po transferu davala par sni vecer tu decku cerveneho. Jak pise @3Lu jsou na to fakt studie, ze to ma dobry vliv.
Celkove jsem byla vic vyklidnena a smirena se vsim… A mam doma chlapecka.