Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Slunicko2222 jo, já brala Besins tentokrát. V prvním těhotenství jsem brala utrogestan. Je to v podstatě to stejné. Jediná nevýhoda byla, že u nás ve městě byl těžko sehnatelný. Ale když jsem vyzvedla na Tomášově, tak to bylo v pohodě. Vysadila jsem úplně teprve včera. Mudr mi doporučil vysazovat hodně pozvolna. Tak jsem dobrala všechny zásoby. K tomu jsem měla jeden utrogestan v poledne i polykat. Jo a ještě. Po Utrogestanu jsem mívala šílené výtoky a byla totálně unavená, Besins mi nic velkého nedělal.
@Slunicko2222 brala jsem Estrimax 1-1-1, Besins zavádět 2-0-2 a utrogestan 0-1-0 a anopyrin 0-0-1. Anopyrin mi pak zrušili kvůli krvácení.
Embryoglue jsme měli v obou případech. Podruhé jsme už nechtěli, ale na kontrole nás Mudr (ne Křenek), ale tuším Štochlova, přesvědčila pro něj kvůli nerovnoměrné a těžko měřitelné sliznici. Něco se jí na ultrazvuku nezdálo, ale hormony ukazovaly vše ok. Embryo bylo 5 denní, nejlepší A kvality. Byla to hatchujici blastocysta. V obou případech těhotenství… U obou jsme tak měli naprosto stejné podmínky. Jen s tím rozdílem, že poprvé jsem těch prvních 14 dnů proležela doma na neschopence s angínou a podruhé jsem jela normální život s 20 měsíční dcerou - zvedala jsem ji, chodily jsme dál na kurz cvičení, na dlouhé procházky, výlety. Starala jsem se o domácnost a několikrát během těch 14 dnů jsem s ní byla 24 hodin sama doma.
@Peave ty ja to kombinovala… ale dcerka byla letni miminko tak ted bude druha dcerka zimni, tak uvidime… koupim si jen tu 1 zakladni sadu a zbytek pampersky…zase tak bio matka nejsem ![]()
Ono to i staci. A tam jsou jen ty vkladacky. Pak az ditko dela poradne 💩, tak to stejne moc pouzivat nejde ![]()
@Slunicko2222 ten mela ted ta ma znama z ivf zlin a je taky u Krenka a povedlo se jim!
@Peave utrogestan je humus, mne po nem byvalo zle a po zavadeni jsem dostala jakousi mykozu poprve v zivote a malem jsem si ju rozskrabala ![]()
Jinak mas pravdu, ja u obou mych zatim uspesnych tehot delala uplne vse, normalni zivot. U toho prvniho ketu, kdy jsem jen lezela a brala se jako nemocna, tak to neklaplo. Ja kdesi cetla, ze se telo musi hybat a predevsim aby se vse prokrvovalo hezky a pekne se to zahnizdilo. A asi je to pravda.
@Slunicko2222 A jak pokracujes?
@Slunicko2222 Držím moc všechny palečky a přeji hodně štěstí 🍀 🍀 ✊🏻
@Slunicko2222 píše:
@Karolína117Moc děkujííi
Doufám že se k vám brzo přidám..
Urcite ano ![]()
Holky, progesteron besins psaný při užívání 2-0-2 mi bylo řečeno, že něemusi být užíván přesně po 12hod, ale prostě ráno i vecer. Užívám např v 6 ráno před prací a v 8-9 hod večer. Bylo vám to taky takhle řečeno? Samozřejmě, když to jde, snažím se co nejvíce po 12 hod, ale víte jak to je… Děkuji.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.