Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@NikiK22 díky. No já mám právě práci poměrně náročnou jak fyzicky tak i psychicky. Takže asi raději zůstanu pár dní doma. I se bojím na konci stimulace aby folikuly třeba nepopraskali a teda navíc unavená jsem fest už od začátku…
@KokoNic jee tak super, budu moc ráda, když to budu prožívat současně s další ženou ☺️ To je pravda, raději se pořádně nápojů, i když přesně před rokem jsem byla na operaci s endometriozou a šili mi i močový měchýř, tak ho nerada tak trápím, je to od té doby takové jiné 🙈 Ale zahojený je hezký, tak to zvládneme.
Snažím se také zaměstnávat hlavu, přes den je to vlastně úplně v pohodě, nejhorší je to v noci, nemůžu spát a ráno jsem taková po probuzení nejvíc v nervozitě a napětí a provinlstvi a já nevím co všechno
Takže v tu chvíli nějak to ukočírovat je problém 🙈
Věřím, že to pochopí a snad to vše nějak dobře dopadne. Samozřejmě miminko je priorita.
@NikiK22 jeeee to jsem moc ráda, už jsme tři ☺️ Věřme, že v tom budeme spolu
![]()
Je pravda, že tam mám být hodinu před transferem, tak asi řeknou. Prý ještě bude kontrola, možná odběr progesteronu a tak ![]()
Antidepresiva? A to se smi i při snaze a těhotenství? Taky by mi bodly někdy nějaké „oblbovaky“, ale s tím musí člověk opatrně ![]()
Ahojky, jestli si pamatujete, jak jsem čekala dvojčata, tak ve středu jsem byla na ultrazvuku a bohužel to menší, které bylo týden pozadu s vývojem to vzdalo. Už nemělo srdeční akci
Druhé se vyvíjí dobře, mám mít 8.4 prvni screening, ale strašně se bojím, že to vzdá i to druhé. To čekání do dalších ultrazvuků mě ubíjí.
@Andriiiia píše: Více
To mne moc mrzí. Ale to druhé to určitě zvládne
Bude mít teď „vše“ pro sebe. ![]()
@Andriiiia to mě moc mrzí😔 To musí být těžké tohle zpracovat😔 Ale moc moc držím pěsti aby to druhé vydrželo🍀 věřím tomu🍀 Občas se bohužel stává že jedno to nezvládne, ale důležité je snažit se být v klidnu pro to druhé❤️
@Evka39 tak dobrý. Teda jako dobrý to neni, je to opruz. Ale alespoň vím, že si to nevsugerovavam. 😅 🙈
@NaCl ja teda nemela gonal, ale z Meriofertu jsem mela totální bolest hlavy jeden den, a to na to netrpím normálně…takze opravdu muze byt 😅
@Andriiiia moc me to mrzí, držím pěsti, ať s druhým je vše nadále v pořádku
![]()
Holky můžu se zeptat, jak jste to měly nebo máte s tím progesteronem na zavádění těch pět dní před KETem? Když mi doktorka řekla, že to jsou čípky do „jóny“
na zavádění po 12ti hodinách, tak jsem hned řekla, že v těch 12ti hodinách nemám šanci ani po jednom zavádění být v klidu a když budu chodit, fungovat, tak, že to půjde hned ven
Na to mi řekla, že je to udělané tak, že to nepůjde ven, což mu přišlo jako blbost a taky že just. Po chvilce to vyteče
A tak se bojím, aby teda to mělo ten efekt a byla vstřebána ta potřebná dávka toho progesteronu. Co se stane, když přijdu na transfer, vezmou krev a zjistí, že progesteron špatný a embryo v tu chvíli bude rozmrazené? No nějak mi to neštymuje ![]()
@Hopinka.8 Je normální že to vyteče, to co se má vstřebat se vstřebá. Vůbec bych si z toho nedělala hlavu😊
@KokoNic píše: Více
Dekuji, byla to rána. Fakt jsme se těšili s přítelem na dvě. Dívala se na věci pro dvě a tak. Od té doby jsem prostě nervózní, že kdykoliv může odpadnout i to druhé. Uz jsem se chtěla objednat na ultrazvuk ze strachu, ale dneska jsem poprvé slyšela přes angelsound srdíčko, tak mě to uklidnilo.
Dekuji za podporu holky, celé to je hrozný boj.
@Hopinka.8 píše: Více
Amelgen?
hele ja to normalne udelala jednoduse.. brala jsem ho 2× za den a to rano to bylo ve stylu ze jsem si dala budika brzo treba v 5 aby to ve me aspon hodku pred vstavanim bylo pak uz to proste jasne ze vytece a vecer normalne pred spanim a hotovo
nejlip jsem si rikala tu hodku a v horsich pripadech aspon pul hodky aby to melo nejaky aspon trochu efekt ![]()
@Jambula Ano ten 🙈
No ona říkala po 12ti hodinách a mě to prostě nevychází být v klidu. A nevím jestli to můžu nějak měnit ten čas. Beru to po šesté ráno, když vstávám do práce a tím pádem po šesté večer, kdy ještě fungují, pobíhám, sedím u práce 🙈 Takže tam nemám ani minutu ležení no. A tak je mi to divné prostě a jsem nervózní, aby to nebylo špatně právě. Nevím jak důležité je dodržovat ten přesný rozestup časový mezitím 🙈
@Hopinka.8 píše: Více
Hele vubec se neschyzuj presne na minuty
proste to ber v klidu pred spanim a rano pred vstavanim a hotovo
ve finale dodrzis 2× denne a ono to zafunguje nebooj
horsi je kdyz ti reknou 3× denne to uz problemek pres den z lehka je ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.