IVF/KET 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2240
26.9.25 22:16

@kopre_tina535
Jo, finančně to je u nás taky “zajímavé”, protože dost peněz stála manžela škola, LL. M na Karlovce není nejlevnější :roll:, do toho platby projektantovi v podstatě za návrhy domu, které jsem mu nakreslila ja sama, dispozičně si dům “vymyslela” a překreslila, ale ano, aby to prošlo na stavebním úřadě a aby byly podklady atd, tak to člověk musí platit, do toho manžel rozjel vlastní kancelář/firmu, a tohle je od února 3. IVF, takže ano poslední rok peníze jen lítají a vim, že to v nejbližších letech nebude jinak, když se tedy nedozvíme za rekonstrukci nějakou šílenou částku, protože splácet do smrti a obávat se o práci a bát se co bude a nebude by asi nebylo vubec myslitelné…
Takže ano, je to všechno prostě občas na palici…

Za injekce 2× pero Pergoveris 900 ui jsem doplácela necele 3000,–, ale určitě si myslim, že pokud budu stimulovat do pátku, tak mi nepomůže ani 300 ui z minula, co uz jsem použila a budu potřebovat ještě pero 450 ui, mam ale za to, že s příspěvkem pojišťovny jsou všechny 3 pera (2250ui), alespoň v PFC to tak bylo, měla jsem krátký protokol a 300 ui, takze tehdy jsem rovnou vyfásla všechny 3 pera, na která přispívá pojišťovna.
Teď asi vyfasuju to třetí až na kontrole… za to ještě bude doplatek. Myslim si, že se můžeš vejít do toho, co hradí pojišťovna… Asi to bude v různých centrech různé s doplatky, ale do 5000 za ty 3 pera to bude snad všude 🙏🏼.

Já mám dávky 250/250/ a od včera 225 jednotek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2240
26.9.25 22:50
@Anonymní píše: Více

Ach jo, motýlku, moc mě mrzí čím sis musela projít, život a osud je skutečně někdy až nespravedlivý a nemilosrdný… Tohle by se stávat prostě nemělo, tolik bolesti, kolik musí některé ženy a páry prožívat, to jednoduše není fér…
Posílám obejmutí, alespoň online :hug: a věřím, že už ta dušička Tvého vymodleného miminka krouží okolo Tebe a příště se chytne a už se Tě nepustí, možná až v pubertě… a jen na chvíli :lol:.
Držím Ti vše co mám, aby ses dočkala svého štěstí 🙏🏼 🍀 ❤️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2697
26.9.25 22:52

Ježíš to me strašně mrzí :( Ani nevím co na to rict :,(
Moc držím pesticky u dalšího :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
27.9.25 06:16

@Lucinta Luci to bude vsude stejne, ten muj taky zacal blaznit, kdyz jsem zacala resit druhe, blbec jsem to jeste vytahla na dovolene, takze se tim zkazil cely den. A argumenty maji chlapi podobne, ze jedno staci, kdyz je zdrave, dari se nam, financi ted taky neni nazbyt (vloni jsme se prestehovali do baraku). Na me jeste tlacil, ze mam cas, ze to jeste o par let odlozime. No je mi 35… 🙈 Pritom jsme spolu vic jak deset let a celou dobu vi, ze chci aspon dve. Blby, ze jsme ve stejne praci, budu mi tam chybet jako pracovni sila. A finance mi ani nemluv, obdivuji, ze date za rok 3 ivf. Me prekvapilo, ze jen ted za ten ket jsme dali temer 30k, jak si na to mize vydelat prumerny clovek :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.25 07:14
@PetiLove píše: Více
🦋
Bylo to bolavé, nebudu lhát 1 IVF první vydařený ET a nakonec toto. Kdyby se mě někdo zeptal co v ivf určitě chtít tak bych vždy odpověděla testovat embrya i když je genetika páru v pořádku. Nikdo toto nemohl tušit jsou to malé procenta.
Teď máme jeste mrazačky dotestovat je nereálné takže musím věřit že se podaří a hlavně že bude vše v pořádku. 🙏
Každá z nás si tady dítko a hlavně zdravé zaslouží. Nikdy jsem nevěřila že já budu takto otevřené psát někam na nějakou skupinu ale jsem za to ráda. Je tady podpora a síla. Nikdo kdo nezažil to nedokáže pochopit tak jak vy tady.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.9.25 07:20
@Lucinta píše: Více
🦋

@eM00 @Lucinta
Díky díky, každá máme své příběhy ale konec pohádky musí být stejný ♥️

Já čekám termín MS pak KET který sem sama posunula o měsíc a dala šanci přirozenému cyklu. Tak trochu věřím na zázraky protože prihnaky jsou ale duch na testu zatím nebyl. Uvidíme 1.10. Pak jsem připravena s hlavou vzhůru na KET a věřím že nás je tu plno na tento podzim 🥳

• Citovat
  • Upravit
439
27.9.25 07:26
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.25 07:30

🦋
Ještě mám holky dotaz vím že ceny jsou fakt různé ale cca KET v nativu?
Já jen ať vím od čeho se píchnout já se totiž blbec nikdy nezeptala přímo na klinice a vím že ty ceníky co jsou online dostupné jsou jen nástřel.

Dejte vědět jak jste to cenově měli vy 🙏

• Citovat
  • Upravit
437
27.9.25 07:48

Dobré ráno. Pátý den po KET a je tam :srdce:
Včera jsem vám fotku 4.den ani nedávala, protože na fotce nešel tolik vidět, navíc teda jsem včera ani netestovala z ranní moči :zed:
Ale dnes když je dám vedle sebe, krásně sílí. Byť nevím, co tady to udělá s kvalitou fotky…
Mám zase naději, že bychom se konečně po těch letech a trápení dočkali… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2240
27.9.25 09:08
@Janee19 píše: Více

Asi máš pravdu, ono je těžké si připustit, že to taky s námi prožívají, i když někdy lépe, někdy hůře… a nás se to naštěstí celkem uklidnilo, včera mi odpo a večer pomohl s malou, celou dobu se jí věnoval, šel s ní na hřiště a hráli si spolu. Ty moje pocity byly asi i umocněné, že mi nebylo včera vůbec dobře, mám rýmu, škrábe mě v krku a do toho se projevila “úplně skvěle” moje laktózová intolerance, takže jsem litala na wc. To moji náladě asi celkově nepomohlo. Samozřejmě jsem si nasadila alespoň Strepsils, ať se nerozjede angína, muconasal, ať se zbavím rýmy co nejdřív, ale samozřejmě přemýšlím, co to udělá s kvalitou vajíček :zed:, když mi jednak je jak mi je a když to je na léky… Strepsils jsem si zatím dala 2×, a kapky jen na noc, jinak se prolivam zázvorovým čajem s medem a citronem…
No, když se daří, tak se daří… :roll:

A ohledně financí, nepomáhat nám rodina a nemít našetřeno na auto (také jsem měla roky jako vrchní sestra pěkný plat), tak to skutečně není možné :(.
Vzhledem k věku, jsme se snažili ty šance a procenta zvýšit tím opakovaným transferem… z 1.IVF ket, z 2.IVF celkem 3 transfery a z 3.IVF bohužel jen 1× et.
Manžel využil i půjčky pro podnikatele, jinak by si sen o vlastní firmě a kanceláři nemohl dovolit :oops: … Líbí se mi jak uvažuje, ve svém oboru je opravdu uznávaný odborník a přispívá do publikací a bourá zajeté koleje a zákony, ale uvědomuje si, že za 10 let může být pro firmy opravdu drahý a dnešní trend je takový, že za jeho plat budou mít firmy raději 2-3 lidi po škole a s menšími zkušenostmi, než zaměstnávat, či spolupracovat s někým, kdo už je na ně drahý. Takže v tom ho plně podporuji a jsem ráda, že tento krok udělal. Snažíme se spořit i formou různých investic, fondů a akcií, které v dlouhodobém horizontu mohou přinášet další peníze, manžel je ekonom a daňový poradce, tak se v tom pohybuje prakticky celý život, jeho tata, je k tomu vedl a musím říct, že díky tomu se i výpadek příjmu a rodičovská dají přečkat lépe 🙏🏼…
Někdy je to těžší, manžel říká rad, že na důchod se budeme mít dobře, pravidelně odkládá do fondů a akcii a nejede přes to vlak, také už se něco kvuli IVF prodalo, co mělo být původně na auto. A tak jezdíme stále tím, co už má 20 let… Ale pro nás je důležité, že se máme čím dopravit na chalupu, za rodinou, atd…
Ono když potom jsou nějaké větší výdaje, jako je IVF, musí se proste uvažovat jinak a co je priorita a když je nejhůř, tak si člověk musí i půjčit, ať už banka, nebo od rodiny, nebo mi teď vyšly na IVF kulaté narozeniny a proste poprosíš rodinu, že nepotřebuješ žádný šperk, ani nic jiného a drahého na památku, stejně si na to opravdu nepotrpím, ale že Ti udělá největší radost příspěvek v jakékoliv výši na možnost se naposledy pokusit o miminko a je to potom trochu méně bolavé i finančně… “Lepí se to” jak se dá… :roll:
Dům máme po rodičích tchána, který budeme rekonstruovat a doufáme, že nám neřeknou nějakou šílenou cifru :roll:, máme určitý strop, případně se prostě udělá hrubá stavba a uvnitř to nejpodstatnější a ostatní postupně… vymyslí se za pochodu. Kdybychom měli pozemek se starým domem kupovat a financovat ještě k tomu rekonstrukci, tak bychom si to opravdu nemohli dovolit… :oops: Je to jak to je… Nikdo není bezedný, pokud tedy není někdo skutečně za vodou, souhlasím s tebou, že pro normálního smrtelníka financovat donekonečna jedno IVF za druhým je nemyslitelné, proto je tohle IVF i z finančních důvodů už našim posledním :(… Ale myslím si, že oba cítíme, že je toho už dost i psychicky… Tak se snažím věřit, že si to naše druhatko da říct a už si samo řeklo, že může přijít… Je to jeho poslední šance, tak mu nechci vyhrožovat, ale pokud k nám opravdu chce, tak má šanci… :andel:
Je to čím dál těžší tomu věřit :oops:. Ale kéž by 🙏🏼. A jak se teď cítíš Ty? Jak se Ti daří? :hug:

Příspěvek upraven 27.09.25 v 09:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2240
27.9.25 09:16

Věřím, že jsme tu všechny na té správné cestě za miminkem v náručí :srdce:.
Já teď stimuluji v dlouhém protokolu, Opu mi vychází cca 6., nebo 7.10. a pokud to dobře dopadne, tak bude hybrid, embryjko označeno Cati jako zdravé a v pořádku bude transferováno (předpokládám 3., nebo 4. den po Opu) a ostatní, pokud budou, tak na genetiku…
S cenou Ketu to asi bude různé, záleží zda budeš chtít embryo glue, nebo AH (asist. hatching), většinou je zaklad okolo 15k, a přídavné metody 10-15k, my plativali za ket + EG a AH 25k…

Příspěvek upraven 27.09.25 v 09:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2240
27.9.25 09:17

@123_nik
Budu moc a moc držet palce :hug:, vypadá to hezky a když je takto brzy, je to určitě na dobré cestě. Ptfuj ptfuj, ať se brouček drží a nepustí 🙏🏼 ❤️ 🍀.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2697
27.9.25 09:48

Anonymní: Nevim zda to neni na každé klinice jinak, ale 12tis + 500 stacionář + jsem si nechala dát embryoglue za 5tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
27.9.25 09:54
Mam to úplně stejně. Také jsme nešli do testování protože párová byla ok. Musíme věřit, že statistika bude na naší straně a ty naše mrazácky jsou zdravé :hug:
Když se mi stalo a sestra v nemocnici se mě ihned po zákroku ptala, jestli jsem v pořádku, přišlo mi že horší dotaz už snad v životě nedostanu. “Naštěstí” jsem byl na hranici kdy stačila revize. Klky jsem tehdy odmítla, dala jsem si den na rozmyšlenou a hledala informace jakou máme šanci… nula což se i potvrdilo z pitvy. Podotýkám, že čekat na pitvu přes 3 měsíce byl další očistec, kdy jsme nevěděli jestli se někdo při té párové genetice prostě nespletl.
Teď mi nevyšel první KET po celé té hrůze a semlelo mě to víc než jsem čekala. Hormony ale dělají své a teď už vyhlížím den transferu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.25 10:08
@Lucinta píše: Více
🦋
Děkuji za reakci tuším že u ET jsme žádnou doplňkovou metodu neměli. Na to bych asi mohla kouknout k čemu to je dobré. Já tipla +- 20k
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.