Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ballukas píše: Více
Ahojky, ono je to dost o tom, že se prostě zkouší a hledá ta správná “kombinace” a koktejl léků, co zafunguje a zabere právě u Tebe
, někomu pomůže to, jinému to… Za mě je to také tak trochu a možná u některých i více hlavně o hlavě, nastavení a přístupu a prostě a jednoduše si to zkus připustit a sama uvěřit, že teď je to ta správná kombinace a ten správný koktejl
. Sama nejlépe vím, jak je to těžké, procházím si 4. a posledním IVF, takže nastavit si hlavu pozitivně je těžší, než jsem čekala. Ale je to to jediné, co pro to můžu zkusit udělat a nic horšího, než, že to zase nevyjde se stát nemůže, protože kromě úplně prvního IVF a prvního ET to zatim prostě nic nevyšlo…
. ALE ještě jsem to nevzdala a když to nevzdávám já a zkouším věřit a doufat, tak musíš i Ty
. Jsme bojovnice a lvice a popereme se s tím! ![]()
Držím Ti palce 🙏🏼 ❤️ 🍀.
@PetiLove já vím, že to pořád může být biochemické nebo čárka prostě zmizí, ale tak nějak jsem dala stranou svoje racio a jednala. Na druhou stranu mě to trochu uklidnilo, protože do včera jsem střídavě brečela ![]()
Původní plán byl testovat opravdu až kolem 10.dne, a to jen proto, že jdu k zubaři, tak ať vím kvůli případnému rtg.
@123_nik Ahoj, potichu gratuluju
Zda je to možné nevim, ale ja jsem 11 den po ET měla uz dálnice, tak možná, že ano, ale zkušenost s tim nemám
Každopádně bych ti to přála ![]()
@Janee19 píše: Více
To je krásná zpráva, moc gratuluji a držím vše co mám, ať se miminku i Tobě daří
.
Jinak já jsem 4 roky zpět přesně touhle dobou otěhotněla po 1.IVF, 1. Et a oznamovali jsme to rodině na Vánoce, byla jsem ve 14., nebo 15.tt a ostatním až po 2. screeningu… ![]()
Já jsem se moc bála, na holčičku jsem čekala 8 let a byla jsem si vědoma, že se může stát cokoliv… tak jsme s oznamováním nepospíchali… Ale důležité je, jak to budeš cítit Ty sama a Tvůj manžel, partner
…
@eM00 posledně jsem měla ducha už určitě pátý den… tentokrát transferovali pětidenní hatchující blastocystu… no takže je jasné, že testovací maraton jsem tentokrát začala brzy, ale už v něm budu muset pokračovat
![]()
@123_nik píše: Více
Ahojky, pokud bylo embryjko 5./6.denní, tak je to možné určitě, byla bys tím pádem 9., nebo 10.den po oplodnění a to loví duchy i holky, co otěhotní přirozeně, takže možné to je určitě, některé holky to tak mají, že už 4., nebo 5.den po Et, Ket maji ducha, ja měla čárku a ne ducha 7.den po Et 4 denního embryjka a tak bych určitě měla ducha i den před, tim pádem, bych byla po Opu/oplodnění jako Ty
. Držím palce, ať krásně sílí a ať je to ten správný bojovníček 🙏🏼 🍀 ❤️.
@Lucinta pětidenní hatchující blastocysta, jsem 9.den po oplodnění. Šel hezky vidět, nemusela jsem různě natáčet a nasvětlovat ten test…
Děkuji za tvou zkušenost! Logicky to vychází, že možné to je. Samozřejmě jsem stále nohama na zemi, ale věřím a cítím, že teď je to ten správný moment a bublinka si k nám našla cestu ![]()
@Liskomiska cauky, no, nervózně, zatim na testu nic neni 😁 🫣
Ale @123_nik mozne to je
spousta holek ma uz 4. Den ducha
kolikadenni embryo? Taky jsem byla v pondělí, 5denni
@123_nik Husty
to me tenkrát nenapadlo, delat tak brzy
Tak snad se díky tobě teď taky udržím aspoň do toho 11dne zase ![]()
@bluciste taky jsem měla pětidenní ![]()
Teď už musím testovat i zítra, ať porovnám… no jako myslela jsem, že se udržím déle, nevadí ![]()
@eM00 já ani nevím, proč jsem tehdy testovala tak brzy… a teď mi to manžel vysloveně zakázal
se mu bojím říct, že jsem si dělala test
počkám na zítra ráno, co na testu bude nebo ne, a kdyžtak se mu napráskám ![]()
@eM00 snad ten říjen no 🙏🏼 mam takový pocit na MS a to by se určitě nestihlo ty výsledky ERA testu
ona říkala ze může po tomhle se urychlit příchod MS ![]()
@ballukas ahojky, někdo tu tu s těmi intralipidy psal, že mu pomohli a taky neměl vyloženě nějaký nález imuno… ale ted už nevim, kdo to byl… každopádně o tom taky dost přemýšlím, zda to proste nezkusit preventivně
kdyz to nemůže ublížit, maximálně pomoct… a to samé přemýšlím o Clexanu/Godasalu… to taky tu někdo psal, že pomohlo i kdyz to nebylo na zaklade něčeho podaný… ale jen preventivně.. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.