IVF/KET 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5120
27.9.25 14:41
@Anonymní píše: Více
tak pokud nechceš třeba embryoglue nebo tak něco tak nic víc neplatis záleží na čem jste se domluvily a navíc by ti měli dat nějaký souhlas kde mas u cenu a co to obsahuje a je i jedno jestli Ket v nativu nebo stimulivanej estrofem je bez doplatku v lékárně
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
27.9.25 14:57

Chtela jsem zacit brat Femibion, dle doporuceni kdyz jsem byla na transferu, ale ctu tam, ze je tam vitamin D. Ten ale uz beru 20 kapek v nedeli Vigantol. Vubec ted nevim, ani jak jsem na tom s D v krvi, mela jsem ho hodne nizke. Tak tednevim jestli ten Femibion vubec mohu. :? Setkal se tady s tim nekdo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
27.9.25 15:00
@Anonymní píše: Více
řekli mi 2-3 cykly. Dodržela jsem 3 a šla až ten 4. Z pohledu času si říkám, že jsem klidně mohla už ten 3. Trosku jsem však doufala v to štěstíčko, že se zadari přirozeně.. jak o tom člověk čas od času čte. Pravda je, že po té revizi jsem se sama sebe ani “tam dole” nedokázala dotknout.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
27.9.25 16:13

@PetiLove
Hele ja mam D na předpis 7000j, co beru 1× týdně a jeste beru Superfolin, nebo Femibion, kde ho taky trochu je a je to úplně v pořádku a nic se nepřekrývá. :hug:
Tak pokud má Vigantol 500j v 1 kapce, a bereš 20kapek, tak bych to neřešila, IVF centra doporučuji denně vit D 1000-2000j, co ve 20 kapkách jsi tak někde v horní půlce doporučené dávky a těch pár jednotek ve Femibionu Ti fakt neublíží.
Naopak teď v období chřipek mají vyšší dávky spolu s vit. C účinek i na posílení imunity.
V průběhu IVF běžně doporučují lékaři vyšší terapeutické dávky jak kyseliny listové, tak vit D, obzvlášť při/po neúspěšných cyklech.
Oboje mam sama na předpis k tomu co už užívám, momentálně pomalu půl roku na doporučení pravidelně (Superfolin, nebo Femibion, Q10, Omega 3, vit E, C, Mg a Nositol Combi). Takže bych se fakt nebála :hug:. Pro posílení procesu IVF jedině dobře :kytka:.

Příspěvek upraven 27.09.25 v 17:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
27.9.25 16:21

@PetiLove snížila bych dávku toho vigantolu a brala ten femibion, koukala jsem že ten femibion zas tak velkou dávku D neobsahuje takže by nemělo vůbec vadit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
27.9.25 18:21

Ahoj holky. Jsem Káťa, je mi čerstvě 35 a mám dvouletou dceru. Už rok a půl se snažíme o druhé mimi. Otěhotněla jsem 3× - jedno biochemko a dvakrát ZT (12TT a 10TT). U posledního mi dělali revizi s následnou genetikou, kdy plodeček byl chromozomálně špatný. S manželem jsme se rozhodli jít do CARu, protože už není moc času a mám fakt hrůzu z dalšího těhotenství. Podstoupili jsme genetiku a nakonec jsme oba v pořádku, ale i tak nám genetička doporučuje IVF s PGT-A s tím, že asi prostě nemáme kvalitní vajíčka, nebo spermie.. mimo to má manžel morfologii 0,5% a já AMH už jen 1,0.. takže to vypadá, že se k vám brzy přidám.. tak jestli mě příjmete a budu ráda za jakoukoliv radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
27.9.25 18:53
@Katcza píše: Více

Ahoj Káťo, vítej mezi námi :hug:, je mi líto, čím sis musela projít, u mě je alepsoň v tomto osud tak nějak “milosrdný” a embryjka se buď chytnou jen jako biochemické, nebo to nedopadlo 8/9tt, revize nebyla potřeba… :(
Momentálně podstupuji naše poslední 4.IVF, a čeká mě celkově 7. transfer, z 1.IVF a 1. transferu máme holčičku 3r, od té doby bohužel nic… :roll:
Párovou genetiku a kompatibilitu mame v pořádku a také máme žádanku a doporučení na PGT-A kvůli věku…
Bohužel teď nebylo co k mrazení a embryjka by možná do 5./6. dne na odběr nedožila, tak jsme měli 3. den po Opu čerstvý transfer a nic jiného nám nezůstalo. Tak kéž by se to konečně prolomilo a to naše štěstí se dostaví 🍀 🙏🏼 ❤️. Tobě přeji, ať už je ta cesta za druhým děťátkem co nejkratší a nejhladší :hug: :kytka:. Jsme tu pro Tebe ❤️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
27.9.25 19:07

@Lucinta Ahojky Luci, to si teda nemyslím, že to je nějaké milosrdenství.. i ten 8TT je hrozný.. já měla první potrat spontánní.. ale to byla hrozná jatka, dle menstruace jsem byla ještě dál.. asi 14, ale plod odpovídal méně.. a druhy teda revize, sice uz jsem začala krvácet, ale gynekoložka to doporučila skrz tu genetiku a nakonec jsem za to rada.. jsem i rada, ze jsme nakonec šli do toho caru, mela jsem sice žádanky na genetiku a hematologii, ale tam to jde vše rychleji a manžel ten už mě ani nechce přirozeně oplodnit :D jaky z toho ma strach kdyz videl co jsem zažila..

Jinak me mrzi čím si procházíte a moc držím palce :hug: A muzu se zeptat, s těmi vajíčky a tak jste na tom jak? Ze to ted vubec nevyšlo? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
27.9.25 19:47

@Katcza
No, ja si zase říkám, že se nesmím přehnaně litovat, protože jsou na tom holky mnohem hůř… když se zadařilo přirozeně, tak jsem prostě začala krvácet, mohlo to být špatným embryjkem, nízkou hladinou progesteronu, tu jsem měla i při Ketu v nativu, takže možná, tím, že se to nevědělo, mohlo to být i tím…
Já mám AMH 2,9, co je na můj věk pěkné, manžel má spermiogram za 2-3 chlapy v centru ho vždy vychválí, jaký by byl úžasný dárce, morfologie v pořádku, nikdy nám nikde na žádný problém nepřišli, imunologie vždy v pořádku, hematologie v pořádku, štítná žláza v pořádku, teď jsem měla i antibiotika, kdybych náhodou měla chronický zánět třeba už od porodu.
Mám pocit, že o to je to snad ještě horší :roll:… Taková ta beznaděj… že se vlastně nemůže nasadit pilulka, nebo léčba, aby se problém vyřešil…
U mě je hlavni problém prostě věk, ten už hraje proti. :roll: :oops: Bude mi 40…
Jinak vajíček jsem třeba mela i 11-13, ale hodně nezralých, minule úplně špatně, nebylo ani jedno zralé, pak to prostě s tou kvalitou je na nic. Teď už víme co a jak a a dr. vše pečlivě časujeme a plánujeme a nesmí se to u mě s odběrem opět uspěchat, aby vajíčka dozrála a neodebírala se nezralá…
Tak uvidíme… Teď budu mit v týdnu 2 kontroly a zřejmě 6., nebo 7.10. odběr vajíček. Tak kéž by tam bylo to naše miminečko 🙏🏼 🍀 ❤️.

Příspěvek upraven 27.09.25 v 19:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
27.9.25 19:50

@Lucinta @Luci377 ahojky dekuji za nazory me koordinator nakonec rekl at beru jen ten Femibion. Ze ten je pro me dulezitejsi. :think: ale premyslim, ze bych zasla za svou obvodni lekarkou a zkusila se s ni domluvit zda me neposle na krev, aby se zjistilo zda ho porad hodne potrebuji. :think: Ale poslechnu zatim toho lekare pripadne se tam domluvim po tech 14 dnech kdy mam jit na test. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
27.9.25 20:08

@bluciste moc drzim palce snad je jeste brzy na carecku.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.25 20:14
@Elt33 píše: Více
🦋 Úplně soucitim, já právě taky doufám a věřím na zázraky v posledním cyklu. 🙏
U mě to byl celkově hodně těžký zážitek a musela jsem se urovnat sama se sebou.
  • Citovat
  • Upravit
101
27.9.25 20:24
@Lucinta píše: Více

Ja mam pocit, ze si ti chlapi vubec beuvedomuji, co prozivame. Samy kontroly, injekce hormony a pak maji reci ze jsme treba neprijemne. ( jako ten muj) a to jsem jen rekla ze se na to citim sama.. vysledek byl ze se uzavrel do sebe. Ted se ale docela snazi asi mu to seplo. Bohuzel mimco zatim zadne nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.25 20:26
@Katcza píše: Více
🦋
Ahoj a vítej, určitě tady najdeš spoustu odpovědi na tvé otázky a zároveň velkou podporu 🫶🏻

Vzhledem k tvé situaci je ivf dobrá volba testování pgta rozhodně za mě ano. Také jsem si prošla ztrátou skrz genetickou vadu a kdybych si měla za něčím stát tak je to právě testování embryí.

Oni Vám tam tu zdravou kuličku najdou 🍀 hodně štěstí a hlavně trpělivosti je to běh na delší trať.

• Citovat
  • Upravit
2238
27.9.25 20:30

@PetiLove
Asi bych si nechala změřit hladinu a tu pak konzultovala :palec:
Já mám hladinu téměř vždy dobrou a přesto užívám v procesu IVF vit. D Axonia 7000j a momentálně Superfolin, předtím Femibion plan 1 a jak v minulém centru, tak teď pokud se nedaří, tak doporučují navýšit hladinu jak vit. D, tak listovky k vitaminům a doplňkům pro plánování těhotenství navíc…
Chodím teď i k dr. Szabové, která se zabývá léčbou neplodnosti a je endokrinolog a ta se hned první konzultaci ptala, zda užívám vit. D, kolik a kolik listovky a inositolu… a chvalila mě :andel:.
Vše působí na kvalitu vajíček a endometria a pokud opakovaně dochází k nezdaru, je potřeba saturovat.
Jinak koordinátorky je třeba brát jako administrativní pracovníky ;), nemusí být ani zdravotníci, pokud tato informace není přímo od lékaře/lékařky zavolala bych si v pondělí rovnou k dr a probrala to s ni/s nim.
Pokud jsi měla nízkou hladinu vit. D, tak teď je třeba doplňovat ještě víc, už nebude tolik sluníčka a hladina rozhodně nahoru sama nepůjde. Nevim, zda jsi měla tedy měřeno v létě, nebo před letem, ale určitě bych si nechala vyšetřit a podle toho upravila :hug: :andel:.
Za mě určitě lépe hladina tak akorát, než málo a riskovat nekvalitní vajíčka, nebo nepřipravené endometrium a tělo… 🙏🏼
Maximální denní dávka, kterou mohou přijmout děti nad 11 let, dospělí, těhotné a kojící je až do 4000j, tak si myslim, že vysazení Vigantolu není úplně šťastné řešení, pokud jsi hladinu v pořádku neměla… raději bych konzultovala s lékaři…
Promiň… zdravotník, dlouhé roky aro/jip, tak mám ty hladiny různých léků, vitaminů a hodnoty krve prostě hluboko zahryzlé :lol:.
Tak když vím, poradím, ale nechci tím samozřejmě znevažovat názor nikoho jiného, tohle je jen to, co za ty roky vím a taky za roky po carech.
Mimochodem, když mi v minulém centru nasadila doktorka vit D, 7000j, i když jsem měla hladinu v pořádku, užívám i teď po domluvě s dr, tak se nám hned 1. IVF a první et zadarilo, bez něj to minule nevyšlo a bylo to úplně nejhorší IVF… tak bych si to být Tebou opravdu ověřila a vit D nepodceňovala, na plodnost, kvalitu vajíček a proces oplodnění a hnízdění má skutečně velký vliv :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.