IVF/KET 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2240
27.9.25 20:42
@Liskomiska píše: Více

Děkuji Ti za sdílení, ono to bude hodně podobné asi u většiny párů. Ti naši pánové tvorstva o nás mají přirozeně strach a možná to jen kolikrát špatně ventilují, určitě je vždy taky zasáhne, že se trápíme, že to neklapne a že nás to semele… Samozřejmě celý ten proces je hodně náročný hlavně pro nás, vše ustát a zvládnout jak psychicky, tak fyzicky. Já už jsem si dělala i legraci, že je to od února moje 3. IVF a narkóza při Opu a že už mi v tom mozku odumírají určitě postupně buňky :lol:, ale zatím dobrý… Dneska měl manžel malou více méně celý den, tak jsem mohla na procházku, do obchodu sama :lol: a relaxovat, tak jsem měla čas i na Vás všechny… Tak má člověk taky hned pocit, že v tom není sám :hug: :kytka:.
Držím Ti moc palce, ať se brzy dočkáš 🙏🏼 🍀 ❤️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
27.9.25 20:48

@Lucinta on to tam ted o vikendu zveda lekar, dokonce to zvedl ten, ktery mi delal transfer embrya. Tak ten mi to takhle rekl. Na testovani jsem byla pred letem, jeste u obvodni lekarky. To jestli to bylo neuspesne se dozvim pripadne az za tech 14 dni kdy jdu na ten test. Je to moje prvni IVF. Jsem po transferu 3. Den. Ja ted ani k obvidni lekarce nechci protoze tam je to na x hodin a chodi tam nemocni lide. Takze verim tomu, ze bych krome alergie mela jeste nejakou tu chripku. Jedine je pozadat v tom centru aby me otestovali, ale nevim. Jestli ted na to tak tlacit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
27.9.25 20:55

@bluciste no to je parada tak at sili!:smiling_face_with3_hearts:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
27.9.25 21:11

Me zacina uz pekne hrabat holky… vim, ze clovek musi hlavne myslet pozitivne. Pokazde kdyz si zacnu v hlave prehravat ruzne scenare jak ten transfer dopadne, strasne me to stresuje. Dnes to bylo fakt na palici, ze jsem se sla znicit radeji do fitka. 😅 :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
27.9.25 21:12
@Katcza píše: Více

Ahojky vitej mezi nami. Tak moc drzim palce ja jsem ted po prvnim transferu. Zatim cekam jak to dopadne, ale kdyz to tady clovek cte tak si rika, jestli to vubec vyjde. Ja bohuzel deti zatim zadne nemam a bohuzel po roce snazeni nas poslali na IVF kde zjistili ze mam nepruchozi vejcovody a navic mam velice nizkou plodnost. Manzel je OK. Jen ja… jsem ten, kdo to brzdi. Tak se modlim, aby to klaplo. Tobe budu taky drzet pesti. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2240
27.9.25 21:22
@PetiLove píše: Více

Jeeee, vidíš to, mě jak už to tady někdy splývá, tak mi vlastně až teď jak jsi to napsala docvaklo, že jsi už po transferu a ne že se chystáš na IVF, test jsem v minulé zprávě myslela právě, že máš na mysli krev na vit. D :lol:, teď už chápu, že je to “ten test” :kytka:.
Promiň mi to menší nedorozumění :hug:.
Já jsem vit D k Femibionu brala i celý první trimestr, ale hlavně abych měla imunitu, řádil tehdy Covid a hlavně protože jsem ho měla hned v 8/9tt :roll:, tak mi ho dr. nechala až do 12tt, ale chápu, že k tomu budou přistupovat různá centra a různí lékaři, různě :andel:.
Naprosto Ti rozumím, já jsem šťastná, že nemusím na polikliniku mezi milióny lidi a být tam celé dopo kvůli předoperačnímu, měla jsem ho přelom 7./8., tak si udělají akorát čerstvé odběry teď v úterý na kontrole, přímo v centru 🙏🏼, i tak se o mě pokoušel nějaký bacil… :roll:, ale snad jen rýma.
Tak moc a moc držím palce ❤️ 🙏🏼 🍀.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
27.9.25 21:49
@Lucinta píše: Více

Tak uvidime :srdce: budu doufat ze to klapne i kdyz ted se zase zacinam pozorovat a vlastne od doby co uzivam ty hormony citim takovy divny pocit ve stehnech. Rikam si jestli je to v poradku. Kdyby to byla troboza tak me neboli nebo necitim ten tah v obou stehnech. Snazim se i pri lezeni mit treba nohy nahore, protoze uprimne jsem toho ted moc nenachodila. Tak mam trochu strach. Uz vidim jak tam zase volam a plasim. Protoze o tom jsem se zatim nezmínila. :? Uz si pripadam jako blazen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2240
27.9.25 21:57

@PetiLove
Ono různé i tahy a bolesti, atd jsou v pořádku, 1. dost z toho způsobují i léky, protože jak se zvyšuje jejich hladina v těle, tak je to často dost typické jako těhotenské příznaky, třeba tahání v tříslech mívám taky, většinou když to alepsoň na chvíli vyšlo a s dcerkou jsem to měla taky tak… Pořád mě někde dloubalo a píchalo a jak se přidaly extrémně citlivá prsa, tak jsem si týden po transferu udělala test a čárka pak už jen sílila :andel:.
2. Tak třeba je to i u Tebe dobré znamení a embryjko se zabydluje :hug: 🍀.
I když je to těžké, zkus se něčím zaměstnávat a hlavně si zaměstnávat hlavu, rychleji Ti to bude utíkat a nebudeš nervózní a vyplašená a pozorovat každé píchnutí… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
27.9.25 22:05
@Lucinta píše: Více

Dekuji za uklidneni, prsa tak ty me boli taky a mam je natekle a bolave. Budu stastna kdyz to dopadne dobre. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
28.9.25 06:13

@Lucinta já si nemyslím, že se přehnaně lituješ.. každá ztráta je prostě ztráta :hug:

Trošku jsi mě vyděsila tím, jaké máte vlastně dobré výsledky, ale stejně se ta embryjka nevydařila. Ale tak i moje lékařka říkala, že sice mám malé AMH, ale na utz to vypadá dobře a že prostě jen při té stimulaci pak může být těch vajíček méně a neviděla to nijak tragicky.. :lol:

Tak to ti budu držet palečky ať to tentokrát všechno dobře dopadne :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
28.9.25 06:15

@PetiLove Ahoj Peti, děkuji za přivítání. Moc ti držím palečky, aby se vše uchytilo jak má. :hug: :srdce: Můžu se zeptat máte potom nějaké mrazáčky na případné další pokusy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
28.9.25 08:38

@Katcza bohuzel mela jsem 7 folikul z toho bylo 5 vajicek, ale na oplodneni vhodnych byly jen 4 a z tech 4 bylo vhodne po 3 dnech k transferu pouze toto jedno. Takze pokud to nevyjde ceka mne znovu stimulace a pak odber vajicek. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.25 09:17

🦋
Tak zázrak mimo ivf se nekoná. Píšu si 1DC o 4 dny dříve než je obvyklé. Chvilka ranního zoufalství 😥 pláč a pak rychle nohama na zem s vírou v KET. To zas bude kolečko utz krev aby vše vyšlo a mohlo se jít na věc. Nebudu lhát ta malá dušička ve mě do poslední chvíle doufala v zázraky.

Holky beru od verry tehotenstvi a plodnost mám k tomu ještě nakopat před transferem ještě něco? Přeci jen mám zhruba 15 až 17 dní kdy by bylo možno něco doplnit. 🙏

• Citovat
  • Upravit
2697
28.9.25 10:08
@Anonymní píše: Více

To mě mrzí, že se zázrak nekonal :(
Ale zase na druhou stranu, tím že MS přišla dřív, proběhne i KET dřív a věřím, že tentokrát už MS nedorazí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
28.9.25 10:18

Holky a mám dotaz… jak dlouho trvá ta domluva a naplánování IVF? Ptám se proto, že teď v sobotu mi vlastně ta genetička řekla, že nám doporučuje to PGT-A a že při mém AMH fakt není na co čekat a že hned v pondělí pošle do CARu to doporučení a že mě budou kontaktovat co dále. Já mám mít teď druhou menstruaci po revizi a tak přesně nevím kdy by měla přijít, ale počítám, že tento týden už to bude. Bojím se, aby jsme nakonec nečekali zase až na další menstruaci a pak to začali řešit nejdříve v listopadu. Manžel je voják a on má pak leden únor důstojnický kurz na kapitána, takže bude přes týden mimo a domů bude jezdit jen na víkendy. Sice můžu něco málo zaměškat, ale tam nikoho nezajímá, jestli to je lékař nebo ne, jestl to třeba bude více než 4 dny za ty dva měsíce tak končí. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.