IVF/KET 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
379
3.12.25 21:44
@Anonymní píše: Více

Moc mě mrzí čím si procházíš 😔 já bych asi zkusila psychoterapii, aby ti někdo pomohl to zpracovat, zároveň by ti to pak možná mohlo pomoci i s rozhodnutím, zda to za to stojí. Trošku ti rozumím, po každém neúspěchu jsem si říkala, že znovu do toho nejdu, zda mi to za to stojí, manžel byl také rozhodnutý více než já, že ano. A vždy jsem do toho znovu šla, ale máme dceru (5.transfer) a zpětně to za to stálo. Ale teď to řeším znovu s druhým, že nevím, ale spíše se bojím zase toho procesu, čekání a zklamání, ale řekla jsem, že dáme šanci mrazáčkům a do dalšího ivf nejdu. Ale kdo ví…
Pokud se bojíš hormonů, ale probíhá u tebe ovulace, můžeš zkusit nativní cyklus, menší zápřah pro tělo co se týče hormonů a odběr bez narkózy, za mě větší zápřah na psychiku, ale někomu ten nativ sedne lépe než stimulace.
Moc na tebe myslím ať se ti psychicky uleví a najdete cestu se šťastným koncem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
3.12.25 22:00
@muminek5 píše: Více

Na psychoterapii budu chodit i z jinych duvodu, seslo se toho trochu vic a uznala jsem ze ji potrebuji, jen nevim jestli bych nemela nejakou tu, ktera ma zkusenost s ivf, nebo jestli to zvladne i normalni psychoterapeutka. :?
Ja si prijdu hrozna, ale nechci do toho jit ted, dokud nejsem v pohode. Mam strach z te stimulace a navic z tiho ze mi toho jelikoz jsem temer neplodna chteji zvysit davku. A to se mi vazne nechce, stacilo mi to tak jak to bylo ted. Porad nejsem jeste uplne v poradku, jako jsem byla pred stimulaci, prijde mi, ze ted hledam sama sebe, protoze nejsem celkove stastna, přestala jsem opet o sebe dbat. :,( takze i fyzicky jsem na tom spatne - rano do prace po tme a domu z prace zase po tme. Ty dny jsou ted celkove takove, ze na nic nemam naladu. Kazdy rok se tesim na Vanoce, letos ani to. Navic, mi prijde, ze se ve me hrozne hromadi vztek. Hrozne rychle se rozcilim…. Je toho proste nejak moc a nedokazu to korigovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
4.12.25 00:20
@PetiLove píše: Více

Třeba tady někdo dokáže někoho doporučit, nebo v jiné ivf diskuzi. Já mam akorát tip na online terapie na hedepy.cz s tím, že jsem zatrhla téma početí + 2 další a terapeuta mi systém doporučil, ale měla jsem zatím 1 sezení, tak nedokážu říct, zda s tím ivf bude mít zkušenost.
Je naprosto v pořádku, když se na to necítíš, si dát pauzu. To psychické rozpoložení také hraje roli.
Lázně jsi nezvažovala? Že bys tak napůl vypla, aspoň od práce.
Tady to období od tmy do tmy je náročné i normálně. Se snadným rozčilením tě taky chápu. Pak už je to začarovaný kruh. Za mě je ale důležité, že si to uvědomuješ a chceš to řešit, věřím že ti terapie pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
4.12.25 08:48

@PetiLove ja bych doporučila Klárku z vypnihlavu - tak je to na instagramu. Mam od ni i nějaký webinář a ma tak strašně uklidňující hlas a celkově se dokáže vcítit… hodne štěstí a at je lépe :srdce: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5639
4.12.25 08:54

Ahoj holky, tak u nás se to už taky začíná rozbíhat.
Za 2 týdny jdu na kliniku na injekci zoladexu a budeme zahajovat dlouhý protokol. Moc doufám že tentokrát to konečně klapne a dočkáme se toho vytouženého miminka.
Ač jsem vždycky chtěla 2 děti, tak bych byla nesmírně vděčná i za to jedno :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
481
4.12.25 09:09

@PetiLove
Zkus si teď vyřešit ten spánek!!! To je alfa a omega všeho a pak se budeš dívat na všechno jinak!!!

Určitě bych ti doporučila magnezium na spaní! Za mě to je zázrak a účinkem hodně podobný jak dobrej prášek na spaní! https://www.brainmarket.cz/…-100-kapsli/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
481
4.12.25 09:33

@Gracetheworld
Moc držím palce!!! Ať tady tento cyklus už je ten správnej!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
4.12.25 13:04
@Lucky88 píše: Více

Tento bysglycinat s L-theaninom mozem aj ja odporucit. Dve kapsle pred spanim. Nema to okamzity efekt. Plus rano tiez magnezium ale nie v bysgl. Forme ale magnesium Malat. :srdce: drzim palce. Tiez navstevujem psychologicku. Je to ta najlepsia vec ktoru pre seba mozes urobit. A este jedna vec..ja som mala extremne problemy so spankom a ver, ze vsetky pocity sa umocnuju asi 100× ak je clovek nevyspaty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
4.12.25 13:37

Ahoj holky tak jsem dnes byla na UTZ a na punkci jdu příští čtvrtek, zvýšil mi dávku puregonu a dneska přidávám i orgalutran vypadá to na 13 vajíček, tak snad jich nebude míň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
4.12.25 17:28

@Luci377 Taky preji hodne stesti, at jde vsechno podle planu. Ano je to moje prvni IVF. Letos v lete jsem po pate potratila tak uz jsem si rekla ze to asi nebudeme dale zkouset. Pocitujes na sobe uz neco? Mi prijde ze se mi nacina nafukovat bricho, spatne se mi dopinaji kalhoty ale nevim jestli to muze mit takovy vliv tak brzo, jinak trosku citim vajecniky. Tvoje je to taky prvni IVF nebo uz mas nejake zkusenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
4.12.25 19:02

@Luci377 @nneellaa94 holky držím moc palce ať máme hezký počet vajíček a z nich pak plno šikovných embryjek 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
481
4.12.25 19:10
@muminek5 píše: Více

Holky drzim pesti!!! At je poradna uroda!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
481
4.12.25 19:11

Tohle byl muj milnik :srdce: na 3+ jsme to v breznu nedotahli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
4.12.25 19:25
@Lucky88 píše: Více

To je krásné :srdce: kdy tě čeká ultrazvuk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
4.12.25 20:48

Máte prosím někdo zkušenost s červeným/růžovým špiněním večer po transferu? Já jsem vždy měla hnědé. Dneska dopoledne jsem byla na Ket asi 10:30 a večer cca ve 20 takový dorůžova papír a 2 červené ťupky. Jediné co mě napadlo a v co doufám je nidační krvácení, ale na to mi přijde brzy, embryo bylo označeno jako 5BB, ale teda ještě nevylézalo z obalu, ale mělo v něm otvor, ale podle mě po genetice, ještě to paní doktorka komentovala, že zatím neleze, protože bylo v EG. Tak se mi moc nechce věřit tomu, že by za ani ne 10 hodin vylezlo a začlo se zabydlovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.