Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@86chm ahojky moc gratuluji
doufám že se nás takto bude brzy radovat více ![]()
Holky já jsem na prasknutí 😀 vůbec jsem to takhle při první stimulaci neměla. Dneska ve 22.00 picham ovitrelle a ve čtvrtek 8.30 jdu na to, už se těším až ty vajíčka že mě vyndají
zato třeba prsa mě skoro neboli a to minule bolely dost ![]()
@Em31 píše: Více
Chápu tvoje zklamání a mrzí mě to, ale jak psaly holky, raději později a s větší jistotou. Myslím, že kliniky v tom týdnu po vánocích budou normálně pracovat, tak by to mohlo klapnout 😊
@86chm píše: Více
Moc gratuluji
je krásné, že i jeden bojovníček dokáže takhle zvítězit 😊
@86chm Moc gratuluji. Já byla na KET jen o 3 dny dříve než Ty.
Držím palce, ať zdárně pokračujete. ![]()
@Gracetheworld Je pravda, že vyjít by to mohlo. No ještě tam jdu na kontrolu, tak se zeptám:)
@86chm To je krásný, moc gratuluji ❤️
@muminek5 Ono je to zklamání, ale pak si to tak člověk srovná a vidí v tom i to pozitivní:)
@Luci377 Já jsem byla zase hrozně nafouklá po tom odběru, ale neskutečně 😂
@Em31 no já doufám že to po odběru přejde
ne že to bude ještě horší ![]()
Ahoj holky, jak se všechny máte?
Moc na vás myslím, aby bylo vše u všech v pořádku a vsechny jste byli zdravé, šťastné ![]()
Na mě to dneska nějak padlo… Že je tam fakt POSLEDNÍ
![]()
A co kdyz to nevyjde atd… Pořád se snažím, si to nepripoustet a myslet pozitivně, že to tentokrát VYJDE
A že bude všechno v pořádku atd, ale dnes mě to teda nějak dohnalo…
Je teda pravda, že možná tomu trošku přispěla tchýně (kterou mám mimochodem fakt ráda
) ale některé věty byť asi teda nebyli buh vi jak bolestivé, mě kapánek zaboleli… jako například - Tak máte malého… (prvního syna)… ano máme a jsem za něj nesmírně vděčná
, urcite by to vsechno bylo mnohem bolestivejsi pokud bych byla v situaci, že bychom se snažili o první… Ale na druhou stranu to přece neznamená, že bychom si „zasloužili“ jen jeho, že by neměl mít sourozence - kterého si moc přeje, že když máme jeho a nevyšel další KET, tak nemám právo být smutná… Chápete mě jak to myslim?
Nebo když řeknu, že všem nastavajicím to moc přeji, ale že mě štve, že někdo okolo chlapa projde a už čeká miminko a pak jsme tu my co procházíme IVF a vším možným, a ani to pro nás neni záruka, že to vyjde… A ona mi začne vyprávět o příkladu, kdy její známá, má půl nebo jeden vajecnik a měla štěstí, že se vlastně taky povedlo přirozeně na poprvé… nevim zda mě chtela povzbudit, že zázraky se dějí, ale v ti chvíli mě to spíš bodlo ![]()
Snad něco ode mě nevyznělo nějak hnusně, fakt to všem STRAŠNĚ MOOOC PŘEJU, ať už se pořadilo mimino přirozeně či s jakoukoliv pomocí ![]()
Jen to muselo ven a říkala jsem si, ze tady byste mě mohli pochopit. ![]()
Příspěvek upraven 09.12.25 v 20:31
@Luci377 jooo snad jo, sis to takhle vybrala před odběrem a pak hezky splaskne 😁
@eM00
Nemuzu mluvit za vsechny holky tady, ale myslim, ze te vetsina chape…
Ivf je silena horska draha, hormonu, vycitek, teseni se, zklamani, pochybnosti, nadeji…
Jen to dej ven.. tady muzes napsat kdykoliv, my jsme tady… protoze tvoje pocity pochopi asi nejlepe nekdo, kdo prochazi stejnym kolotocem…
Jako u musketyru : jedna za vsechny…
@Kulihrášek127 píše: Více🦋
Myslím že každá z nás si nese hromadu různých pocitu a že každý jeden z nich je v pořádku.
Každá tady píše svůj příběh a ať je to vytoužené dítko první či druhé nic na tom nemění to že je vytoužené a vede k němu složitá a náročná cesta 🙏
Všem tady velky děkuji za to že jste statečné a i přes radosti a starosti se umíme držet nad vodou ♥️ 🍀
@eM00 Chápu tě.
Tohle je opravdu hodně náročný proces na psychiku a lidi, co si tím sami neprojdou, tak neví. A proto potom říkají to, co říkají.
S tou tchýní to mám taky tak.
Byť ji mám ráda, tak ty její příběhy o tom, že to někomu vyšlo i když doktoři říkali, že to nikdy nemůže vyjít, nejsou vůbec útěcha jak si ona myslí. Protože na zázrak se nemůžeme spoléhat. ![]()
Ten stres a nervy tu známe, řekla bych, všichni. Takže se drž a když to bude s nervy opravdu špatný, tak se neboj vyhledat pomoct. Já na prvním sezení u psychologa bulela jako želva. A pomohlo to.
Takže se drž a druhé dítko určitě přijde. ![]()
Holky, tak já nakonec jdu na kontrolu a Zoladex už tenhle pátek ![]()
Pak 29.12. kontrola a pokud bude vše OK, tak budu začínat stimulaci. Takže mi to vychází hezky na ten přelom roku. Jsem ale ráda že klinika mezi svátky funguje a jsou ochotní do toho se mnou jít, protože při délce mých cyklů bych jinak musela čekat do konce ledna a to by bylo fakt dlouhé. Jak už je člověk mentálně nastavený na to že bude stimulace, tak jsou pak ty průtahy nekonečné.
@eM00
Ahoj kočko!!!
Úplně tě chápu, možná si vzpomeneš jak jsem tu psala na začátku podzimu hodně podobný pocity. My jsme měli JEN jedno!!! neměli jsme na žádný odběr víc než jeden pokus. A po tom minulým potratu to byla mentálně fakt katastrofa u mě.
Strašně tě chápu! i moje tchýně, kterou zbožňuju měla občas nějaké věty, které nebyly potřeba. Ale oni to ti lidi prostě nemůžou chápat, protože tím neprošli. Strašně dobře pro ně, ale ta empatie tam nikdy nebude taková jakou bysme potřebovaly.
A proto přesně se máme tady v této skupině!!! Protože tyhle pocity jsme tady zažila každá. Ale to by bylo aby to nebylo už tentokrát!!! ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.