Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sahrazad1 píše:
Je to podivín, o tom žádná. Ale s jógou má pravdu, byt to vyjadřuje dost špatně. Dávej pozor, ne vše, co se tváři jako dobre, je dobre.
Otevíráš se silám, o nichž asi nemáš potuchy.
Když je to jen cvičení, ok, ale jak k tomu přibudou mantry, zdrhala bych o sto šest.https://www.vira.cz/…tanstvi.html
Jestli je tvůj, nyní ex, věřící - tam je to tak, ze muž je hlavou ženy, takže pro příště, kdybys narazila zase na věřícího, je v pořádku a žádoucí, když té muž vede.
Pekne léto …
Jen tento byl jaksi neobratny.
Tos trochu zaspala století. Žádný normální věřící dneska netvrdí, že „muž je hlavou ženy“. Oficiální učení katolické církve, které patří web, který sdílíš, je, že v důstojnosti i hodnotě jsou si muž i žena rovní. Mají jiné role, ale absolutně není pravda, že podle oficiálního učení je muž je hlavou ženy. Podle hrstky extrémistů možná.
Stejně tak dneska normální kriticky uvažující křesťan umí rozlišovat mezi jógou jako relaxačním cvičením a jógou jako východní ideologií.
@SlečnaDahlia budeš se divit, ale mnohde to tak je. Neznamená to, ze je žena méně, ale ze se má podřídit muži, a ten ji naopak má chránit a starat se o ni. Muž i žena jsou si rovni, ale mají jiné úkoly. Muž je hlavou ženy ( a žena ten krk, který hlavou otáčí ), a hlavou muže je Kristus. Mrkni do Bible, tam je to pekne vysvětleno na několika místech.
@Náměsíčná píše:
A to sis toho, že je šíblej všimla až víc jak roce? Jednou by mi něco zakazoval a jel by jak fretka. Nevidím nic špatnýho na radě ať se solidně rozejdeš. Asi nikomu by se nebílo kdyby jim někdo volal a říkal, že jsi hnusná a zlá. Třeba to je to co se jim nelíbí.
Právě my spolu jen chodili, pak bydlení spolu a tam se to ukázalo. Já nechodím každou neděli do kostela, on si myslel, že chodím. Například. Předtím mu trička na ramínka neva, teď z toho vysiluje. Takže to bydlení mi řádně otevřelo oči. Tohle fungovat nebude. Ultimáta ve vztahu nemají co delat.
@sahrazad1 píše:
Je to podivín, o tom žádná. Ale s jógou má pravdu, byt to vyjadřuje dost špatně. Dávej pozor, ne vše, co se tváři jako dobre, je dobre.
Otevíráš se silám, o nichž asi nemáš potuchy.
Když je to jen cvičení, ok, ale jak k tomu přibudou mantry, zdrhala bych o sto šest.https://www.vira.cz/…tanstvi.html
Jestli je tvůj, nyní ex, věřící - tam je to tak, ze muž je hlavou ženy, takže pro příště, kdybys narazila zase na věřícího, je v pořádku a žádoucí, když té muž vede.
Pekne léto …
Jen tento byl jaksi neobratny.
To jsou teda s prominutim zhnety, ze nestacim zirat
![]()
@Bellino píše:
A jinak jóga jako pojivo mezi ním a ďáblem, to teda opravdu střelil. Takový blábol se hned tak nevidí.
Ale jako výmluva, proč nejít o víkendu na jógu s kolegyněmi, se to šikne. ![]()
Prostě se k sobě ti dva nehodí, easy. Oba dva najdou hromadu lepších protějšků, než jsou sobě navzájem. Žádnej problém, taky bych se slušně rozešla, jak radí rodiče. ![]()
Celkem mě,,pobavilo", že ti zakazuje jógu, protože je od satana, každý týden do kostela a na zpověď, ale že s tebou sexuálně žije, to mu jaksi nevadí.
Magor a herečka k tomu.
Normálně se s ním rozejdi a neber v tomto ohled na rodiče. Však oni si za chvilku zvyknou, že už spolu nejste.
@Anonymní píše:
Omlouvám se, pokud píšu do nesprávné kategorie a prosím anonymně, píšu z profilu kamarádky. Mám, líp řečeno měla vztah přes rok. A chci to opravdu ukončit. Z dotyčného se vyklubalo něco, co mi nevyhovuje. Pro pochopení mi zakazuje jógu, protože pochází od ďábla a satana, nemůžu nosit minisukně nad kolena a krátké trika na ramínka, nemůžu mít živnost má sebe, ale práci nekde, pravidelně chodit do kostela a na zpověď. Nechce se mnou dost, že prý stejně v posteli nemožná. A boji se, že otehotnim i přes ochranu. Jenže rodiče si ho velice oblíbili. Protože byl na Vánoce u nás a pořád mě tam hladil a pusinkoval, chodil za mnou jako pejsek, co jsem navrhla, to udělal a řekli, že když toho kluka nechám, lepšího už nenajdu. Takových moc není. Včera našim volal, že jsem prý na něj hnusná, to si nejsem vědoma, že prý si chci udělat kurs instruktorky jógy, to je snad moje věc, když si ho zaplatím já sama a chcu jít cvičit na Srí Lanku, a proč jako ne? Jsem mladá a bezdětná, ideální čas si myslím. Ale rodiče vyjeli, že jak si to představují, že ať se s ním solidně rozejdu, nebo poprosím o odpuštění a ať se na něj ani špatně nepodivam, špatně dopadnu, přijedou k nám, i když bydlíme na druhé straně republiky a udělají se mnou rychlý proces, on je pod jejich ochranou. Pak jsem přišla domů, on se nosil po bytě jako páv, protože věděl, že moji vlastní rodiče jsou na jeho straně, tak jsem mu řekla, že s ním skončím a stěhuju se, jen co to bude možné. Taky se mi možná buduje nový vztah, zatím to není jisté, je to jen takové spoznavani na začátku, uvidí se, ale i kdyby ne, tohoto už nechci, ale je chování rodičů normální? Pod jejich ochranou? A pod koho ochranou mám byt já? Úplně jim řekl blbosti a oni tomu věří a nechtěli mě ani poslouchat, jeli si svou. Je mi z toho smutno. A ty ultimáta teď už můžu říct byvalyho, co dodat. Já třeba normálně cvičila na podložce jógu a in mi řek, satane odejdi. A že je pojivo mezi mnou a ďáblem
Takze klasika. Objevil se novy kolik, tak je na priteli vsechno spatne. Za rok se nic z toho jeho magorstvi neukazalo, ze?
A na tom, ze ti rodice rikaji, at se s nim radsi solidne rozejdes nez proti jeho vuli sama jezdit cvicit jogu na Sri Lanku, „protoze jsi prece svobodna“, nic az tak zavadneho nevidim. Jestli si ho oblibili, tak celkem chapu, ze nechteji, abys ho tahala za nos. Tak se rozejdi a mas klid, treba novy frajer pojede na Sri Lanku s tebou.
@Silverine247 píše:
Takze klasika. Objevil se novy kolik, tak je na priteli vsechno spatne. Za rok se nic z toho jeho magorstvi neukazalo, ze?A na tom, ze ti rodice rikaji, at se s nim radsi solidne rozejdes nez proti jeho vuli sama jezdit cvicit jogu na Sri Lanku, „protoze jsi prece svobodna“, nic az tak zavadneho nevidim. Jestli si ho oblibili, tak celkem chapu, ze nechteji, abys ho tahala za nos. Tak se rozejdi a mas klid, treba novy frajer pojede na Sri Lanku s tebou.
No, tak zatím nový vztah nemám, ale přeci kdyby ten vztah předtím stál za to, no tak nemám potřebu, nebo nemá význam ohlížet se jinde.
@Anonymní píše:
No, tak zatím nový vztah nemám, ale přeci kdyby ten vztah předtím stál za to, no tak nemám potřebu, nebo nemá význam ohlížet se jinde.
Řekla si že se ti buduje nový vztah, ale zatím nevíš. V případně že nejsi troll, jsi jen klasický monkey brancher.
@sahrazad1 píše:
@SlečnaDahlia budeš se divit, ale mnohde to tak je. Neznamená to, ze je žena méně, ale ze se má podřídit muži, a ten ji naopak má chránit a starat se o ni. Muž i žena jsou si rovni, ale mají jiné úkoly. Muž je hlavou ženy ( a žena ten krk, který hlavou otáčí ), a hlavou muže je Kristus. Mrkni do Bible, tam je to pekne vysvětleno na několika místech.
To si nějak odporuješ, podřízenost a rovnost současně se tak nějak vylučují už z podstaty věci ![]()
@Anonymní píše:
Vy jste spolu byli rok, ale ze cvicis jogu se vyjevilo az po sestehovani? Pred tim tilka a minisukne nevadily? ![]()
@Anonymní píše:
Omlouvám se, pokud píšu do nesprávné kategorie a prosím anonymně, píšu z profilu kamarádky. Mám, líp řečeno měla vztah přes rok. A chci to opravdu ukončit. Z dotyčného se vyklubalo něco, co mi nevyhovuje. Pro pochopení mi zakazuje jógu, protože pochází od ďábla a satana, nemůžu nosit minisukně nad kolena a krátké trika na ramínka, nemůžu mít živnost má sebe, ale práci nekde, pravidelně chodit do kostela a na zpověď. Nechce se mnou dost, že prý stejně v posteli nemožná. A boji se, že otehotnim i přes ochranu. Jenže rodiče si ho velice oblíbili. Protože byl na Vánoce u nás a pořád mě tam hladil a pusinkoval, chodil za mnou jako pejsek, co jsem navrhla, to udělal a řekli, že když toho kluka nechám, lepšího už nenajdu. Takových moc není. Včera našim volal, že jsem prý na něj hnusná, to si nejsem vědoma, že prý si chci udělat kurs instruktorky jógy, to je snad moje věc, když si ho zaplatím já sama a chcu jít cvičit na Srí Lanku, a proč jako ne? Jsem mladá a bezdětná, ideální čas si myslím. Ale rodiče vyjeli, že jak si to představují, že ať se s ním solidně rozejdu, nebo poprosím o odpuštění a ať se na něj ani špatně nepodivam, špatně dopadnu, přijedou k nám, i když bydlíme na druhé straně republikya udělají se mnou rychlý proces, on je pod jejich ochranou.Pak jsem přišla domů, on se nosil po bytě jako páv, protože věděl, že moji vlastní rodiče jsou na jeho straně, tak jsem mu řekla, že s ním skončím a stěhuju se, jen co to bude možné. Taky se mi možná buduje nový vztah, zatím to není jisté, je to jen takové spoznavani na začátku, uvidí se, ale i kdyby ne, tohoto už nechci, ale je chování rodičů normální? Pod jejich ochranou? A pod koho ochranou mám byt já? Úplně jim řekl blbosti a oni tomu věří a nechtěli mě ani poslouchat, jeli si svou. Je mi z toho smutno. A ty ultimáta teď už můžu říct byvalyho, co dodat. Já třeba normálně cvičila na podložce jógu a in mi řek, satane odejdi. A že je pojivo mezi mnou a ďáblem
Rodiče taky patřej do nějaký sekty? ![]()
Na něj se vybodni, je to blázen, no a rodiče se s tím holt musej srovnat.
@Silverine247 píše:
Vy jste spolu byli rok, ale ze cvicis jogu se vyjevilo az po sestehovani? Pred tim tilka a minisukne nevadily?
Nevím, možná rodiče zaúřadovali, protože když se dospělý syn s někým schází, tak v pohodě, ale když spolu začnou bydlet, tak už to není jen takové chození a vození se za ruce. Tak už byl vetší zájem o mojí osobu. A jejich rodina je až na můj vkus trochu fanaticky nábožná, což by mi nevadilo, i když přehání to, ale každý je nějaký, tak jeho maminka měla někdy v březnu zájem se se mnou o józe pobavit, já jsem byla pro všemi deseti, pak že si něco o tom počte, já ŕíkala, že OK, pak se ptám v květnu, jestli něco z toho bude a že teď chodí na pole, je tam toho hodně, a pak, že k tomu nepřijde, ona četla něco od biskupa a že prý mám se zachránit, ještě je čas a józe říct ne. Pak řekl, že co se má kdo dívat a čumět na moje nohy a ruce a ramena, to jsou moje části těla a Boží chrám a mám dodržovat úctu. Vždyť já dodržuji. A zase takové věci, co víc odhalují než zahalují, to nenosím. Ale jako jeptiška taky nechci chodit. Nejdřív mu ta joga až tak nevadilo, asi rodiče. A zase, já nejsem taková, že to tahám na všechny strany. Nebo, že měním chlapy jako ponožky. Ale tady je to asi nepřekonatelná překážka. A já nemyslela, že někdy najdu někoho, komu začne vadit taková věc, jako joga. Kdyby to byla swingers party, reality show, tak beru, ale joga, kterou praktikuje tolik žen a taky chlapů? U nás chodí ne jogu jen ženy, i když teda lektor je jogin. Máma mi i řekla, abych jogu cvičila, jen když on nebude doma, ale není to ujeté, dělat něco tajně a sledovat se? Prý i ona se musela mnohého vzdát, když se vdala. jenže já za něj vdaná nejsem a doba se trochu posunula, co je na tom? A že spolu spíme? tak už nechce, protože zpovědník mu v kostele řekl, že společné bydlení nebyl dobrý nápad, on normálně náš vztah a prohlémy řeší v kostele u zpovědi. A prý sex nebude, protože stejně jsem v posteli nemehlo, a co když otěhotním, to by nepřežila celá jeho rodina. No, to by bylo teda.
@Anonymní píše:
Nevím, možná rodiče zaúřadovali, protože když se dospělý syn s někým schází, tak v pohodě, ale když spolu začnou bydlet, tak už to není jen takové chození a vození se za ruce. Tak už byl vetší zájem o mojí osobu. A jejich rodina je až na můj vkus trochu fanaticky nábožná, což by mi nevadilo, i když přehání to, ale každý je nějaký, tak jeho maminka měla někdy v březnu zájem se se mnou o józe pobavit, já jsem byla pro všemi deseti, pak že si něco o tom počte, já ŕíkala, že OK, pak se ptám v květnu, jestli něco z toho bude a že teď chodí na pole, je tam toho hodně, a pak, že k tomu nepřijde, ona četla něco od biskupa a že prý mám se zachránit, ještě je čas a józe říct ne. Pak řekl, že co se má kdo dívat a čumět na moje nohy a ruce a ramena, to jsou moje části těla a Boží chrám a mám dodržovat úctu. Vždyť já dodržuji. A zase takové věci, co víc odhalují než zahalují, to nenosím. Ale jako jeptiška taky nechci chodit. Nejdřív mu ta joga až tak nevadilo, asi rodiče. A zase, já nejsem taková, že to tahám na všechny strany. Nebo, že měním chlapy jako ponožky. Ale tady je to asi nepřekonatelná překážka. A já nemyslela, že někdy najdu někoho, komu začne vadit taková věc, jako joga. Kdyby to byla swingers party, reality show, tak beru, ale joga, kterou praktikuje tolik žen a taky chlapů? U nás chodí ne jogu jen ženy, i když teda lektor je jogin. Máma mi i řekla, abych jogu cvičila, jen když on nebude doma, ale není to ujeté, dělat něco tajně a sledovat se? Prý i ona se musela mnohého vzdát, když se vdala. jenže já za něj vdaná nejsem a doba se trochu posunula, co je na tom? A že spolu spíme? tak už nechce, protože zpovědník mu v kostele řekl, že společné bydlení nebyl dobrý nápad, on normálně náš vztah a prohlémy řeší v kostele u zpovědi.A prý sex nebude, protože stejně jsem v posteli nemehlo, a co když otěhotním, to by nepřežila celá jeho rodina. No, to by bylo teda.
A na to prisel taky az po sestehovani? ![]()
@Silverine247 píše:
A na to prisel taky az po sestehovani?
tak on na to prisel treba drive, jen ji potreboval mit doma jistou, aby se mohl projevit… vzdyt sama ctes, jaka je autorka zoufalka, necha se urazet a misto aby sbalila svoji igelitku se kterou prisla a sla se v zivote konecne osamostatnit, zaklada tu takovehle diskuse…