Já, manžel a tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41209
29.5.13 07:40

@dandysek :mavam: Souhlasím s tebou, jenže pozor, ona nenapsala, že by se tchýně nechovala k její první dceři hezky, pokud jsem to pochopila, respektuje ji, koupí ji něco menšího k narozeninám atd…jen je problém, že nemá obě vnučky ráda stejně, tedy, že té první nespoří zatímco druhé ano. Že na té „nevlastní“ láskou nevisí, zatímco tu vlastní by umačkala - což si myslím, se dá předpokládat a nikdo jí to nemůže vyčítat. Můžeš ty s jistotou říct, že nevlstní dítě by jsi milovala naprosto, ale naprosto stejně jako vlastní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
29.5.13 07:40

Manžel má 12 letou dceru z předchozího vztahu a ta naprosto chápe, že moji rodiče se mazlí s mými dcerami a s ní ne. Už nemá na oňuchňávání věk a asi i jí by to bylo divné. Nemazlím se s ní ani já. Od toho má svoji maminku a když je u nás, tak tatínka. Moji rodiče ji mají moc rádi, taky jí dávají dárky, ale vlastním dají určitě víc. Nikdo se nad tím zatím nepozastavil. Spravedlivě je dělí babička, kterou mají společnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
29.5.13 07:46

Souhlasím s holkama.. pro tchýni to prostě není dítě jejího syna, tak myslím ani nelze očekávat, že pro ni bude znamenat tolik jako Vaše druhé společné dítě.. Myslím si, že pokud muž nedělá mezi dětmi rozdíl, tak je to v poho.. Po tchýni nemůžeš něco takového chtít.. ono by to bylo pěkné, ale ve většině případů to tak vážně nefunguje.. starší dítě to určitě vnímá, to je mi líto, ale asi nic nenaděláš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
29.5.13 07:49

@Keyllah taky tě zdravím :) Já přece neřekla, že by tchyně měla milovat vlastní i nevlastní úplně stejně. Ptala jsem se zakladatelky na to, jak to má její tchyně se vztahem k nevlastní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
29.5.13 07:50
@Anonymní píše:
Přesně, moje řeč, měla by mít ráda obě nastejno a ne jedné dát k narozeninám zlato a druhé třeba jen čokoládu. ale nejde o hmotné dary, jako o city a princip. Jedné měsíčně spoří a druhé ne…

souhlasím, je dospělá a měla by mít rozum a nedělat mezi dětmi rozdíl…taky znám ze svého okolí. A nikdy jsem se nesetkala s takovými názory, že je logické, že má tchýně ráda, vlastní vnouče a nevlastní ne, a že je to v pořádku…co to je za kecy?? To se Vám to kecá, když to doma nemáte, že? :cert: :cert:
Zakladatelko buď v klidu, chápu Tě a souhlasím s Tebou, měla by se chovat k dětem stejně. Jsou to přece děti. A manžel? No, to je těžká rada, toho nezměníš, bohužel, když miluje svoji matku nadevše. Zkus si s ním promluvit v klidu a říct mu svůj názor, pokud víš, že tyto řeči nikam nevedou, tak se na to vykašli a promluv si přímo s ní. tak aby u toho manžel nebyl, hezky, slušně a řekni ji co Ti vadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
29.5.13 07:53

No a co se týče jejího chlapa..? Mě říct manžel tu větu, co řekl chlap zakladatelce, asi bych si balila kufry. Jasně, ona by asi měla jít s problémem nejdřív za tchyní, když se jí něco nelíbí, ale ženský pozor, ne s každou osobou se dá nějak mluvit. Moje tchyně je zatvrzelá. Když za ní přijdu s problémem, chci to řešit a domluvit se na nějakým kompromisu, tchyně spustí slzavý údolí a mlčí, neřekne ani slovo, tak jak se pak člověk může domluvit? Takže u nás už se nesnažím, když mi o něco jde, řeknu chlapovi, jestli by to s matkou nemohl probrat a kupodivu s ním se baví a vždycky se skrz něj nějak domluvíme. je mi líto, že je manžel za prostředníka, ale u nás to bohužel jinak nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
29.5.13 07:54

Souhlasím s většinou tady. Kdyby se ke starší chovala hnusně, bylo by to něco jiného. Ale podle toho, co píšeš, se k ní chová hezky, jenom jí nedává tolik. A proč by taky měla? Kdyby tvůj manžel měl dítě z předchozího vztahu, taky ho nebudeš milovat jako vlastní.
A to, že by jí měla spořit, už vůbec nechápu, proč jako? 8o Snaž se pochopit, že pro ni je to vpodstatě cizí dítě. Ty bys spořila např. dětem sousedky? Ten vztah je totiž srovnatelný. Stejně jako bys jim asi nekupovala drahé dárky, ale jenom tu čokoládu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
29.5.13 07:55

@vendelin881 pokud s ní tchyně bude chtít mluvit a diskutovat o problémech. Zakladatelčin chlap mi z příspěvku vyznívá jako mamánek, takovej ten chlap, jehož heslo je: maminka má vždycky pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.13 08:05

Zakladatelko, ono asi záleží na té konkrétní osobě. V podobné situaci nejsem, ale myslím si, že moje tchýně by to dělala stejně, naopak si mylím, že kdybych si já našla muže s dítětem, tak zas moje máma by rozdíly nedělala, bylo by jí to blbé. V tomhle je narozdíl od mojí tchýně rozumná.
Ale co poradit, nevím. Promluvit s ní o tom? Je blbé, že muž za Tebou nestojí, já jsem s tchýní taky rozhádaná, ale muž zamnou aspoň stojí a dá se říct, že mě chápe, protže ví, že jeho máma je trochu „jiná“…
Tak držím palce, ať se to brzy urovná :mavam:
 M.

• Citovat
  • Upravit
10185
29.5.13 08:13

Zakladatelko, tím, že začneš tchyni přehlížet a přestanš se s ní bavit, ničemu nepomůžeš. Naopak, všechno se ještě zhorší. Ber to prostě tak, jak to je. Tvoje dcerka z prvního manželství prostě není její vnučka, citům neporučíš ani je nikomu nemůžeš naordinovat. Pokud se k ní chová nějak přiměřeně, tak to neřeš. Vidím to u nás v rodině. Mám úžasné rodiče, kteří by za svá vnoučata dýchali. Obě mé dcery bezmězně milují. Můj brácha se po rozvodu oženil a vyženil tři holčičky. Naši je přijali, vždycky se k nim chovali hezky, mysleli na jejich narozeniny, dávali dárky na vánoce, věnovali se jim. Ale přesto od nich jejich vlastní vnučky (moje dcery) dostaly vždycky víc, větší dárky apod. Zrovna nedávno jsme se o tom bavili a naši řekli, jak to cítí. Jsou to prostě děti, ty za nic nemůžou, holky jsou hodné, slušné, naše by nikdy nenapadlo se k nim chovat přezíravě. Ale otevřeně přiznali, že citově je to jinde, než k vlastním vnučkám. To se prostě nedá srovnat.
Tak ber tchyni takovou, jaká je, najdi na ní něco pozitivního, s dcerou si promluv, zkus to i s tchyní, pokud jsou ty rozdíly hodně markantní, ale hlavně v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
29.5.13 08:14

Mne to pripada prirozene… Verim, ze ma rada i nevlastni vnucku, ale vlastni, ta je od jejiho syna, od cloveka, ktereho porodila…

Asi to neni moc fer, ale je to tak. Koneckoncu starsi ma taky nekde svoji babicku od tatky…

• Citovat
  • Upravit
novo123
29.5.13 08:15

Já taky chápu zakladatelku, nikdo neříká, že to má tchýně cítit a milovat je stejně, ale rozumný dospělý člověk by se měl chovat tak, aby neubližoval dítěti, což svých chováním nejspíš dělá, když to ta starší vidí. Ona přece nemůže za to, že není její krev. Spoření je teda asi moc, to bych on tchýně nečekala, na druhou stranu mě osobně by bylo blbý jedné spořit a druhé ne, takže bych asi nespořila ani jedné a peníze ukládala sama a pak je dala malé ke svatbě, na byt nebo tak (sice ta druhá nic nedostane, ale vnímala bych to třeba jako část dědictví a z toho by ta druhá taky nic nedostala, tak asi tak). Představa, že máme někoho takovýho v rodině a dělá rozdíly mezi dětma, tak bych si o něm asi myslela, že je značně nevyzrálej :nevim: Jinak argumenty k opačnému stanovisku chápu a určitě máte pravdu, ale jedna věc je cítit to a druhá dávat to okatě najevo :think:

• Citovat
  • Upravit
2401
29.5.13 08:16

Myslim si, ze daleko vetsi problem nez rozdily mezi detmi je chovani manzela. Normalni reakce na tvoje naprosto opravneny obavy by byla, ze s matkou promluvi. Samozrejme, ze po ni nikdo nemuze chtit, aby mela obe deti rada stejne, ale mela by pochopit, ze od ni neni vubec v poradku davat ten rozdil okate najevo. Vyhruzky rozchodem v pripade kritiky matky mi prijdou naprosto sileny- mamanka bych nechtela ani za zlaty prase. Kazdej normalni chlap ma na prvnim miste svoji zenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
29.5.13 08:20

Ještě bych tě chtěla uklidnit, že to nemusí být nutně problém toho, že jedna je vlastní a druhá ne, protože tchýně dělá diametrální rozdíl mezi našim prvorozeným a druhorozenými dvojčaty - z jejího pohledu je to asi tak, že abychom měli první dítě bylo její vroucné přání velmi dlouhou dobu, tak má pocit, že jsme splnili její rozkaz nebo co a pak nám nařídila, abychom otěhotněli až za čtyři roky a u IVF transferovali pouze jedno emryo (otěhotněli jsme, když měl prvorozený sedm měsíců a navíc dvojčata) - kluci mají pět měsíců a pro ni jako by neexistovali - takže asi tak :palec:

• Citovat
  • Upravit
Poustevnice
29.5.13 08:25

Život je nespravedlivý a v životě nemáme nárok na nic. Když se „to“ povede, jak bychom chtěli, tak je to supr, když ne, nedá se nic dělat. Ber to tak, jak to je a nešťourej se v prkotinách.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky