Já umím šetřit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jako vyborna kasička poslouží klasicka luxfera. Udelas do ni otvor na mince a jentak se do ni nedostaneš. Švagrova takhle našetřila tisic pětset devětset.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Niqitka píše:
Jako vyborna kasička poslouží klasicka luxfera. Udelas do ni otvor na mince a jentak se do ni nedostaneš. Švagrova takhle našetřila tisic pětset devětset.![]()
![]()
jsem cetla „kašička“
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@žabařka tak si na stavební spoření posílej daleko větší částku at ti zbyde do výplaty jen minimum a musíš šetřit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nejhodnější píše:
Já jsem debiljsem se přepsala
To bych mu dala celou výplatu
Dávám mu 6 ku měsíčně, jelikož hypo máme jenom 10
chtěla jsem víc, ale jeho byt, jeho pravidla. Jinak platím veškeré jídlo, zábavu, většinu dovolených
pán by chtěl svatbu, ale já se tomu zuby nehty bráním
jak jeho byt jeho pravidla a tu 6 ku na hypo je co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@violass píše:
No to je preci prispevek na najem. Bydli v jeho byte, jinde by take platila. Nee, je to vtip, nemam tohle rada, snad si to @nejhodnejsi zacne hlidat. Jsem asi moc velky pragmatik, ale rozvodovost je cca 60 procent, co teprve rozchodovost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy ale plánují spolu budoucnost ne? pak fakt pujde s kuframa? Dohodla bych se teda jinak jestli plánují spolu budoucnost on dá polovičku na hypo a polovičku na jídlo a já taky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@violass píše:
Máme rozdělený finance na moje a tvoje. Chtěla jsem platit hypo aspoň 2× tolik jelikož by to bylo rychleji za náma. Chtěl si vzít hypo on, takže si vzal. Já mu dávám tu 6ku (přesně jak píše @Cuddy) jidne bych taky musela platit. Veškeré vybavení je taky moje. Kdybych odešla nezůstala by mu tam ani obýváková stěna. A neměl by si ani do čeho uvařit kafe ![]()
- Citovat
- Upravit
Jinak ptala se mě jedna uživatelka co dělám v diskuzi o šetření, takže odpovím.. Vůbec šetřit nemusíme, koupím si co se mi líbí, ale s.re mě, že utratíme neskutečnou pálku za jídlo
Ve dvou i 15ku za měsíc… Takže spíš jsem jen chtěla přečíst jak kdo šetří a něco si z toho vzít. Jo a že se u nás vyhazuje jídlo, tak o tom radši ani nemluvím ![]()
- Citovat
- Upravit
@Nejhodnější píše:
Máme rozdělený finance na moje a tvoje. Chtěla jsem platit hypo aspoň 2× tolik jelikož by to bylo rychleji za náma. Chtěl si vzít hypo on, takže si vzal. Já mu dávám tu 6ku (přesně jak píše @Cuddy) jidne bych taky musela platit. Veškeré vybavení je taky moje. Kdybych odešla nezůstala by mu tam ani obýváková stěna. A neměl by si ani do čeho uvařit kafe
A kde ty věci pak dáš a ty věci pak nebudou mít hodnotu, nevím je to vaše věc, ale uvědom si že uběhne 15. let on nebo ty si mužeš někoho najít a kdo na tom bude lépe, časem třeba budete mít děti, on si tu rychlovarnou konvici rychle koupí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@žabařka píše:
Ahojky všem,
pročetla jsem skoro všechny diskuze na téma šetření. Nyní bych chtěla poprosit ty z nás, které opravdu šetřit dovedou, aby nám tu napsali, jak že to vlastně všechno funguje. Myslím si, že to není ani tak o příjmu, jako o sebekontrole. Jak odoláte každodenním lákadlům, kdo vás k šetření vedl a podobně.
Z mojí vlastní zkušennosti: u nás se šetřit nikdy moc neumělo, nějaké příjmy byly, ale nepamatuju se, že bychom si něco pořídili za našetřené peníze. Spíše půjčky a přeplácení bankám…A to je velká škoda.
Děkuji za případné komentáře.
jednoduchý - nejdu do obchodu a je to
bydlím na vidlákově, všude se musí dojet autem a to si skara rozmyslím, jestli se mi chce jet 20 kiláků do velkýho obchodu. äno, máme tu jednotu potraviny a pár dalších obchodů, ale pokud všichni máme praocvní dobu 8 až 16 tak nemám šanci ty obchody potkat otevřený
neb do práce jezdím 7 až 17 i dýl
uděláme jednou za čas velký nákup, masa do mrazáku, mouku a cukr do spíže
takže asi tak, nelézt do obchodů
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@violass píše:
A kde ty věci pak dáš a ty věci pak nebudou mít hodnotu, nevím je to vaše věc, ale uvědom si že uběhne 15. let on nebo ty si mužeš někoho najít a kdo na tom bude lépe, časem třeba budete mít děti, on si tu rychlovarnou konvici rychle koupí.
No jo no
třeba nějaký lepší a výhodný řešení pro obě strany najdu ![]()
- Citovat
- Upravit
@Cuddy píše:
Toto uz bude osetrovat novy obcansky zakonik (pokud budou manzele).
co konkretne tam bude nove?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nejhodnější píše:
Jinak ptala se mě jedna uživatelka co dělám v diskuzi o šetření, takže odpovím.. Vůbec šetřit nemusíme, koupím si co se mi líbí, ale s.re mě, že utratíme neskutečnou pálku za jídloVe dvou i 15ku za měsíc… Takže spíš jsem jen chtěla přečíst jak kdo šetří a něco si z toho vzít. Jo a že se u nás vyhazuje jídlo, tak o tom radši ani nemluvím
taky to tak mame..obcas i cez dvacku..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@miisenka píše:
taky to tak mame..obcas i cez dvacku..![]()
Ale zase teda nekupujeme nic Polskýho, tomu se vyhýbáme (čtu etikety), šunku opravdu z masa, dobré jogurty a pod… Prostě kvalitní potraviny, žádné náhražky a dochucovadla. Kolikrát když koukám na Prostřeno, tak se mi navaluje jen to vidím. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Nejhodnější píše:
Ale zase teda nekupujeme nic Polskýho, tomu se vyhýbáme (čtu etikety), šunku opravdu z masa, dobré jogurty a pod… Prostě kvalitní potraviny, žádné náhražky a dochucovadla. Kolikrát když koukám na Prostřeno, tak se mi navaluje jen to vidím.
ved prave..a preto to su take dardy..
..Prostreno je obcas hnus..dotoho este restaurace s bielym obrusom a je to v prndeli..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit