Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já Francii miluji a hlavně přírodu a zámky. Nejhezčí 2 jsou Pierrefonds a Azay-Le-Rideau. A z měst mám nejradši Amiens, Nice, Paříž, Avignon, Orange a Besançon. ❤️
@LadyBrigit píše:
Mě připadá, že francouzi mají velké nosy
a pořád hulí. A volí Macrona.Na dotaz ubohého turisty, co si dovolíse na cestu zeptat anglicky(!
), reagují povýšeně.
Ale na druhou stranu - dali světu Belmonda, Funese, Coco Chanel, Diora, Edith Piaf, impresionisty, vybranou kuchyni…beru je. Tvoří starý dobrý základ naší Evropy. Ale toho Macrona si vážně mohli odpustit, no ![]()
@Burj Chalifa tak oni dokážou reagovat podrážděně i když mluvíš francouzsky a máš slabý přízvuk ![]()
@Wani píše:A já právě jsem v Ambarès-et-Lagrave.
@Burj Chalifa tak oni dokážou reagovat podrážděně i když mluvíš francouzsky a máš slabý přízvuk
Dobré. Ambarès-et-Lagrave je severně od Bordeaux a když se jde po proudu řeky Dorgogne, tak jsou postupně 3 města a to jsou: Bergerac, Libourne a nakonec Ambarès-et-Lagrave a pak se řeka vlévá do moře. ![]()
@Jean Gallois To zní dobře, v Bordeaux jsem kdysi byla. Můžu si zapsat jako místo, kam bych v případě mého výskytu ve Francii mohla jet ![]()
Na prvni dojem jsou pratelsti, mili, spolecensti a zabavni. Druhy dojem je, jen kdyz si vas pripusti bliz k telu (podobne jako Cesi, nakonec).pak jsou opravdu docela nacionalisti a rasisti. Umeni, priroda, zradlo, pamatky, to je parada, o tom zadna. Jsou hrdi na svou zem, umeji se oblekat, nosit, predvadet (casto je dojem vic, nez nakonec realita). Pokud je poznate povrchne - prijemni. Pokud je poznate vic - vase stesti, ze vam ukazou pravou tvar.