Jak budou žít a co čeká naše deti?

2249
30.5.17 01:39

A jak by sis představovala řešení? Nějaký stop stav na děti? Že by děti měli jen vyvolení?
Ty máš děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
561
30.5.17 02:38

zajímavé

@Aenne Právě-spousta národů, které jsou na tom hůř, i finančně, apod. a nemají co do pusy, tak ty mají spoustu dětí a nevadí jim to-berou to jako svou přirozenost a my kalkulujeme, přemýšlíme, zvažujeme, kritizujeme, popisujeme, analyzujeme a hodnotíme, někdy až moc. A pak máme málo dětí nebo žádné a co se stane následně? Vymřeme nebo se na planetě rozmnoží jejich národy a naše ne - nebudeme se jim umět bránit, protože nás bude málo, jestli mi rozumíš, převezmeme jejich názory jako názory většiny (proč by se většina přizpůsobovala menšině). Podle mě je to zajímavý názor, ale maličko zcestný, protože hlavní potřebou lidí je množit se a zachovat rod, což u tebe nějak v myšlenkách postrádám - a sice nějaký cit? :srdce: Tvůj příspěvek zní jako vědecký článek, ale city nula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
30.5.17 03:42

Tohle je velice zajímavé a nepříjemne tema. Vsechno cos tu popsala je totiz hrozne pravdive.

Casto premyslim nad tim, jakou budoucnost bude mit v dnesnim svete me dite, a hrozne se o nej bojím. Desi me, ze společnost jako celek spoustu veci bagatelizuje…

Uz jenom pristup lidi k volbam, kdy jich velka spousta nejde volit, nebo se o politiku jen nezajima a voli toho, kdo je nejvic videt, slyset…Bez vetsiho rozmyslu.
To co se pise, berou jako jedinou pravdu a nepremysli dal. Takovy nezajem je hodně nebezpečny. Bojim se i prosazování te mega politicke korektnosti bez rozmyslu, která jde do extremu ve jménu vyssi pravdy, svobody, bezpeci, a stvoreni multikultury az na dren, prosazování pravo vsech na vsechno, bez pokory a vlastniho pricineni, i kdyz je to zjevne velka utopie, a vsechno to svobodne kolem nas tim slepim prosazovanim, bez nejakych mantinelu a pouziti zdraveho rozumu, pomalu ale jiste umira… Vsichni mluvi o pravech, ale kde jsou povinnosti?

Svetu vladnou penize a touha po moci, touha po tom mit vic. At uz to znamena cokoli. Nemysli se na dalsi generace. Spousta lidi ani neresi, co bude zitra. Ziji prostě ze dne na den jen konzumem.

Jidla je dost, vody zatim taky. Ale jsme chamtivi, nenazrani, lini a roztahovacni tvorove. Denne se vyhazuje x tisic tun jidla, protece x mld litru vody, bez dalsiho vyuziti, vyrabi se statisice novych aut ročně, tuny a tuny novych hadru co si lide vezmou jen jednou nebo vubec. Proc proboha??

Jak to dopadne? Myslim, ze jednou to skonci a mozna zacneme jako společnost znova, snad i lip. Jenom v mensim poctu.

Ja se muzu jen snazit, vychovat ze sve dcery slusneho a vzdelaneho cloveka s nazorem a svedomim. Cloveka schopneho a praktickeho, co bude mit snahu vidět dal, nez jen za spicku sveho hezkeho nosu. Ne jen dalsiho velkeho a slepeho egoistu, konzumenta bez hranic. Snad se podari. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.17 05:23

Nejhorší je že se pořád čeká na to co udělá vláda protože jednotlivec noc nezmůže. Blbost! Každý jeden by mohl nejen třídit ale zamýšlet se jestli nakupovat blbosti opravdu potřebuje, třeba znečištění starými hadry, a nemyslím starými ale taková ta levná móda na jednu sezónu. Člověk veme jedno triko třikrát a šup s ním do kontejneru na charitu ale kolik z toho se opravdu využije? Evropané jsou přetížení věcma ale pořád se kupuje nové a nové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.17 05:46

@Aenne jestli chceš poradit, zaměř se na jednu věc a pomalu si přidávej. Ja se prvně vrhla na oblečení, kupuju míň a z přírodních materialu prstovanych bez pesticidu… dražší to v součtu není, kupuju míň. Pak jsem se vrhla na domácí chemii, plasty, kompostování, potraviny, vzdělávání potomků… stačí malé krůčky aby to ve výsledku udělalo velko věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
30.5.17 05:57

Souhlasim s tim, ze je paneta pekne v pr.deli a nejen planeta, ale i my, lidi. ale asi bych se tim nezabyvala. zivot nese dost starosti na to, abych resila jeste tohle. to by me jeb.lo. vsechny negativni veci vcetne sledovani zprav a ctenim o katastrofach jsou k nicemu a jdou mimo me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
30.5.17 06:19

Tak existuji nejake depopulacni programy, Bill Gates o nich kdysi mluvil. Nejvetsi hnus mi prijde tezba ropy v Kanade. Tezi se z pisku a k vytezeni litru ropy se nenavratne znecisti nekolik litru vody..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
30.5.17 06:25

Zajímám se o to, jak se lidé chovají k planetě… A upřímně? Je mi z toho celkem špatně :-( Stejně tak, jako když vidím, jaké děti jsou ve školách, jaká ta doba a společnost prostě je (empatie? haha! dnes jsou děti sobci a jsou k tomu i vedeni společností).

Všem doporučuji shlédnout Dokument Home - Domov, aneb kam směřuje naše cesta plus pak potom i cyklus Země krásná neznámá, to jsou fascinující dokumenty! Na youtube některé díly pod názvem Planéta zem zhora, ale je to normálně česky a lze leccos i postahovat na uloz.to. Opravdu každému doporučuji. Nicméně těch vykřičníků je více… Třeba ropa, oceány plné plastů, kácení tropických deštných lesů…

Tady je výstižná otázka na konci:
https://www.youtube.com/watch?…
JE ČLOVĚK PRÁVEM NAZÝVÁN JAKO NEJINTELIGENTNĚJŠÍ TVOR NA ZEMI, KDYŽ JAKO JEDINÝ ŽIVÝ TVOR NIČÍ SVŮJ DOMOV?
lidé jsou materialističtí, potřebují to a to a ono a plýtvají s vodou a vše možné, bohužel…

Pusťe si jeden díl a budete ohromeni!
https://www.youtube.com/watch?…

• Za posledních 30 let jsme ztratili 30% toho, co na Zemi žije!!!
  • není to tak, že na jedné straně je člověk a na druhé příroda, člověk je součástí přírody!
  • o tom, jaká Země bude zítra, rozhodujeme my a to již dnes!

Takže ano, i já se děsím, do čeho přivedu svoje děti :-(

A že tu někdo říká, že je přirozené plodit děti?
Ano, to je přirozené, ale je nepřirozené živit a starat se o všechny postižené, rodit císařem, likvidovat nemoci, uměle oplodňovat atd. A prosím, teď se hned na mě všichni nevrhněte. Je to těžké, ale já se na to snažím dívat z pohledu přírodní přirozenosti. Rozhodně tu netvrdím, ať necháme umírat maminky u porodu atp., to vážně ne, jenom podotýkám, že dnešní společnost má vymoženosti, které tu ještě před pár desítkami let nebyly - elektřina, ropa, je toho hodně! Kdo bude chtít, zajisté pochopí můj tok myšlenek :-)

Ale na druhou stranu mě těší že vznikají takové projekty jako nákup jídla s minimem obalů, celkově zájem o zdravou a kvalitní stravu, takže snad, snad jednou (a snad to ještě bude dostatečně brzy) se lidé vzpamatují a zlepší se to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
30.5.17 06:27

@Aenne a to ještě nevíte kolik hektarů půdy je v USA bez vody jen aby Los Angeles mohlo mít kašny apod. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
30.5.17 06:38
@Aenne píše:
tak snad se solární energie rozvine natolik, že ropa stratí svou cenu…doufam.

Ona solární energie není, bohužel, žádná výhra. Solární panely jsou těžko recyklovatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
30.5.17 06:51

@Aenne podle mě je blbost, že nás bude za pár desetiletí 12 miliard, naopak - dojdeme na vrchol a pak se začne množství lidí snižovat, protože mít děti je moc práce. Když si přečteš příběhy některých uprchlíků, tak jsou třeba z 15 dětí, ale sami mají jenom 4 děti. A jejich děti, tím spíš pokud přesídlí do Evropy, budou mít 2 děti nebo taky žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
30.5.17 07:06

@Aenne A co děláš ty osobně proto, aby se to změnilo? Dík!
Já si nemyslím, že by se na to kašlalo. Znám jedince, kterým to jedno není. Je to nejspíš i o osobním nastavení. Ten kdo to v sobě nemá, tak se dost těžko změní. Ale zase je fajn, že rodiče takto můžou působit na děti.
Mně třeba hodně vadí vyhazování potravin…fakt strašné… anebo když se zdroj obživy jako obilí háže do kamen…Vadí mi to, jak ČR není soběstačná…živočišná výroba nic moc, ale tím pádem chybí materiál k hnojení a udržování půdní úrodnosti…orná půda ubývá, protože se na ní postaví sklady???…jsme fakt rozežraní…a co se týká třeba oblečení - všude je přehadrováno a to je taky velká zátěž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
30.5.17 07:22

@Sova Klára Přidávám se… ze všech těch zachraňovaných těhotenství v 25. týdnu, kolik vyroste zdravých jedinců? A když už mluvíme o planetě, která se nedá nafouknout, proč je plná potomků ‚hrdinek‘, které přivedly vědomě na svět postižené dítě? Aby se mohly plácat po rameni? Ty potomky musí někdo živit a jejich matky taky…Už teď jsou školky a školy plné nejrůzněji postižených dětí s asistenty. Připadá vám to v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
30.5.17 07:23

Já si myslím, že se ale situace zlepšuje, aspoň v tom, jak se lidi chovají.
U nás na vesnici snad všichni třídí odpad, vždyť třeba naše domácnost, kde žije 6 dospělých a jedno dítě, nenaplní ani jednu malou popelnici za 14 dní.
Obec dává všem pytle na třídění odpadu, zapůjčuje kompostery, pořádá s dětmi akce na čištění okolí.

Lidi se přemnožují, jasně, ale nejsou to lidi z vyspělých států, kteří mají povědomí o tom, co se děje. Vždyť u nás si hodně lidí řekne, že mít dvě a více dětí je luxus, ale to by si měli spíš říkat jiné národy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
30.5.17 07:52

A proto jsem se vrátila z města na venkov. Abych mohla chovat zvířata, pěstovat si zeleninu, ovoce, sbírat lesní plody. Tzn bezobalový život. Aspoň trochu. Igelitky nepoužívám, většinou látkové, síťové a papírové tašky, krabice, košíky. Miluju směný obchod, vyměňuju vše možné, potraviny za potraviny, s mlékařem, včelařem, dřevovýroba a pod. Snažím se vyrobit co se dá, sirupy, džusy, marmelády, džemy, kompoty, rosoly, ale i masný produkty. Nedávno jsem měla návštěvu, svým dětem jsem dala k obědu i kompot a návštěva (dětské osazenstvo) se ušklíblo a sdělili mi, že oni maximálně banán a pomeranč. Divily se, že dělám hranolky z domácích brambor, a nesypu je zmrzlý z pytle. Nabídla jsem jim, že si můžou domů natrhat ředkvičky, když mi pomůžou zalít záhony, ale od mobilu ani nevnímaly. Tady se řeší planeta, ale že dnešní desetiletý děti neodtrhnou oči od mobilu a tabletu…rostou z nich gumy. Syn má pět let, kouknul k nebi a říká; kdy mami začne pršet? Chci mít velký dýně (spoustu si děti sami pěstují), děti od mobilu mu jen s úšklebkem řekli; vykašli se na dýně, ať neprší, bylo by hnusně… Sami si odpovězte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová