Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@káťa @Litta
On spíše neví kdy přestat, takže se opije pak celkem dost, jako domů zvládne dojít v pohodě, odemnke si, lehne si všechno.. jinak pivo sia třeba dá každý den po práci k televizi, třeba 2,to mi až tak nevadí, spíše mi vadí když se opije fakt hodně..
To by mi vadilo mnohem víc že si dá 1-2 piva denně než že se 3× do roka opije (nebude to tak hrozný když zvládne dojít domů a všechno). To ti přijde normální že pije každý den? ![]()
K jistému věku a typu chlapů to občasné totální zřízení se patří. V tom ani probém nevidím, může se jít vyspat těch pár dnů někam ke spolupitevníkovi.
Problémem bývá spíš to, že za tím pitím často něco je, nějaká dlouhodobá úzkost ze streu, z nedoceněnosti, z nespokojenosti.
@Anonymní píše:
Ahoj ženy. Včera jsme měli s mužem malinkou rozepři ohledně alkoholu. Já abstinent kterému vadí jen pach alkoholu a můj muž který si občas rád popije. On ví že mi vadí když pije, nemůžu to překousnout a řekl mi že si třeba 3× do roka prihne že takový prostě je.. připadá vám to v pořádku, nebo jak často se třeba opijí Vaši muži?
@Vlaďka 83 píše:
No a jak si člověk po pořádné opici váží chvil, kdy je mu dobře.
Přesně, má to významnej výchovnej efekt, a bohužel, zrovna jsem vychováván ![]()
Není důležité, jak často se muž opije, ale jestli si jeho partnerka taky občas dá. Abstinentka s neabstinentem, to je jako herbivore a carnivore. To nemůže fungovat.
@Nikody píše:
@zoidberg ale může, já si ráda dala, pobavila se a manžel u toho seděl s colou… jsme spolu spokojeni x letdnes už nepiju (ze zdravotních důvodů) a je to nuda
Však já psal abstinentka s neabstinentem, naopak to fungovat může ![]()
Před dětmi jsem pila každý týden, ale mám o sebe strach, takže ne do němoty, ale veselá jsem bývala dost
Teď si dám dvě vína a usnu ![]()
Manžel má neuvěřitelnou výdrž, znám ho asi 7, možná 8 let a opilého jsem ho viděla dvakrát, do nálady je to tak jednou za několik měsíců, přesně nevim, ono je mi totiž jedno.
Opilý, že by netrefil postel, nezvládl si sundat oblečení, nebo že by dokonce usnul v chodbě (znám od kamarádů), to se nestalo nikdy, kdyby se to stalo 3× za rok, bylo by mi to jedno.
Měla sis asi najít abstinenta, chápu, že ti to není příjemné, ale na tomhle není nic špatného ![]()
Já bych to netolerovala ani jednou do roka, natož třikrát.
Pro konzumaci alkoholu pochopení nemám, naštěstí jsme v tom s přítelem za jedno. Když máš tak vyhraněný názor na pití alkoholu, neměla sis začínat s člověkem, který se rád napije. Na druhou stranu, pokud tvůj muž nechlastá ve velkém každý den a chová se v opilosti slušně, tak to není zase taková katastrofa. ![]()