Jak často volají prarodiče vašim dětem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2932
9.6.20 14:46
@Wani píše:
@thalasan Hrůza, nám teda tchyně volá, jen když něco potřebuje. :lol: Naštěstí si po rodině nestěžuje, že by ji muž nevolal.

Ale ani si nestěžuji a neberu to jako hrůzu, když ji dítě dovedu tak se mu věnuje a občas mu i nějaký banán strčí :lol: narozeniny a vánoce nic moc, max fakt drobnost, ale po tom co čtu emimino tak to beru jako něco výjimečného :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
9.6.20 14:55
@Venetia píše:
Tak to je zvláštní pristup

Je, ale beru to jak to je. Její přes 70 a změna přístupu je nemožná. Její vlastní dcera s ní bojuje, občas mi přijde, že zkouší kdo víc vydrží. Pak to manžel musí rovnat. Tak to je asi 10 let :lol: asi jsem si už zvykla, ale jako model mi to nepřijde ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.6.20 15:29

S mojí mamkou a babičkou si kluk volá několikrát týdně, plus si s nimi píše. S tchyní si volá míň často, protože nemá WhatsApp ani jiné podobné aplikace, takže se s ní dá spojit hůř.

• Citovat
  • Upravit
1244
9.6.20 18:22

@thalasan mne prijde ostudne, ze si clovek nenajde za cely tyden 20 min na telefon vlastni mame promin. To, ze je muz vytizeny je vymluva. Ja taky mela 2 prace a zvladla jsem to. Ale ono to asi bude celkove tim vztahem. Zaklad je asi mit s detmi takovy vztah, ze to nebude brat jako povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
9.6.20 18:28
@MP Evik píše:
@thalasan mne prijde ostudne, ze si clovek nenajde za cely tyden 20 min na telefon vlastni mame promin. To, ze je muz vytizeny je vymluva. Ja taky mela 2 prace a zvladla jsem to. Ale ono to asi bude celkove tim vztahem. Zaklad je asi mit s detmi takovy vztah, ze to nebude brat jako povinnost.

Mě přijde osudné, že si maminka důchodce nenajde 20 minut času zavolat vlastnímu dítěti. Sedět doma a stěžovat si doma :nevim: mě prostě přijde, že to musí být oboustranné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
9.6.20 19:47

@thalasan a jak ma maminka asi vedet, kdy je spravny cas zavolat, kdyz sam syn si ho neudela a kdyz uz, tak posloucha jak je strasne zaneprazdneny, zvlast lide v duchodu proste nechteji obtezovat. Hele nic mas pravdu, ze by to aspon trochu melo byt oboustranne, i kdyz mi nikdo nevymluvi, ze aktivnejsi by mely byt deti. A hlavne mi tedy neprijde normalni si stezovat po pribuzenstvu, ze syn nezavola, spis bych cekala, ze to rekne primo jemu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
9.6.20 20:48
@MP Evik píše:
@thalasan a jak ma maminka asi vedet, kdy je spravny cas zavolat, kdyz sam syn si ho neudela a kdyz uz, tak posloucha jak je strasne zaneprazdneny, zvlast lide v duchodu proste nechteji obtezovat. Hele nic mas pravdu, ze by to aspon trochu melo byt oboustranne, i kdyz mi nikdo nevymluvi, ze aktivnejsi by mely byt deti. A hlavne mi tedy neprijde normalni si stezovat po pribuzenstvu, ze syn nezavola, spis bych cekala, ze to rekne primo jemu…

Tak nic takového neposlouchá, to už se tady zase trošku překrucuje jako vždy :lol: já to mám s mamkou jinak, jednou zavolá ona, jednou já. Tak nějak se přirozeně stridame a přijde mi to mnohem lepší. Tchýně je bohužel extrém a ač má každý maminku jenom jednu, tak bohužel vybrat si ji nemůže. Takže tchýně je matka a ta dětem nevola. Nikdy. Jako fakt nikdy. Je to jejich povinnost. Svagrova se jednou sekla, že si počká až ji zavolá. Nemluvily spolu 10 měsíců. Hrůza, manžel volal každý týden oběma. Na jedné straně ona je matka a ta dětem nevolá, takže ona ji volat nebude a pokud se neozve sama tak ji dcera ani nezajímá. Na druhé straně jsem její dcera a ona zájem nemá, když ji zavolám tak mluví jen o sobě a já ji nezajimam. No po těch 10 měsících jsme zlomil svagrovou, je to rok a cítím, že to zase začíná skripat. No nic jen jsem chtěla napsat, že zájem by měl být oboustranný stejně jako aktivita. Je to opravdu nepříjemné, když se ta druhá strana neozve a jen čeká na zavolání. Což při zdravém vztahu snad není :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
9.6.20 20:55

@thalasan Ja te chápu, myslim, ze cekat na zavolani (pokud s nekym chce clovek mluvit) je divne a u nas v rodine nepraktikujeme. Z muzovi strany napr. tchyne vola, jen kdyz neco potrebuje, takze u te jsem rada, kdyz nezavola. :lol: Ona i kdyz zavolá, tak ji deti nijak nezajimaji a muz ji sám nevola, protoze vi, te se to vzdycky stoci k ni a zacne rikat, co potrebuje, abychom udelali. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
9.6.20 21:17
@Wani píše:
@thalasan Ja te chápu, myslim, ze cekat na zavolani (pokud s nekym chce clovek mluvit) je divne a u nas v rodine nepraktikujeme. Z muzovi strany napr. tchyne vola, jen kdyz neco potrebuje, takze u te jsem rada, kdyz nezavola. :lol: Ona i kdyz zavolá, tak ji deti nijak nezajimaji a muz ji sám nevola, protoze vi, te se to vzdycky stoci k ni a zacne rikat, co potrebuje, abychom udelali. :lol:

Ja bych ji i ráda s něčím pomohla. Pořád nabízím i nákupy a tak. Nic nechce. Pak potkám nějakou prateticku a poslouchám jak to má chudera těžké, nikdo ji nechce pomocí, na vše je sama, děti na ni kašlou, vnoučata se nezajímají :nevim: když začala korona (tak druhý týden) ráno ji volám, že jdu nakoupit a jestli něco chce a hodím ji to domu. Ne vše má. Pak ji v 14:15 volá manžel a ona ve špičce v nejvíc narvanem obchodě si šla pro 3 rohlíky :roll: po cestě pak potkala kámošky, kde vykládá jak chudera si musela pro jídlo, protože ji nemá kdo jít :zed: ale jak říkám k malému se chová celkem pěkně, když už ho dovedu tak se mu věnuje. Nechci ho ochudit o babičku kvůli mým vyhradam. Já se kousnu, některé věci přecházím. Ale pokud by nebyla že strany babičky žádná snaha tak bych to asi nezvladala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
9.6.20 21:27
@thalasan píše:
Ja bych ji i ráda s něčím pomohla. Pořád nabízím i nákupy a tak. Nic nechce. Pak potkám nějakou prateticku a poslouchám jak to má chudera těžké, nikdo ji nechce pomocí, na vše je sama, děti na ni kašlou, vnoučata se nezajímají :nevim: když začala korona (tak druhý týden) ráno ji volám, že jdu nakoupit a jestli něco chce a hodím ji to domu. Ne vše má. Pak ji v 14:15 volá manžel a ona ve špičce v nejvíc narvanem obchodě si šla pro 3 rohlíky :roll: po cestě pak potkala kámošky, kde vykládá jak chudera si musela pro jídlo, protože ji nemá kdo jít :zed: ale jak říkám k malému se chová celkem pěkně, když už ho dovedu tak se mu věnuje. Nechci ho ochudit o babičku kvůli mým vyhradam. Já se kousnu, některé věci přecházím. Ale pokud by nebyla že strany babičky žádná snaha tak bych to asi nezvladala.

Aby to nevyznělo blbě, tchyně není žádná nemohoucí stařenka, ještě ji není ani 60 a jejímu nejmladšímu dítěti je teprve 16. :lol: Ona by spíš chtěla, abychom ji dávali peníze a kupovali jim drahé dárky (např. počítač, tablet apod.), případně jim něco dovezli a udělali na baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
9.6.20 22:02

Kdyby nám nějací rodiče telefonovali 3× denně, tak ten telefon vyhodím z okna… A nejvíc nesnáším telefonování malých dětí, kdy třeba mlčí, odhodí telefon, neodpovídají na otázku, vydávají skřeky… Trávit denně s kýmkoli hodinu na Skypu bych taky nezvládla, nejsem telefonovací typ.

S rodiči si voláme cca 1× týdně, cca 1-2 za 14 dní jezdíme ke tchýni, ostatní bydlí dál. S mojí mámou a ségrama máme skupinu na WA, takže si píšeme, ale voláme si jen jednou za pár dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
10.6.20 20:02

Já si myslím, že hlavně jde jaké vztahy. Ani to nedje o tom, že si někdo pořád říká to samé, jak tu bylo uvedeno, ale ten pocit, že ten druhý chce slyšet toho druhého..
Já s mámou, tak to bylo tak obden někdy každý den, někdy dva dny ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5094
10.6.20 20:26

@Janasas Souhlasím. Ve skutečnosti ani tak nejde o to, co si kdo pořád, každý den říká. Našim rodičům dělá radost, že na kameře vidí, jak děti řádí, radují se, zlobí… A děti zase baví dělat před kamerou kraviny, tancovat…)) To důležité si sdělujeme během hovoru. :) Spíše mi přijde trochu smutné, když někdo nemá potřebu nebo čas své rodiče/vnouče alespoň na pár minut týdně (když ne denně) slyšet nebo vidět. :( Ale je to každého záležitost, jak mu to vyhovuje a každý má jiný pohled na věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
10.6.20 20:38

@Yasmina21 souhlasím, a komu to nevyhovuje, a mylsí si, že by rodič mohl víc volat, tak volat sám častěji.. Ono je pak i jedno, kdo to číslo vytočí, pokud někdo chce víc kontaktu, tak radši takto, než se zatvrdit a nadávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová