Přítelovo rodiče mě nemají rádi

Anonymní
5.6.20 06:24

Přítelovo rodiče mě nemají rádi

Ahojky holky :) Mám problém který mě dost trápí a potřebuju se alespoň “vypsat”. Přítelovo rodiče mě nemají rádi. Od začátku jsem se snažila se jim “zalíbit”, ale výsledek je nula. S přítelem spolu nemáme jediný problém, ale jeho rodina se snaží mezi námi dělat rozbroje :( Vůbec nás jako pár nerespektujou.. Nikdy jsem jim nic neudělala, chovala jsem se vždy slušně.. nikdy mi k narozeninám ani nepopřáli aby mi podali ruku.. na Vánoce jsem nebyla ani pozvaná, koupila jsem celé rodině dárky, zabalila je, dala jsem si záležet a já pod stromečkem neměla ani svíčku.. když přítelovi píšou tak nikdy to není sms v množném čísle, ale vždy jen např. “Jiříku přejeme ti krásný nový rok” :( Jakobych neexistovala.. moje rodina přítele miluje, dárky dostáváme společné, nikdy na něj nezapomenou.. o to víc mě to mrzí.. jenže přítel mě nejdřív uklidňoval, že to tak není, že mě mají rádi, ale postupem času si asi začal připouštět, že mě nesnáší a náš vztah se jim nikdy nebude líbit.. pohádal se s nima a řekl jim, že dokud mě nezačnou respektovat nebude s nima komunikovat.. a taky to tak je a to mě snad trápí ještě víc.. nechci aby se svojí rodinou nekomunikoval, ale když mu řeknu ať jim napíše nebo zavolá nechce o tom ani slyšet.. je to začarovaný kruh a nevím jak tuhle situaci řešit :( Prosím poraďte.. Lucka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15227
5.6.20 06:33

Respekt ani lásku si nevynutis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
5.6.20 06:41

A ptali jste se, proč tě nemají rádi? Třeba si pro syna představovali někoho lepšího, hezčího, chytřejšího, prostě nejlepšího. Naštěstí o tom nerozhodují rodiče, ale vy sami. Kdybych jim nestála ani za podání ruky, tak by mi vůbec nevadilo, že se mnou nemluví, naopak. Přítel se za tebe postavil, což je moc fajn :kytka: Je to jeho rozhodnutí, můžeš mu akorát říct, že nechceš, aby se s rodinou nebavil, to je vše. Teď je řada na rodičích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.20 06:46

@PanenkovaMakova Já jsem se neptala prostě jsem tam přestala jezdit.. nechci překážet někde kde nejsem vítána.. ale přítel se ptal několikrát a vždy řekli, že mě mají rádi, ale u nich se neříká moc věci na rovinu :roll: Jinak jsem ráda, že stojí zamnou, ale já mám strach, že mi začnou dávat za vinu, že s nima syn nekomunikuje :( No pro mě prostě začarovanej kruh :zed:

• Citovat
  • Upravit
14313
5.6.20 06:51
@Anonymní píše:
Ahojky holky :) Mám problém který mě dost trápí a potřebuju se alespoň “vypsat”. Přítelovo rodiče mě nemají rádi. Od začátku jsem se snažila se jim “zalíbit”, ale výsledek je nula. S přítelem spolu nemáme jediný problém, ale jeho rodina se snaží mezi námi dělat rozbroje :( Vůbec nás jako pár nerespektujou.. Nikdy jsem jim nic neudělala, chovala jsem se vždy slušně.. nikdy mi k narozeninám ani nepopřáli aby mi podali ruku.. na Vánoce jsem nebyla ani pozvaná, koupila jsem celé rodině dárky, zabalila je, dala jsem si záležet a já pod stromečkem neměla ani svíčku.. když přítelovi píšou tak nikdy to není sms v množném čísle, ale vždy jen např. “Jiříku přejeme ti krásný nový rok” :( Jakobych neexistovala.. moje rodina přítele miluje, dárky dostáváme společné, nikdy na něj nezapomenou.. o to víc mě to mrzí.. jenže přítel mě nejdřív uklidňoval, že to tak není, že mě mají rádi, ale postupem času si asi začal připouštět, že mě nesnáší a náš vztah se jim nikdy nebude líbit.. pohádal se s nima a řekl jim, že dokud mě nezačnou respektovat nebude s nima komunikovat.. a taky to tak je a to mě snad trápí ještě víc.. nechci aby se svojí rodinou nekomunikoval, ale když mu řeknu ať jim napíše nebo zavolá nechce o tom ani slyšet.. je to začarovaný kruh a nevím jak tuhle situaci řešit :( Prosím poraďte.. Lucka

Naštěstí se tě tvůj partner naztal.To je super. Nekteri rodiče si pro své potomky představují jiné partery než si dotyčný potomek vybral :nevim: Když je VŠ tak partnerka musí být také atd.Za mě to je úplně ubohé. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
5.6.20 06:54

To je smutné. Přestala bych se snažit, nemá to očividně žádný smysl.
Jeho rodiče budou nejspíš pořádný burani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pet32
5.6.20 07:01

Možná byla chyba, když si se snažila jim zalíbit, lepší je když je člověk sám sebou. Jsi taková, jaká jsi a jestli se jim nelíbíš, nic s tím nenaděláš. Nikdo nikoho nemůže nutit, aby ho měl rád. Někde si drží odstup, nepouštějí si k sobě někoho cizího. Nenutit přítele, aby u nich vyprosil, nějakou přízeň. Třeba časem, až ti na tom nebude tolik záležet se to zlepší.

• Citovat
  • Upravit
4497
5.6.20 07:06

Netrap se něčím, co nemůžeš změnit. S klidným svědomím si můžeš říct, že ty jsi pro dobrý vztahy udělala vše, co bylo možný a to, že oni nechtějí, je jejich problém, neví, o co přichází.. snažila ses dost, víc udělat nemůžeš, tak se na ně vykašli, přece si kvůli nim nebudeš kazit náladu, to by je jen potěšilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.20 07:12

@darekp Asi máte pravdu.. děkuju!! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
34473
5.6.20 07:24

Není to jejich povinnost, aby měli rádi každou partnerku jejich syna. Chápu, že to zamrzí, ale asi k tomu mají nějaký důvod a nemůžete je k tomu donutit tím, že s nimi syn přestane komunikovat, tím to bohužel jeste podporuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.20 07:35

@terien To je sice pravda, ale na druhou stranu si říkám, že by mohli alespoň respektovat náš vztah a to že jsme šťastný. Trápí mě, že s rodičema nekomunikuje, ale je paličatej a nechce o nich ani slyšet.. ještě předtím než přestal komunikovat jsem několikrát odepisovala za něj, protože on prostě nechtěl.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14377
5.6.20 07:40

No, osobně si myslím, že přestat s rodiči komunikovat, aniž by se snažil situaci nějak vyřešit, bylo to nejhorší, co mohl udělat. Tím brzy nesympatie k tvé osobě přejdou k nenávisti, protože to budou dávat za vinu jen a jen tobě. A naprosto chápu tvé obavy, že se to jednou obrátí proti tobě. Je to docela pravděpodobné. Lásku a sympatie si sice nevynutíš, ale oni by tě měli respektovat. Není něco, co to vyloženě zapříčinilo? Ono někdy stačí, že synáček změní chování a nejezdí k mamince tak často a hned jsi ty ta zlá, co ho od nich drží dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
5.6.20 07:42
@Anonymní píše:
@terien To je sice pravda, ale na druhou stranu si říkám, že by mohli alespoň respektovat náš vztah a to že jsme šťastný. Trápí mě, že s rodičema nekomunikuje, ale je paličatej a nechce o nich ani slyšet.. ještě předtím než přestal komunikovat jsem několikrát odepisovala za něj, protože on prostě nechtěl.. :nevim:

A oni to nerespektují? Nebo co po nich chcete? Nemají tě rádi, fajn, důvody víte jen vy a co teď? Donutíte je mlčením, abys byla oblíbená snacha? Když teď tchýně zavolá, že vás zve na oběd, tak tam pojedeš, budeš žvýkat svíčkovou a budeš spokojená? Nebo s nimi syn už do smrti nepromluví? On k nim bude mít dřív nebo později také nějaké povinnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
5.6.20 07:47

U nás to bylo to samé, pro syna nejen já, ale žádná nebyla dost dobrá, ted už jeho rodiče neziji. Ať jsem udělala, cokoliv, bylo to špatně. Vztah s matkou mě mrzel, ale ona byla složitá osobnost. Jednou mě měla ráda, pak zase ne. Měla pocit, že všichni kolem ní jsou svi.ne, byla nemocná. Zpětně mě to mrzí. Táta ten byl svůj, ten měl rád jen syna a partnerku, ostatní tak nějak bral, ale vnuka toho měl moc rád, vnučku zažil půl roku, to byl šťastný, že máme holčičku. Naposledy jsem ho viděla v nemocnici a to se choval moc hezky, tak aspoň tak si ho pamatuju. Jinak vážně hodně prudil.

Tak mě přijde, že takhle ošklivě se chovají lidi, co nejsou sami v životě spokojeni. Až budete mít děti, tak jim to bude líto. Zkus je třeba pozvat, až budeš mít narozeniny na oslavu jako vstřícný krok. Když nepřijdou, už bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
5.6.20 07:47

Bohužel, lásku nevynutíš. Pokud tě z jakéhokoliv důvodu nemají rádi, nesedla jsi jim, nejsi jim sympatická, ovlivní to zhruba stejně jako Ty. To by mohl spravit případně jen čas, kdy by měli možnost lépe tě poznat, ale to není jistota a chápu, že k tomu ani není prostor nebo psychická kapacita - dost možná z obou stran. Dost možná v tom hraje roli i ne nedostatek tchánovské lásky, ale to, že neví, jestli vám to s přítelem vydrží, a tak se snaží na tebe úplně nepřipoutat (nepíšeš, jak dlouho jste spolu).

To, že jim nejsi po chuti, je ale jedna věc. Druhá je, že bez ohledu na své city své chování ovlivnit mohou a to, které předvádějí, je hrubé až buranské. Pokud tě opravdu nemají rádi, asi ti nebudou dávat veledary, ale nedat ti ani maličkost, když ty jim nakupuješ dárky k Vánocům a narozeninám, je vrchol neomalenosti, stejně jako přání k novému roku jen příteli. Ten, kdo by tady měl zasáhnout, je tvůj přítel, na něj bych apelovala. Tím nemyslím okamžité a trvalé přerušení styků s rodiči, dokud se „nenapraví“, ale jasné vytyčení mantinelů: hele, rodičové, je mi jasné, že vám Mařka není zrovna dvakrát po chuti. Že jste si moji budoucí ženu možná představovali jinak. Ale já ji miluju, chci s ní být a po vás, když už se nemůžete aspoň snažit ji mít rádi, chci, ať náš vztah respektujete. K tomu patří to, to a to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová