Naši mě nechtějí zpět doma

Anonymní
4.6.20 09:18

Naši mě nechtějí zpět doma

Hoj holky, mám takovou zvláštní situaci. Je mi 23, studuji vš, ale mám zatím jen brigády. Mám 5 letý vztah a od 18 žijeme s partnerem v krajském městě kvůli studiu a práci. Měli jsme za tu dobu asi 3 nájmy a dali do nich nehorázné peníze. Já jinak bydlím s mamkou a bratrem, máme se rádi, ale bratr je puberták, takže když se vrátím domů, ptá se mě, kdy už pojedu zpět do Pardubic, aby tu byl klid. Já si to asi všechno hodně beru.
No s mamkou mám taky super vztah, kolikrát říká, ať zpět nejezdím, že se jí bude stýskat. Neřekla bych, že jsem tam nějak na obtíž, dokonce dělám nákupy, pomáhám.
Teď jsme si s partnerem řekli, jestli zbylé 2 roky studia nebýt zpět každý doma, přispívat rodičům a šetřit na vlastní. Volala jsem to své mamce, která reagovala „Jasný, takže bys bydlela u něj a pak občas přijela domů přespat, to mně nevadí“. A celá ta situace mě nějak prostě mrzí.
Většina mých spolužáků je u rodičů stále, ani nikdy nebyli na kolejích a já si tam přijdu, jako že všechny otravuji. U nás je tedy problém v mamčině příjmu, i když dostává peníze od táty, často si stěžuje, že má financí málo, ale jak říkám, přispívám ji. Přítelova rodina je naopak z nápadu nadšená.
Nevím, jak situaci řešit, ale u přítelovy rodiny fakt bydlet 2 roky nechci, to by bylo na palici v malém 2kk. Řešili jste někdy něco podobného?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6875
4.6.20 09:26

A pochopila tě správně? Že chceš k ní a bráchovi. Nevidím důvod proč by tě mamka nechtěla zpět, když by si finančně pomáhala, byt je velký jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4138
4.6.20 09:26

A nepochopila to spíš tak, že se oba stěhujeme k rodičům přítele a k ní budeš pořád jezdit není občas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
4.6.20 09:28

Jsi v podstatě dospělý člověk a oni si zvykli na svůj režim, klid a pohodu. Hodně záleží, jestli bys tam měla vlastní místnost nebo pokoj s bratrem. Ale i tak je to narušení stereotypu, s dalším dospělým člověkem se dělit o koupelnu, televizi apod.
Můj názor je, že vracet se domů ve 23 letech jen v nouzi nejvyšší. Je fakt, že mnoho lidí v tomto věku bydlí ještě s rodiči, ale bez ohledu na délku studia, není to zdravé a žádoucí. Ale to asi slyšet nechceš. S přítelem k jeho rodičům bych taky nešla.

Volila bych spolubydleni s jinými studenty, Ty a přítel svůj pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5182
4.6.20 09:33

Tak neco jineho je ve 23 porad bydlet u rodicu, a nebo se odstehovat v 18 a pak po 5 letech se vracet. Podle mne to ani moc neprospeje vasemu vztahu. Nedovedu si predstavit po 5 letech bydleni s partnerem jit bydlet na 2 roky kazdy zvlast a ze spolecneho hospodareni jit zpet k vikendovemu randeni (a schazet se pak v pokojicku u rodicu?). Jinak to ale zni ze te mamka spis spatne pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17476
4.6.20 09:34

Přesně, já si také myslím, že to prostě jen vyznělo jinak, než to bylo myšleno… že mamka nechápe, že se po letech společného bydlení chcete s partnerem „rozdělit“… prostě jsi to neřekla dost jasně a ona to nepředpokládá.. soudím i z toho, co píšeš o spolužácích „nikdy nebyli ani na koleji, jsou doma“… prostě si o tom s mamkou znovu promluv, uveď to na správnou míru a nebuď smutná, myslím, že to je jen šum v komunikaci :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
4.6.20 09:38

A proč nejdeš na kolej? Nebo to spolubydlení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
4.6.20 09:41

Po 5 letech si máma zvykla na život bez tebe. Alimenty předpokládám posílá táta tobě. Takže buď si vyjasněte, že chceš bydlet doma nebo jdi na kolej nebo do spolubydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774
4.6.20 09:46

Zase troll viz vedlejší diskuze. Jdi s tím už do hajzlu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76347
4.6.20 09:55

Zakladatelko, je to přesně tak, jak píšou holky.
Je rozdíl, jestli dítě, byť dospělé, nikdy neodešlo, nebo se ve stejném věku vrací po předchozím odstěhování.
Ten, co nikdy neodešel, je doma skutečně pořád doma, rodina s ním počítá, jeho věci na jeho poličkách, je součástí rodinného mikroklima.
Pokud Ty jsi pět let bydlela jinde, doma, jakkoli je Ti to nepochopitelné, už Tě berou v podstatě jako návštěvu - a pubertální bratr se nezdráhá na rovinu to i říct.
Jasně, že pokud rodina funguje a vztahy jsou fajn, určitě neváhá poskytnout přístřeší navrátilci po nějakém životním úrazu: rozvod, ztráta zaměstnání a s tím související dramatický propad příjmů a podobně, ale když se po letech samostatného bydlení najednou dospělé dítě rozhodne, že z ekonomických důvodů pro ně bude výhodnější zabrat zase „svoji“ skříň, narovnat boty do botníku, motat se v kuchyni a chovat se „jako doma“, a to na dobu neurčitou, je to prostě narušení kruhů.
Naprosto se maminčinu nenadšení nedivím, taky bych se nenadchla. :? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
4.6.20 10:00
@luckaa85 píše:
Zase troll viz vedlejší diskuze. Jdi s tím už do hajzlu

A tady má někdo špatnou náladu. Když tě to tak irituje tak to nečti ne?! Proč si krátit život takovou blbosti. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
4.6.20 10:02

Když jednou pták vyletí z hnízda, už se obvikle nevrací. Sám jsem si nikdy nedokázal představit, že bych se vrátil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
4.6.20 10:09

Mně by to tedy přišlo divné, kdyby se mi dítě po několik letech soužití s partnerem/partnerkou jen tak chtělo vrátit domů :nevim: A dál ve vztahu pokračovat jen o víkendech :think: Já už bych se domů nevracela, protože i mně samotné by to přišlo divné. Najdi si s přítelem levnější pronájem, běžte třeba do spolubydlení s ostatními studenty. Navíc tedy to, že s partnerem začnete bydlet zase každý zvlášť, vašemu vztahu moc neprospěje, pokud tedy spolu plánujete společnou budoucnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
4.6.20 10:14

Já si neumím představit, že bych řekla mamce, že se k ní vracím bydlet přesto, že už bydlím s přítelem. Něco jiného by bylo, kdyby jste se třeba rozešli, měla bys těžké období atd. a potřebovala se odrazit a pomoct. Ve vašem případě mi přijde zvláštní, že vás vůbec napadlo vrátit se zpět k rodičům.
Ale chápu, že tě to zamrzelo, jen na to musíš koukat tak, že už jsi dospělá, 5let bydlíš jinde, tak není důvod se vracet zpět a mamka to určitě myslí dobře ;) nebo to třeba jen špatně pochopila, zkus s ní promluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.6.20 10:15

Zajímavé, kolik lidí by odmítlo vlastní dítě nebo by z toho byli hodně vypruzeni. :think:

U mne by měl potomek vždycky dveře otevřené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová