Rodina ze mě tahá prachy

Anonymní
7.6.20 11:07

Rodina ze mě tahá prachy

Ahoj potřebuji znát nestranný názor ostatních Žiji s přítelem je to fajn chlap :srdce:
Jako každý máme rodiče. Moje máma je zlatá, dala by mi první poslední.
Ovšem problém je můj táta. Rodiče jsou rozvedení máma má přítele, táta žije v domku se svou matkou (mojí babičkou)
K tátovi s přítelem jezdíme tak jednou za 14 dní
Táta nemá práci, ale občas chodí na melouchy
vydělá si tak pár stovek denně :roll:. Hodně kouří a dá si i pivko Před lety prodělal rakovinu ze, které se dostal. Problém je v tom, že když jedeme za ním na návštěvu, tak chce peníze :zed: A chce aby ho můj přítel odvezl autem na nákup, na který ani nemá. Takže mu to musíme zaplatit. Přítel mýho tátu lituje.
Zároveň je ale naštvaný, protože ho nebaví abychom tátu stále dotovali, ale tátovi nic neřekne. Řekne to až mě. Samozřejmě že to taky takhle nechci a říkám mu ať to nedělá, že jedeme na návštěvu a ne abychom mu pořád něco kupovali nebo dávali peníze.
Minule jsme jeli opět t na návštěvu k tátovi z domova privezli suroviny na vaření, Mléko, mouku, cukr, sůl maso olej atd.
Samozřejmě že chybělo pivo a cigarety, a hned nám řekl jestli ho odvezeme to nakoupit a jestli mu to zaplatíme že má 10 Kč v peněžence. Řekli jsme mu, že návštěvy k němu máme vždycky dost drahý on se urazil a odešel pryč. My jsme pak taky odjeli domů
Teď nám volala babička jeho máma, že táta potřebuje načipovat a očkovat psa vlčáka má.
A že jestli bychom ji na to ne půjčili. že nám to po důchodu vrátí. Babička na tom není zdravotně nejlíp, nemůže už pořádně chodit. Je nám jí líto, ale my oba s přítelem pracujeme v chráněné dílně, a moc peněz taky nemáme. Nevím co mám dělat

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32325
7.6.20 11:14
@Anonymní píše:
Ahoj potřebuji znát nestranný názor ostatních Žiji s přítelem je to fajn chlap :srdce:
Jako každý máme rodiče. Moje máma je zlatá, dala by mi první poslední.
Ovšem problém je můj táta. Rodiče jsou rozvedení máma má přítele, táta žije v domku se svou matkou (mojí babičkou)
K tátovi s přítelem jezdíme tak jednou za 14 dní
Táta nemá práci, ale občas chodí na melouchy
vydělá si tak pár stovek denně :roll:. Hodně kouří a dá si i pivko Před lety prodělal rakovinu ze, které se dostal. Problém je v tom, že když jedeme za ním na návštěvu, tak chce peníze :zed: A chce aby ho můj přítel odvezl autem na nákup, na který ani nemá. Takže mu to musíme zaplatit. Přítel mýho tátu lituje.
Zároveň je ale naštvaný, protože ho nebaví abychom tátu stále dotovali, ale tátovi nic neřekne. Řekne to až mě. Samozřejmě že to taky takhle nechci a říkám mu ať to nedělá, že jedeme na návštěvu a ne abychom mu pořád něco kupovali nebo dávali peníze.
Minule jsme jeli opět t na návštěvu k tátovi z domova privezli suroviny na vaření, Mléko, mouku, cukr, sůl maso olej atd.
Samozřejmě že chybělo pivo a cigarety, a hned nám řekl jestli ho odvezeme to nakoupit a jestli mu to zaplatíme že má 10 Kč v peněžence. Řekli jsme mu, že návštěvy k němu máme vždycky dost drahý on se urazil a odešel pryč. My jsme pak taky odjeli domů
Teď nám volala babička jeho máma, že táta potřebuje načipovat a očkovat psa vlčáka má.
A že jestli bychom ji na to ne půjčili. že nám to po důchodu vrátí. Babička na tom není zdravotně nejlíp, nemůže už pořádně chodit. Je nám jí líto, ale my oba s přítelem pracujeme v chráněné dílně, a moc peněz taky nemáme. Nevím co mám dělat

No to je jednoduché, prostě řekni, že nemáte. Načipovat psa může kdykoliv, až bude peníze mít. Nákup bych dovezla maximálně ten základní a rovnou bych mu řekla, že cigarety ani pivo nesponzoruju, ať jde do práce…pokud se necháš takhle využívat, nikdy se to nezmění…cigarety a chlast bych nesponzorovala nikomu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
7.6.20 11:27

Veterináři fungují každý den. Až budou peníze, tak si to vyřídí. Týden sem a týden tam, to nehraje roli. Je smutné, když se role rodičů a deti obrátí v době, kdy je ještě brzy a deti se teprve učí vyletnout z hnízda. :roll: Až přijde čas a rodiče jsou nemohoucí, tak to je jiné. Ale teď je to jen rodič parazit.

• Citovat
  • Upravit
25897
7.6.20 11:27

Maximálně bych tátovi dovezla nějaké jídlo. Ale platit chlast a cigára fakt ne. Chce peníze? Ať jde makat. Jestli nemá invalidní důchod, tak na tom tak špatně nebude. Znám dost lidí po rakovině, kteří normálně pracují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
7.6.20 11:48

Z celé té skupiny mi je líto toho psa. :? Proč si lidé, kteří sami nemají co do huby, pořizují zvíře? Zakladatelko, vy jste dospělí a máte se už umět ozvat. Hloupý je ten kdo dává, hloupější ten kdo nebere. K otci bych na návštěvu nejezdila, pokud vás jenom zneužívá. Stojí o tvoji přítomnost i bez darů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
7.6.20 12:16

Řekněte, že nemáte peníze a šmitec. Tohle je příživnictví jak vyšité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
7.6.20 12:20

Zakladatelko dokud budete dávat otec bude brát. Takovým lidem to nikdy blbé nebude, naopak se jeho nároky klidně mohou začit zvyšovat a jediná cesta je se proti tomu tvrdě postavit a na svém postoji trvat. Jediné, co bych dělala, že bych otci, když tam jedete přivezla třeba dvě porce navařeného jídla. Víc ani ránu i kdyby se třeba stavěl na uši. Pokud by se choval ošklivě klidně bych tam přestala jezdit a řekla mu, že ví kde bydlíme a pokud se bude chovat slušně a nesomrovat má u nás kdykoliv dveře dokořán.
Chápu, že je Ti líto babičky, ale pokud ona chce, aby to bylo jinak musí si s otcem udělat pořádek ona. A ne ho v tom ještě podporovat tím, že z Vás bude tahat peníze za něj…
Je to drsný, já vím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20975
7.6.20 12:24

Pokud nemáte na to, mu narovinu říct, že mu žádný další peníze nedáte a ani nákupy mu sponzorovat nebudete. Tak to zahrajte na to, že prostě nemáte sami, že jste měli velké výdaje a nemáte ani pro sebe, natož pro druhý. A trvat na tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
7.6.20 12:24

Prostě řekni, že taky nemáš. Atˇjde táta do práce, nebudete ho přece sponzorovat donekonečna. Když už něco koupit, tak jídlo, ale cigarety a alkohol bych mu nekupovala ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
7.6.20 13:58

Takze otec vlastne zije z duchodu babicky, je to tak? Resp babicka otce dotuje a vsechno platu sama.
Asi bych mu k tomu rekla sve, otec neotec. Proc nepracuje?
Nakoupila bych treba 1× za mesic dva, dle svych moznosti a ochoty. Ale trvanlive jidlo+drogerku pro otce i babicku. Rozhodne zadny alkohol a cigarety.
A na tu navstevu jezdite 1× za 14 dni proc? Protoze chcete? A k mame taky jezdite 1× za 14 dni? To vam pak moc volnych vikendu nezbyva, ne?
Budete u taty vitani, ikdyz neprivezete jidlo a nepojedete zacalovat jeho nakup?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
8.6.20 06:46

Asi by záleželo na tom, kolik bych vydělávala já a jestli by se mi zdálo, že otec své peníze promrhá, ale mě přijde normální přispívat rodičům - vlastně bych byla ráda, že to jde vyřídit penězy a nemusím mu ještě třeba vyměňovat pleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
8.6.20 12:55
@Pudloslava píše:
Asi by záleželo na tom, kolik bych vydělávala já a jestli by se mi zdálo, že otec své peníze promrhá, ale mě přijde normální přispívat rodičům - vlastně bych byla ráda, že to jde vyřídit penězy a nemusím mu ještě třeba vyměňovat pleny.
:roll: proč by měla přispívat otci, který nechodí do práce, ale na melouchy ano, hodně kouří a nechá se vyživovat babičkou? :nevim: to moc nechápu :nevim:
pán je buď nezaměstnaný (proč, když na melouchy může 8o ) nebo v důchodě, co dělá s důchodem - prokouří a propije?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
8.6.20 13:01
@stinga píše: :roll: proč by měla přispívat otci, který nechodí do práce, ale na melouchy ano, hodně kouří a nechá se vyživovat babičkou? :nevim: to moc nechápu :nevim:
pán je buď nezaměstnaný (proč, když na melouchy může 8o ) nebo v důchodě, co dělá s důchodem - prokouří a propije?

mám stejný názor, pokud by byl otec nemocný, tak pomůžu, ale tak? peníze z brigády propije, prokouří a čeká až mu zakladatelka zaplatí nákup? tak to určitě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
8.6.20 20:01
@stinga píše: :roll: proč by měla přispívat otci, který nechodí do práce, ale na melouchy ano, hodně kouří a nechá se vyživovat babičkou? :nevim: to moc nechápu :nevim:

protože to je její otec, taky do ní nemálo investoval

samozřejmě je spousta dalších okolností, které by se daly zhodnotit, třeba jak je na tom s kognicí, jestli je vůbec schopen pravidelně chodit do práce (jak fyzicky, tak psychicky), jestli je možné vůbec mít v tom místě zaměstnání, které on je schopen dělat, jak vysoký má důchod, jaké mají vztahy, jestli tam není nějaká křivda…to jsou všechno věci, které nevíme, ale jediné, co víme, že je to její otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
8.6.20 20:10

@Pudloslava A protože je to její otec, tak mu musí přispívat? Vypadá to jako že je to parazit, který vysává svojí starou matku a ještě i dceru. Na chlast ani cigára bych mu nedala ani halíř…to že jí zplodil není důvod ho finančně podporovat, obzvláště, když ona peníze taky moc nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová