Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lucie8484 píše:
Né jako bonus, ale jako trest. Chápu, že to nepochopíte. Že dítě se může dokonce i potrestat. Ale opravdu si nemyslím, že když dítě dostane výjimečně na zadek, tak mu to uškodí. A myslím si, že je nás většina matek co máme tento pohled. A nechci, aby si jiné maminky díky vám cítily neschopně.
No vidíš, a já zase myslela, že ráno moudřejší večera…
Skutečně nechápeš, že nejdříve dítě rozlozit mentalne/psychicky-„pohovorem“ a dokončit to fyzicky- daním na zadek si nezadá s pochybnymi praktikami různých „vyšetřovatelů“???
Pokud ne, tak já to už lépe vysvětlit neumím, a že se snažím.
Cifixaleluja, dítě je hodně „křehká nadoba“, se kterou se nedá zacházet jak s otlucenym plechacem!!!
@_.Emilyyy píše:
To ze dite se tak jednou ročně musi ohnout a dostat na zadek varechou či rukou uz je fakt jako extrém. Rozhodne to neni žádná omluvitelna pochopitelná vyjimka.
Jak tohle muže matce delat dobre a vesele si tu o tom vypisovat, ze depta a týrá své dite.
Fakt extrém, te dite v klidu probere, co udělalo a pak na závěr to skončí biti![]()
,
Dite si zaslouží empatii a ne drsnost a bezcitnost
Opravdu nesouhlasím, že je extrémní, když dítě dostane na zadek. Dobře mi to nedělá, ale píšu to tady, aby ostatní maminky věděli, že nejsou sami, a nestyděly se za sebe. O co vy tady usilujte. Souhlasím, že děti si zaslouží lásku a empatii, ale zase musejí znát své hranice. Bohužel dneska spoustu dětí myslí, že můžou cokoliv.
@Lucie8484 píše:
Né jako bonus, ale jako trest. Chápu, že to nepochopíte. Že dítě se může dokonce i potrestat. Ale opravdu si nemyslím, že když dítě dostane výjimečně na zadek, tak mu to uškodí. A myslím si, že je nás většina matek co máme tento pohled. A nechci, aby si jiné maminky díky vám cítily neschopně.
Ano, nejhorsi je srazka s blbcem.
@Lucie8484 píše:
Opravdu nesouhlasím, že je extrémní, když dítě dostane na zadek. Dobře mi to nedělá, ale píšu to tady, aby ostatní maminky věděli, že nejsou sami, a nestyděly se za sebe. O co vy tady usilujte. Souhlasím, že děti si zaslouží lásku a empatii, ale zase musejí znát své hranice. Bohužel dneska spoustu dětí myslí, že můžou cokoliv.
Ano, to si myslí děti, které mají volnou výchovu a rodičům je to jedno, co z nich vyroste a nevštěpují jim žádné hodnoty, nemají hranice. Ale na vytyčení hranic nepotřebuješ fyzické násilí, fakt ne. A je dobře, když se budou matky, co používají fyzické tresty, cítit neschopně, protože se třeba některé nad tím i zamyslí. I když ty ne, tak jiné ano.
@Matt 02 píše:
Tvl tebe by při nejmenším měla hlídat sociálka, ty jsi úplnej blázen. Tady nejde o to, že někomu ujedou pětkrát za dětství dítěte nervy a jednu mu plácne, ale to promyšlené ponížení, ta snaha ty děti zlomit, to přesně děláš ty a to je to blbě. Podle mě jsi normální blázen a chudáci děti, nebudou mít žádný sebevědomí, budou tím poznamenané celý život a to všechno jen proto, že mají matku blázna. Fakt mi jich je líto.
Ne nejsem blázen a opravdu mi přijde, že to jen zveličujete. Pokud se dětem věnujete a výjimečně jim dáte na zadek, tak nepřijdou o sebevědomí a ani nebudou poznamenané pro celý život. Dost dětí takto bylo vychováváno a žijí spokojený život.
@Lucie8484 píše:
To nikdo netvrdí, ale takhle to provádět a dítě psychicky ničit by mělo být trestný, nejhorší je, že ty vůbec nechápeš, co je na tom špatně. A podle mě ti to dobře dělá, protože jinak bys to nedělala takovýmhle zvrhlým promyšleným způsobem.
@Perandoreshe píše:
Ano, to si myslí děti, které mají volnou výchovu a rodičům je to jedno, co z nich vyroste a nevštěpují jim žádné hodnoty, nemají hranice. Ale na vytyčení hranic nepotřebuješ fyzické násilí, fakt ne. A je dobře, když se budou matky, co používají fyzické tresty, cítit neschopně, protože se třeba některé nad tím i zamyslí. I když ty ne, tak jiné ano.
A teď je otázka co je lepší pro děti, které mají volnou výchovu a neznají žádné hodnoty. A nebo děti o které se někdo věnuje a stará se o ně a výjimečně dostanou na zadek. Bohužel spousta maminek zaměňují nevýchovu s volnou výchovu.
@Lucie8484 píše:
Ne nejsem blázen a opravdu mi přijde, že to jen zveličujete. Pokud se dětem věnujete a výjimečně jim dáte na zadek, tak nepřijdou o sebevědomí a ani nebudou poznamenané pro celý život. Dost dětí takto bylo vychováváno a žijí spokojený život.
Nejde o výjimečně na zadek, ale ten způsob, ale to je evidentně marný.
@stock píše:
No vidíš, a já zase myslela, že ráno moudřejší večera…
Skutečně nechápeš, že nejdříve dítě rozlozit mentalne/psychicky-„pohovorem“ a dokončit to fyzicky- daním na zadek si nezadá s pochybnymi praktikami různých „vyšetřovatelů“???
Pokud ne, tak já to už lépe vysvětlit neumím, a že se snažím.
Cifixaleluja, dítě je hodně „křehká nadoba“, se kterou se nedá zacházet jak s otlucenym plechacem!!!
Koukám, že opět to zveličujete. Nemyslím si, že je něco špatného dítěti říct co udělalo špatně a v klidu mu to vysvětlit (stejně jako kdykoliv jindy, kdy nedostanou na zadek)
@Lucie8484 Obě varianty jsou extrémy - volná výchova i tělesné trestání. Ne, opravdu není optimální přemýšlet o tom, jestli by pro to dítě s volnou výchovou nebyly tělesné tresty lepší, proboha ![]()
@Lucie8484 píše:
Koukám, že opět to zveličujete. Nemyslím si, že je něco špatného dítěti říct co udělalo špatně a v klidu mu to vysvětlit (stejně jako kdykoliv jindy, kdy nedostanou na zadek)
Provokujes, nebo se vykrucujes, nebo lzes. To vše je zbytecne, co mne se tyce. Proč vysvetlovat, pokud dítě vědomě i pres strach z Tve reakce zalze, mu potom jeste dát na zadek? Myslím, co lhaní se tyce, nemusí Tve dítě chodit daleko. Ono, jak se do lesa volá…
A taky myslím, že mezi Tebou a mnou je tímto jasno, a nesmyslne odpovídat na me prispevky je k smichu. Ale třeba Ti hlava ještě spí a prsty fungují jenom automaticky.
@Matt 02 píše:
To nikdo netvrdí, ale takhle to provádět a dítě psychicky ničit by mělo být trestný, nejhorší je, že ty vůbec nechápeš, co je na tom špatně. A podle mě ti to dobře dělá, protože jinak bys to nedělala takovýmhle zvrhlým promyšleným způsobem.
Zvrhlým a promyšleným způsobem? Jak jinak chcete potrestat dáním na zadek? Je to normální a běžný styl trestání.
@Lucie8484 píše:
Zvrhlým a promyšleným způsobem? Jak jinak chcete potrestat dáním na zadek? Je to normální a běžný styl trestání.
Ne, není. Tak se zeptej dcery, co by akceptovala.
@Lucie8484 píše:
Ne není to normální, je to hloupý zaostalý přežitek který nemá žádné pozitivní účinky. Zrovna ty jsi toho důkazem.
@Lucie8484 píše:
Jak to chceš lépe vysvětlit? Ty se v tom prosím tě úplně vyžíváš, jsi úplně mimo a ještě si to omlouváš a motáš do toho nějakou nevychovu, přitom to nikdo netvrdí. Vychovávat se dá i s láskou, pocitem bezpečí atd a nic z toho tvoje děti určitě necítí, jak by mohly, když je takto psychicky ničíš, nemůžou určitě k tobě mít žádnou důvěru, když jim tohle děláš, ty jako máma, tvl co to je, co ty jsi za matku? Svoje děti takto deptat a lámat, to je prostě hnus.