Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nevim, rekla bych, ze jeste ten den . Chci ti hlavne napsat, ze nevidim zadny duvod, proc te odsoudit a naopak te chvalim a vyvysuji za to, ze ses rozhodla dite donosit. Cekatelu na zdrave miminko jsou mraky a kdyby ses s nimi mohla setkat osobne, libali by ti ruce. Tvoje miminko se bude mit bajecne, nemusis mit strach.
Souhlasím s tím, že je od tebe neuvěřitelně krásné a nesobecké, že dáš miminku šanci na lkrásný život a nějaký pár udělaš nekonečně šťastný, protože ne každý má to štěstí mít dítě.
V dnešní době je luxus mít dítě, ale já bych se toho svého nevzdala ani za nic…
ynax píše:
jestli jsi rozhodnutá dát mimčo k adopci, zkus kontaktovat FOD než sociálku - myslím, že FOD dbá víc na blaho dítěte a mají jiný přístup než sociálka. Jinak kdysi se dalo rodit v Aši - mám dojem - anonymně. Zkus projít informace nebo se poptej. Jinak ti držím palce, u nás je většinou zakořeněné, že je lepší matka ta, která své dítě zabije potratem a ta, co ho dá k adopci dostane cejch krkavčí macechy. Já myslím, že je lepší dát dítěti šanci, za to se před tebou skláním. Jen počítej s tím, že ti to můžou některé sestry dát v porodnici „sežrat“.
Taky se přidám, zkus kontaktovat FOD (Fond ohrožených dětí), paní Vodičkovou znám osobně a jsou schopni pro miminko udělat hodně i pro maminku. Pokud by sis i miminko chtěla nechat i třeba tak by ti pomohly. Co vím, tak oni jsou prostě schopni rychleji dostat miminko k adoptivním rodičům a myslím, že i ten přístup je lidštější. Držím palce, ať to dopadne co nejlépe ![]()
jankabanka píše:
Matka má nějakou ochranou lhůtu, kdy jde dítě do kojeňáku. Nenechají jí hned podepsat že se dítěte vzdáva. to až po té uplynulé době která se matce dává kvuli tomu kdyby si to rozmyslela
Jde to, říká se tomu přímá adopce, viz http://www.fod.cz/…osvojeni.htm#11, noví rodiče s miminko vezmou vpodstatě hned z porodního sálu.
Jinak zakladatelko, velice si vážím toho, že jsi zvolila tuto možnost a ne potrat
Můžeš mít dobrý pocit, že dáš miminku život a novým rodičům vytoužené dítě. Co se týká odchodu z porodnice, 2 hodiny po porodu můžeš v pohodě odejít, pokud bude vše v pořádku, určitě budou chtít podepsat reverz, ale to tě nemusí znepokojovat. Určitě bych se pak ale nechala za pár dní vyšetřit porodní asistentkou nebo gynekologem, jestli se děloha správně zavinuje atd.
ivuska.h píše:jankabanka píše:
Matka má nějakou ochranou lhůtu, kdy jde dítě do kojeňáku. Nenechají jí hned podepsat že se dítěte vzdáva. to až po té uplynulé době která se matce dává kvuli tomu kdyby si to rozmyslelaJde to, říká se tomu přímá adopce, viz http://www.fod.cz/…osvojeni.htm#11, noví rodiče s miminko vezmou vpodstatě hned z porodního sálu.
Jinak zakladatelko, velice si vážím toho, že jsi zvolila tuto možnost a ne potratMůžeš mít dobrý pocit, že dáš miminku život a novým rodičům vytoužené dítě. Co se týká odchodu z porodnice, 2 hodiny po porodu můžeš v pohodě odejít, pokud bude vše v pořádku, určitě budou chtít podepsat reverz, ale to tě nemusí znepokojovat. Určitě bych se pak ale nechala za pár dní vyšetřit porodní asistentkou nebo gynekologem, jestli se děloha správně zavinuje atd.
Ahoj,
holky už ti to tu napsali, podle tvého zdravotního stavu klidně ten den.
Já jsem ti chtěla napsat, jak moc si vážím tvého rozhodnutí dítě donosit a porodit. Je tolik párů, které léta čekají na adopci, tak se tvé dítě jistě dostane k novým milujícím rodičům a učiníš tak nejméně 3 bytosti šťastné. Škoda, že u nás neexistuje otevřená adopce jako třeba v Německu, možná by to pro tebe bylo lepší řešení.
Jsi skvělá žena, mnoho jiných by šlo v takové situaci na potrat. Přeji ti hodně štěstí ![]()
Děkuji zvážím i tuto možnost adopce. Možná by to byla jedna z nejsnadnějších a nejlepších cest pro děťátko
A docela nad tím teď uvažuji, nemusela bch žít ve strachu do jaké rodiny se miminko dostalo
a spoň by mě hřál krásný pocit u srdíčka že mimčo je u milujících rodičů ![]()
Potrat se mi nelíbí z toho důvodu že nejen můžu ublížit sobě, ale hlavně zabiji malého nevynného tvorečka, nikdo přeci neví jaké to je před tím než se narodíme, nikdo z nás si to nepamatuje. :´( vzala bych mu šanci žít :´( děkuji
Splníš sen někomu kdo si dítě moc moc přeje.Jsi skvělá a nikdo tě nemá právo soudit .
Rady si už dostala a taky myslim že klidně druhej den tě už nikdo držet nebude.
Držím tobě i tvámu dětátku moc palce
Zakladatelko, taky Tě nechci soudit, ale nedovedu si představit, jak moc musíš být nemocná, když dokážeš po zdravotní stránce nosit dítě, porodit ho a přesto se o něj nemůžeš starat(když jsi ho nosila, což je daleko větší riziko).Poruchu duševního rázu a zbavení svéprávnosti předpokládám nemáš, kdybys nebyla způsobilá k právním úkonům, toto zde neřešíš, řešili by to za Tebe jiní..
Vím, že o tom diskuze není, ale nechápu Tě. Já jsem dvakrát riskovala své zdraví, abych mohla dítě mít
Každopádně věřím, že Tě to musí hodně bolet, pokud je to tak, jak píšeš..
Víš, moc bych si rozmyslela, jestli dělám správně. Z toho důvodu bych nešla do nějaké přímé adopce přes FOD, ale ponechala si lhůtu do konce šestinedělí, abych si případně mohla vzít dítě zpět..
Co se týče odchodu z porodnice, můžeš odejít na reverz v podstatě pár hodin po porodu, potom se necháš vyšetřit gynekologem..
Nevím, jestli to tu v diskuzi zaznělo, ale pokud Ti zdravotní důvody skutečně nedovolí dítě vychovávat a nemáš ani rodinu, která by Ti pomohla, otec dítěte dítě nechce, máš možnost s dítětem být v nějakém zařízení a tam se o něj starat - např. v kojeneckém ústavu, mají pár míst pro matky s dětmi.
Jana206 píše:
Zakladatelko, taky Tě nechci soudit, ale nedovedu si představit, jak moc musíš být nemocná, když dokážeš po zdravotní stránce nosit dítě, porodit ho a přesto se o něj nemůžeš starat(když jsi ho nosila, což je daleko větší riziko).Poruchu duševního rázu a zbavení svéprávnosti předpokládám nemáš, kdybys nebyla způsobilá k právním úkonům, toto zde neřešíš, řešili by to za Tebe jiní..Vím, že o tom diskuze není, ale nechápu Tě. Já jsem dvakrát riskovala své zdraví, abych mohla dítě mít
Víš, moc bych si rozmyslela, jestli dělám správně. Z toho důvodu bych nešla do nějaké přímé adopce přes FOD, ale ponechala si lhůtu do konce šestinedělí, abych si případně mohla vzít dítě zpět..
Nevím, jestli to tu v diskuzi zaznělo, ale pokud Ti zdravotní důvody skutečně nedovolí dítě vychovávat a nemáš ani rodinu, která by Ti pomohla, otec dítěte dítě nechce, máš možnost s dítětem být v nějakém zařízení a tam se o něj starat - např. v kojeneckém ústavu, mají pár míst pro matky s dětmi.
Co se týče odchodu z porodnice, můžeš odejít na reverz v podstatě pár hodin po porodu, potom se necháš vyšetřit gynekologem..
O tu 6týdenní lhůtu přímou adopcí nepřijdeš, jen je dítě po tu dobu v nové rodině a ne v kojeňáku.
Já tedy nevím a to nemá otec dítěte právo do toho mluvit? To to stát nijak nezkoumá? ![]()
bubulina píše:
Já tedy nevím a to nemá otec dítěte právo do toho mluvit? To to stát nijak nezkoumá?
Pokud není v RL uveden tak né
Ano, otec dítěte má do toho, co mluvit. Nevím, do jakých poměrů se dítě narodí, ale otec dítěte se může přihlásit, i když ho tam matka neudá..
ivuska.h píše:Jana206 píše:O tu 6týdenní lhůtu přímou adopcí nepřijdeš, jen je dítě po tu dobu v nové rodině a ne v kojeňáku.
Zakladatelko, taky Tě nechci soudit, ale nedovedu si představit, jak moc musíš být nemocná, když dokážeš po zdravotní stránce nosit dítě, porodit ho a přesto se o něj nemůžeš starat(když jsi ho nosila, což je daleko větší riziko).Poruchu duševního rázu a zbavení svéprávnosti předpokládám nemáš, kdybys nebyla způsobilá k právním úkonům, toto zde neřešíš, řešili by to za Tebe jiní..Vím, že o tom diskuze není, ale nechápu Tě. Já jsem dvakrát riskovala své zdraví, abych mohla dítě mít
A nepřijde ti to hloupé když dětátko někomu daruješ a pak jim ho ,,vyrveš,, z náruče??? Já osobně bych na to žaludek neměla ![]()