Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Honza82 píše:
Když tady čtu ty časové úseky typu po dvou měsících, po měsíci, po třech, nebo hned, tak by mne zajímala jedna věc - pokud ten jedinec se kterým jste se rozešli (y) /byli rozejiti (y) nebyl úplný de.il, který na vás kašlal, atp. a pokud tam z vaší strany byly city, jak jste tak rychle dokázali / dokázaly překonat ztracenou lásku? Jakože je jasné, že člověk nesedí doma a nebrečí, chodí mezi lidi, sportuje.. ale pokud člověk miluje, tak to přeci takhle rychle nezmizí jen proto, že se najednou objeví někdo jiný. Anebo mne vyveďte z omylu
Myslím, že tohle budou případy, kde ty city už nebyly. Já se rozvedla na dohodu, ještě to trvalo dlouho než se vše potěšilo… netušila jsem vůbec, užívala svobody
@Venetia píše:
Myslím, že tohle budou případy, kde ty city už nebyly. Já se rozvedla na dohodu, ještě to trvalo dlouho než se vše porešilo… nerešila jsem vůbec, užívala svobody
Ano, tohle byl případy, kdy se rozešli po delší době neshod. A ta kamarádka ve 28 to vzala rychle. Prostě jednou potkala někoho a sedla si z něj na zadek a on z ní. Manžela poslala do háje a hned se stěhovala od manžela k novému příteli. Myslím že jí bylo celkem jedno, jak se cítí ten podvedený manžel a jak dlouho se z toho dostával on. Jak říká, život je krátký na to, abychom byli ve vztazích, které nejsou to pravé. A vyšlo jí to. Já osobně se plácám v podivném vztahu už 10 let. Partnera už mnoho let nemiluji, ale zůstávám kvůli dítěti, bydlení. Nehádáme se, jsme dospělí lidé, dohodneme se na spoustě věcí, ale stejně bych se dohodla i s jakýmkoliv kamarádem nebo kamarádkou. A nemám odvahu to rozseknout.
@Anonymní píše:
Ano, tohle byl případy, kdy se rozešli po delší době neshod. A ta kamarádka ve 28 to vzala rychle. Prostě jednou potkala někoho a sedla si z něj na zadek a on z ní. Manžela poslala do háje a hned se stěhovala od manžela k novému příteli. Myslím že jí bylo celkem jedno, jak se cítí ten podvedený manžel a jak dlouho se z toho dostával on. Jak říká, život je krátký na to, abychom byli ve vztazích, které nejsou to pravé. A vyšlo jí to. Já osobně se plácám v podivném vztahu už 10 let. Partnera už mnoho let nemiluji, ale zůstávám kvůli dítěti, bydlení. Nehádáme se, jsme dospělí lidé, dohodneme se na spoustě věcí, ale stejně bych se dohodla i s jakýmkoliv kamarádem nebo kamarádkou. A nemám odvahu to rozseknout.
Tak za mne není dobrá ani tvá ‚varianta‘, ani té kamarádky. Život je sice krátký, ale právě proto by k sobě lidi měli být trochu slušní. Tohle s tou kamarádkou na mne působí dost sobecky; pokud to udělala jednou, tak až si zas z někoho sedne, udělá to imo znova. Lidi jsou živé citlivé bytosti a ne buřty v řeznictví
@Honza82 No moje varianta je na houby, spíš takové přežívání. Kamarádka už je se svým druhým manželem dlouho, to jejich dítě už chodí na ZŠ. A vypadá to, že už přelétat nemá v plánu a je moc spokojená. Prostě jí vyšel druhý pokus. A ta, které je 42 na to šla taky celkem rychle. V jejím věku není na co čekat a jakmile se objeví vhodný protějšek, musí toho využít. Já taková nejsem, neumím sbalit chlapa, přebrat ho jiné protože se mnou přeci bude šťastný a hotovo. A to je třeba můj problém. Než jsem se rozhoupala že do vztahu půjdu, tak mi fajn chlapa vyfoukla nějaká aktivnější. A kdyby jen jednou
To se mi stalo i teď za trvání manželství. Poznala jsem někoho, kdo se ke mě neskutečně hodil. Tak opatrně a nesměle jsme okolo sebe kroužili a toho využila jiná slečna a už je zadaný. Píše mi teď, že udělal asi chybu, slečna už se k němu nastěhovala a plánuje společnou budoucnost, tak už je na vše pozdě.
@Anonymní píše:
@Honza82 No moje varianta je na houby, spíš takové přežívání. Kamarádka už je se svým druhým manželem dlouho, to jejich dítě už chodí na ZŠ. A vypadá to, že už přelétat nemá v plánu a je moc spokojená. Prostě jí vyšel druhý pokus. A ta, které je 42 na to šla taky celkem rychle. V jejím věku není na co čekat a jakmile se objeví vhodný protějšek, musí toho využít. Já taková nejsem, neumím sbalit chlapa, přebrat ho jiné protože se mnou přeci bude šťastný a hotovo. A to je třeba můj problém. Než jsem se rozhoupala že do vztahu půjdu, tak mi fajn chlapa vyfoukla nějaká aktivnější. A kdyby jen jednouTo se mi stalo i teď za trvání manželství. Poznala jsem někoho, kdo se ke mě neskutečně hodil. Tak opatrně a nesměle jsme okolo sebe kroužili a toho využila jiná slečna a už je zadaný. Píše mi teď, že udělal asi chybu, slečna už se k němu nastěhovala a plánuje společnou budoucnost, tak už je na vše pozdě.
Tak to už je zase moc pozdě. Pokud to neklape, zkusil bych to ještě nějak jinak a hlavně si o tom promluvit.. a pokud ani tak ne, tak od sebe. Být s někým jen proto, abych nebyl sám a pak se po hlavě vrhnout do nějakého jiného vztahu mi připadá dost takové rychlokvaškoidní s nejistým výsdlekem. Člověk by se měl „aklimatizovat“ (osamostatnit) a probrat si v klidu co vlastně chce, než se vrhne do náručí někoho jiného ![]()
Tyjo, tak rychle, jo? No ono je to asi tím, kdo chce, tak hledá, a i na seznamkách se dá najít. Já jsem teď po rozchodu s ex. A už okoukávám Badoo
Prostě vím, že nechci být sama, tak tomu jdu naproti, a navíc, na seznamce nemusíš najít jen partnera, ale i třeba kamaráda, a přes toho kamaráda se můžeš dostat k dalším lidem, a mezi nimi můžeš najít i toho partnera. ![]()
@Anonymní píše:
Pekna prasarna ![]()
@Lotty28 píše:
Tyjo, tak rychle, jo? No ono je to asi tím, kdo chce, tak hledá, a i na seznamkách se dá najít. Já jsem teď po rozchodu s ex. A už okoukávám BadooProstě vím, že nechci být sama, tak tomu jdu naproti, a navíc, na seznamce nemusíš najít jen partnera, ale i třeba kamaráda, a přes toho kamaráda se můžeš dostat k dalším lidem, a mezi nimi můžeš najít i toho partnera.
Jsem na tom podobně. Ale netlačím, ono si to cestu najde
Čím dřív, tím líp, nejlíp se zapomíná v jiné náruči/posteli
![]()
@zolycka píše:ani nevím, čím mě ten přítelův inzerát zaujal…možná takovou věcností, skromností, přímostí…žádné vtípky, romantika, nabídky, bláboly, prostě jasně stručně
vyměnili jsme si 2 maily, fotky a za týden se sešli
a bylo
Ano. Taky mam „manzela ze seznamky“.
Krásná nahoda, protože já tam byla úplně poprvé; a dodnes dekuji osudu, ze tehdy napsal tak nevtiravy inzerát, protože z těch žvástů o romantické lásce, zlomenem
a velkohubych keců bych mela akorat osypky. Brrr. Jsme manzele 10 let (prvni manzelstvi) a neumim si predstavit, ze bychom se my dva nepotkali. Obrátil mi zivot naruby v tom nejlepším smyslu slova. ![]()
@Hroznej puberťák píše: Čím dřív, tím líp, nejlíp se zapomíná v jiné náruči/posteli![]()
Když jsi plytký, tak asi jo. Takoví ale nejsou všichni ![]()
Zatim mam velice solidne naslapnuto na desetilete vyroci bez partnera. Psal jsem do tohoto fora jako anonym zacatkem roku 2015 a situace se od te doby vubec nezmenila. Je to az k nevire, ale vsechny do jedne, ktere se mi libily, nemely zajem s vyjimkou dvou. Prvni ale po zjisteni, ze jeste nechci deti (tehdy mi bylo 30 a chtel jsem jeste cestovat) a druha divcina byla v Kanade moje kolegyne z byvale prace z pred sesti let, co jsem tu byl poprve. Bohuzel tam to bylo odsouzene od zacatku (zari 2018) k zaniku, protoze jsme se sblizili v dobe, kdy byla v manicke fazi bipolarni poruchy (na coz jsem prisel az po konci vztahu) a udajne byla v hypersexualnim rausi. Chodil jsem za ni do nemocnice ob den a neustale me svadela. Nakonec se po ctyrech mesicich od zacatku romanku odmlcela a ja po case zjistil, ze se vratila ke svemu byvalemu priteli. Takze jsem ji uplne odstrihl a uz o ni delsi dobu nevim vubec nic. A ty, ktere mely zajem o me (byly ctyri), tak bohuzel me ani jedna z nich vubec nepritahovala. Proste mi zenske nebyly souzeny. A poslednich pet let pocituji, ze sice nemam problem si s se zenskou popovidat, ale mam obrovsky problem to posunout dal. Za ty roky neuspechu ve mne vygradoval strach z odmitnuti a urcite i z opusteni. Proste pokud ta zenska za to nevezme, nic se nestane, protoze mi to muj strach nedovoli. Jeste budu dva roky tady v Kanade a pak se s nejvetsi pravdepodobnosti vratim do Cech. Zenske zde zajimaji v drtive vetsine opravdu jen penize a vzhled. Je to smutne…
A podle me je pravda, ze definitivne vas ze smutku vyleci az novy vztah. Muzete se z posledniho rozchodu, neuspechu odmitnuti drive nebo pozdeji oklepat, ale pokud jste pote roky sami a tahne se to jako zvykacka, nikdy nebudete uplne spokojeni. Jen to nesmi prekonat urcitou hranici, protoze clovek muze definitivne zatrpknout. Ja uz jsem podle me na kraji propasti a pripadne dalsi zklamani me mohou dodelat. Pak uz by me museli zenske vylozene nahanet nebo na me dostat tip.
@Anonymní píše:
Zatim mam velice solidne naslapnuto na desetilete vyroci bez partnera. Psal jsem do tohoto fora jako anonym zacatkem roku 2015 a situace se od te doby vubec nezmenila. Je to az k nevire, ale vsechny do jedne, ktere se mi libily, nemely zajem s vyjimkou dvou. Prvni ale po zjisteni, ze jeste nechci deti (tehdy mi bylo 30 a chtel jsem jeste cestovat) a druha divcina byla v Kanade moje kolegyne z byvale prace z pred sesti let, co jsem tu byl poprve. Bohuzel tam to bylo odsouzene od zacatku (zari 2018) k zaniku, protoze jsme se sblizili v dobe, kdy byla v manicke fazi bipolarni poruchy (na coz jsem prisel az po konci vztahu) a udajne byla v hypersexualnim rausi. Chodil jsem za ni do nemocnice ob den a neustale me svadela. Nakonec se po ctyrech mesicich od zacatku romanku odmlcela a ja po case zjistil, ze se vratila ke svemu byvalemu priteli. Takze jsem ji uplne odstrihl a uz o ni delsi dobu nevim vubec nic. A ty, ktere mely zajem o me (byly ctyri), tak bohuzel me ani jedna z nich vubec nepritahovala. Proste mi zenske nebyly souzeny. A poslednich pet let pocituji, ze sice nemam problem si s se zenskou popovidat, ale mam obrovsky problem to posunout dal. Za ty roky neuspechu ve mne vygradoval strach z odmitnuti a urcite i z opusteni. Proste pokud ta zenska za to nevezme, nic se nestane, protoze mi to muj strach nedovoli. Jeste budu dva roky tady v Kanade a pak se s nejvetsi pravdepodobnosti vratim do Cech. Zenske zde zajimaji v drtive vetsine opravdu jen penize a vzhled. Je to smutne…A podle me je pravda, ze definitivne vas ze smutku vyleci az novy vztah. Muzete se z posledniho rozchodu, neuspechu odmitnuti drive nebo pozdeji oklepat, ale pokud jste pote roky sami a tahne se to jako zvykacka, nikdy nebudete uplne spokojeni. Jen to nesmi prekonat urcitou hranici, protoze clovek muze definitivne zatrpknout. Ja uz jsem podle me na kraji propasti a pripadne dalsi zklamani me mohou dodelat. Pak uz by me museli zenske vylozene nahanet nebo na me dostat tip.
Strach je sice silná motivace, ale zaroveň ta nejhorší. Já si myslím, že se zbytečně bojíš. Po předchozích zkušenostech s odmítnutím už zkrátka víš, že se to stává. A jedno, nebo dvě odmítnutí navíc, to už na věci nic nemění. Myslím si, že se jen bojíš, co by s tebou případné odmítnutí udělalo, ale realita bude úplně jiná. Buďto k odmítnutí vůbec nedojde, nebo třeba dojde, ale mávneš nad tím rukou.
On je rozdil byt odmitnuty a opusteny. Z odmitnuti se dostanete rychleji, z opusteni hure. Ja ale musim dotycnou nejdrive trochu poznat. Ale obvykle se zamiluji rychle. Vetsinou nejdele na druhe schuzce. Poslednich deset let ale nic nevychazi. Palim mosty a zname v okoli uz dosly.